Tisztelt megrendelőnk!

A DRV Zrt. akkreditált vizsgálólaboratóriumai fizikai, kémiai, bakteriológiai és mikroszkópos biológiai vizsgálatokat végeznek. A laboratóriumok tevékenységi körének részét képezik a külső megrendelésre végzett egyéni mintavételek és vízvizsgálatok.

Saját célú vízvizsgálat esetében (pl. saját kút, szennyvízrendszer stb.) az Ön által kért komponensek vizsgálatát végezzük el, ezzel kapcsolatos szakmai kérdésekben állunk rendelkezésére.

Amennyiben a területileg illetékes hatóság (pl. NÉBIH, NSZSZ stb.) kéri Öntől a vizsgálatot, úgy a vizsgálandó paramétereket a kérelmező hatósággal szükséges egyeztetni.

Megrendelés esetén a vizsgálat díja a vizsgálandó komponensek függvényében változik, ennek figyelembevételével kerül meghatározásra. Árajánlatot az oldal alján található űrlap kitöltésével tud kérni.

A hatóságok által kért három leggyakoribb ivóvíz-mikrobiológiai vizsgálat díja:

  • ellenőrző, 3 paraméteres bakteriológiai vizsgálat (coliformszám, Escherichia coli szám, telepszám 22 oC-on): 14 680 Ft + áfa (Colilerttel) / 14 410 Ft + áfa (membránszűréssel)
  • 5 paraméteres bakteriológiai vizsgálat (coliformszám, Escherichia coli szám, telepszám 22 oC-on, telepszám 37 oC-on, Pseudomonas aeruginosa szám): 19 670 Ft + áfa (Colilerttel) / 19 400 Ft + áfa (membránszűréssel)
  • részletes, 7 paraméteres bakteriológiai vizsgálat (coliformszám, Escherichia coli szám, telepszám 22 oC-on, telepszám 37 oC-on, Enterococcusok száma, Pseudomonas aeruginosa szám, szulfitredukáló anaerobok (Clostridiumok) spóraszáma): 25 680 Ft + áfa (Colilerttel) / 25 410 Ft + áfa (membránszűréssel)

A mikrobiológiai vizsgálatok ára tartalmazza az akkreditált mintavétel díját.

Ásott vagy fúrt kút vízminőségének elsődleges ellenőrzésére alap kémiai vizsgálat (nitrit, nitrát, ammónium, vas, mangán, összes keménység, pH, kémiai oxigénigény (permanganátindex), fajlagos elektromos vezetőképesség, zavarosság) elvégzését javasoljuk. Az alap kémiai vizsgálat díja: 15 210 Ft + áfától. (Az ár nem tartalmazza a mintavétel díját).

Egyéb felmerülő költségek:

Logisztikai költség: 4100 Ft + áfa 40 km-ig (nem minden esetben kerül felszámolásra, laboratóriummal egyeztetve).

Mintavételi díj: 6630 Ft + áfa (a laboratórium által végzett mintavétel esetében). Ugyanazon a címen, ugyanazon a napon vett 2. mintától 4400 Ft + áfa.

 

Megrendelését/ajánlatkérését a lenti űrlap kitöltésével tudja számunkra eljuttatni.

A bakteriológiai vizsgálatok ideje a leoltástól számított 72 óra, míg a kémiai és fizikai vizsgálatoké kb. 48 óra. Ezt követően tudjuk kiállítani a vizsgálati jegyzőkönyvet.

A mintavételezés szempontjából bakteriológiai kockázatot jelenthetnek bizonyos tényezők (pl. belső csőhálózat megbontása, felújítása, tartósan használaton kívüli hálózat újraindítása, téli fagytalanítás stb.). Ilyen esetekben a mintavételt megelőzően ajánlott a hálózat előzetes hypós fertőtlenítése, a behatási időt követően a belső hálózat alapos átöblítésével.

 

Kérjük várjon!
Oldal újratöltés szükséges!
Technikai okok miatt az oldal újratöltése szükséges!

Kimentheti a szükséges adatokat az űrlapról, majd kattintson az Újratöltés gombra, vagy frissítse az oldalt a böngészőből.

Amennyiben továbbra is jelentkezik a probléma, kapcsoljon ki minden kiegészítőt a böngészőben,
vagy próbálja meg az űrlap beküldését egy másik böngészőből.

Árajánlatkérés/vízvizsgálat megrendelése

A *-gal jelölt aktív sorok kötelezően kitöltendők.

Kitöltési útmutató
Kitöltési útmutató
Árajánlat kérését, valamint a megrendeléssel kapcsolatos egyéb kérdéseit, észrevételeit az űrlap „Egyéb közlemények” rovatában tudja jelezni.

Az elvégzett vizsgálatról kiállított számlán, az űrlapon megadott név („Számlázási név”: cégnév stb.) és cím („Számlázási cím”) fog szerepelni kérjük, ezeket a mezőket pontosan töltse ki.

Cég esetén szükséges az adószám megadása is.

A „Kapcsolattartó személy telefonszámát” abban az esetben szükséges megadni, ha ez a személy nem azonos a megrendelővel. A kapcsolattartó személlyel egyeztetjük a mintavétel pontos idejét.

A vizsgálati jegyzőkönyv tartalmazza a mintavételi hely megnevezését, kérjük, töltse ki az űrlap „Mintavételi hely pontos megnevezése” rovatát (pl. büfé, üzlethelyiség, panzió, szálloda stb.).

A „Vizsgálandó paraméterek” rovatban tudja részletesen megadni az Ön által kért vagy a hatóságok által megszabott vizsgálati komponenseket. Pl. 3 vagy 7 komponensű bakteriológiai vizsgálat, vas, mangán, nitrit-nitrát vizsgálat stb.

A vizsgálati jegyzőkönyv másolatát e-mail-ben küldjük el a megrendelő részére. Az eredeti jegyzőkönyvet az átutalásos számlával együtt postázzuk kb. 2-3 héten belül.
Cég