A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. ezúton köszönetét fejezi ki az ötletes és kreatív videópályázatot beküldő kisiskolás gyermek felé, amelynek eredményéről az alábbiakban adunk tájékoztatást:

Iskola, alsó tagozat:

Artner Zsombor - Siófok, Beszédes József Általános Iskola

Iskola, felső tagozat:

Baricza Gellért - Siófok, Vak Bottyán János Általános Iskola
 

A Víz Világnapja alkalmából a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt, mint az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, az idei évben is színes rendezvényekkel, oktató és szabadidős programokkal igyekszik felhívni a figyelmet a víz fontosságára és védelmére a működési területén lévő számos településen.

A programsorozat egyik eleme a Víz Világnapja alkalmából szervezett rajz- és videó pályázat, melyet a működési területén élő általános iskolások számára hirdet meg a Társaság, akik közül a legötletesebb és legkreatívabb pályamunkák alkotóit az idei évben is értékes nyereményekkel jutalmazza meg a DRV Zrt.

A Pályázatok jelmondata a rendezvény mottójához igazodva: „VÉDD TERMÉSZETESEN!”

Bolygónk legégetőbb problémáival a XX. században csak regionális szinteken foglalkoztak a nemzetek, mára azonban már nem csupán a víz tisztasága a globális kérdés. Árvizek, aszályok, vízszennyezés - mind károsítják a növényzetet, talajt, folyókat, tavakat. Hogyan csökkenthetjük az ezek által okozott károkat? Hogyan szabhatunk gátat a környezetszennyezésnek? A megoldást a természet maga kínálja. A zöld infrastruktúra térhódítása azért fontos, mert több probléma egyidejű kezelésére is lehetőséget nyújt. Új erdőket kell telepíteni, vissza kell kapcsolni a folyókat az árterekhez, helyre kell állítani a vizes élőhelyeket, hiszen ezek tartják egyensúlyban a víz körforgását, javítva az emberiség egészségét és életminőségét.

E jeles nap minden évben más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. 2018-ban a Víz Világnap jelmondata és az idén kiírásra kerülő pályázatok is a fenti, megoldandó problémákra keresnek válaszokat.

A videópályázatra készített alkotások 2018. március 06-tól legkésőbb 2018. március 20-ig feltölthetők a www.drv.hu/viz-vilagnapja-2018 internetes oldalra az alább megadott paraméterek szerint.

A VIDEÓPÁLYÁZATRA vonatkozó kritériumok:

  • A VÍZKLIP műfaja: reklám spot/videóklip/animáció/bemutató film

  • A videó időtartama: min. 30 mp – max. 2 perc

  • Formátum: avi; mp3; mpeg-4; mp4

  • Max. méret: 30 Mbyte

Tájékoztatjuk a videópályázaton résztvevőket, hogy adatvédelmi szempontból a pályázat benyújtásának feltétele az alábbi Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat kitöltése, majd az aláírt dokumentum visszacsatolása, és beküldése a lap alján található űrlapon.

Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat

A feltöltött alkotásokat alsó és felső osztályos kategóriákban szakmai zsűri bírálja el. Az elbírálás során elsőrendű szempont, hogy mi a pályázó mondanivalója, illetve milyen módon kapcsolódik az alkotás a Víz Világnapja ez évi jelmondatához.

A pályázat eredményéről levélben értesítjük a nyerteseket, akiket értékes nyereményekkel díjazunk és alkotásaikat 2018. március 22-én bemutatjuk a Víz Világnapi kiállításunkon, melynek helyszínéül a siófoki víztorony tetején található SAMSUNG élményközpont szolgál, mely a rendezvény napján ingyenesen látogatható.

A videópályázaton résztvevő iskolák:

Vak Bottyán János Általános Iskola (Siófok), Beszédes József Általános Iskola (Siófok), Széchenyi István Általános Iskola (Siófok), Kiliti Széchenyi Általános Iskola (Siófok), Csányi-Szendrey Általános Iskola és alapfokú művészeti iskola, Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Keszthely), Zöldmező Utcai Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Keszthely), Család Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Keszthely), Életfa Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola (Keszthely), Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola Alapfokú művészeti Iskola (Keszthely), Dombóvári Belvárosi Általános Alapfokú művészeti Iskola, József Attila Általános Iskola (Dombóvár), Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola, Batsányi János Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézménye (Tapolca), Kazinczy Ferenc Tagintézmény (Tapolca), Eötvös Loránd Általános Iskola (Balatonfüred), Radnóti Miklós Általános Iskola (Balatonfüred), Református Általános Iskola (Balatonfüred), Noszlopy Gáspár Általános Iksola és Alafokú művészeti iskola (Marcali), Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola (Marcali), Arany János Általános Iskola (Barcs), Bárdos Lajos Általános Iskola, Sportiskola és Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Nagyatád), Árpád Fejedelem Általános Iskola (Nagyatád), Éltes Mátyás Általános Iskola (Nagyatád), Chernel István Általános Iskola (Gárdony, Agárd), SKI Battyhány Kázmér Általános Iskola és Alapfokú művészeti Iskola (Siklós), Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola (Siklós), Sztárai Mihály Református Általános Iskola (Siklós), SKI Kanizsai Dorottya Általános Iskola (Siklós). 

A+ A-