Társadalmi felelősségvállalás

A Társadalmi felelősségvállalás a vállalati kultúra részét képezi. A DRV számára fontos a példamutatás, ezért kiemelten és célzottan támogatja működési területén lévő egészségügyi-, oktatási intézményeket, valamint egyéb társadalmi szervezeteket, főként természetbeni adományokkal.

A DRV Zrt. tevékenysége hatással van mikro és makro társadalmi és természeti környezetére, ennek megfelelően fokozott figyelmet fordít a környezetében élők problémáira, hozzájárulva a lokális és globális kihívások megoldásához. Ennek megfelelően interaktív párbeszédet folytat környezetével, a működési területén élő felhasználóival és a helyi önkormányzatokkal.

A Társaság által nyújtott adományok:

 • A Társaság és a Magyar Vöröskereszt együttműködésének köszönhetően 2019-ben szolgáltatási területünk 8 településén 247 munkatársunk adott vért. A DRV-s véradók ezzel 741 ember életét mentették meg, vagy segítették gyógyulásukat.
 • Mikulásgyár számára gyűjtött adományok
 • Remény Alapítvány számára gyűjtött cipősdoboz karácsonyi akció – gyűjtés több alkalommal

 • A Társaság szolgáltatási területén lévő intézmények, sportesemények, fesztiválok természetbeni támogatása
 • 2019. december 18.: Leolvasási és Elszámolási Osztályunk karácsony közeledtével meglepetéssel kedveskedett a Siófoki Állatvédő Alapítvány lakói számára.
  Munkatársaink összegyűjtöttek több mint 250 kg kutyatápot, 50 macska- és kutyakonzervet, szalámit, két zsák ágyneműt, takarót, és közel harminc darab raklapot, valamint gyógyszereket.

 • 2019. december 18.: Fejlesztési területünk dolgozói karácsonykor a siófoki Pöttyös Óvodát lepték meg adományukkal. Kollégáink a gyerekeket sporteszközökkel, játékokkal ajándékozták meg.

 • 2019. december 17.: A társadalmi felelősségvállalás jegyében összefogtak Igazgatási és Kommunikációs Osztályunk munkatársai, és munkahelyi kollektívaként 1 évre örökbe fogadták a Kocsolai Gyermeklánc Óvodát, ahova 50 gyerek jár, zömében halmozottan hátrányos helyzetűek.
  A kollégák vállalásuk szerint 1 éven át, negyedévente juttatnak részükre ajándékcsomagot, melynek az alapvető higiéniai felszerelés (szappan, fogkrém, zsebkendő stb.) éppúgy része, mint a játékok, a könyvek, a függöny vagy az ágynemű.

 • 2019. szeptember 22.: Szemétgyűjtési akciót szervezett HR-osztályunk Siófokon, a Sió partján. A kezdeményezésnek köszönhetően 9 zsáknyi szemetet gyűjtöttek mukatársaink. A 4 km-es szakaszon szedett hulladék összsúlya meghaladta a 100 kg-ot.

 • 2019. július 24.: Hulladékgyűjtést és tereprendezést végzett Vagyongazdálkodást Osztályunk. Zamárdi telephelyünk mögötti erdős, füves terület kitakarítását, tereprendezését elvégezték a területen dolgozó kollégák, több köbméter – köztük veszélyes – hulladékot  gyűjtöttek össze.

 • 2019. június 1.: Ügyfélszolgálatunk dolgozói adománygyűjtést tartottak a siófoki állatmenhely lakói számára. A kollégák összesen 80 kg állateledelt, rizst, száraztésztát gyűjtöttek össze, melyet játékokkal, és egyéb más, az állatok számára hasznos tárgyakkal együtt juttattak el az állatmenhelyre.
  Köszönjük munkatársainknak az összefogást és a segítséget, amellyel megkönnyítették az állatmenhely napi működését.
 • 2019. május 28.: A Tabi Üzemvezetőség szennyvízkezeléssel foglalkozó kollégái a szennyvíztelep felé vezető bekötő utat egy napi munkával tisztították meg közösen május 28-án. Az út mentén nagy mennyiségű szemét halmozódott fel, többek között veszélyes hulladék és építési törmelék, mivel a lakosság lerakóhelyként használta a területet.
  A munkatársaink által összegyűjtött szemét elszállításához az önkormányzat nyújtott segítséget.
  Köszönjük a kollégáknak, hogy összefogással végzett közös munkájukkal hozzájárultak közvetlen környezetük védelméhez.

 • A madarak és fák napja alkalmából 2019. május 10. és 22. között faültetési kampányt indítottunk munkatársaink részére, #ültessfátDRV elnevezéssel. Az akció keretében 105 munkatársunk, 14 csapatba rendeződve ültetett el különböző fajtájú díszfákat, gyümölcsfákat, tujákat a szolgáltatási területünk számos településén, többek között Siófokon, Zamárdiban, Kaposváron, Tapolcán és Nemesgulácson.
  Kampányunk célja a munkahelyi környezetünk szépítése mellett az volt, hogy felhívjuk a figyelmet környezetünk védelmére. A faültetéssel ugyanis sokat tehetünk a tiszta levegőért, a klímaváltozás megfékezéséért, valamint a fák telepítésével számos élőlény számára biztosíthatunk lakhelyet.
  A jó hangulatban telt kertészkedésről és a csapatokról a képek megtekinthetők Facebook-oldalunkon.
  Ezúton köszönjük a lelkes csapatoknak, hogy részt vettek a kampányban, és ezzel hozzájárultak környezetünk védelméhez, és szebbé tételéhez!

 • 2019. május 23.: Pénzügyi Osztályunk munkatársai a társadalmi felelősségvállalás jegyében különböző játékokkal, könyvekkel, írószerekkel, és különféle készségfejlesztő eszközökkel támogatták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Siófokon működő Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét. Olyan játékokat, eszközöket vásároltak és gyűjtöttek a lelkes kollégák közösen, amellyel sok örömet, és vidám pillanatot szereztek az intézményben élőknek.
  Az ajándékok átadására május 23-án került sor, amelyért nagyon hálásak voltak az intézmény dolgozói és a megajándékozottak is. Az intézményben nagy szeretettel fogadták kollégáinkat és még ajándékkal is kedveskedtek nekik.

 • 2019. május 22.: A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Pécsi Üzemvezetőségünkön dolgozó kollégáink gyűjtést szerveztek a Baranya Megyei Platánliget Otthon fogyatékkal élő lakói számára. Lelkes munkatársaink május 22-én adták át a 6 doboz játékot, 4 zsák ruhát és 2 doboz mesekönyvet. A lakók és a gondozók is nagy szeretettel fogadták az adományokat.

 • 2019. április 23.: A Társaság Igazgatási és Kommunikációs Osztályának munkatársai gyűjtést szerveztek a kadarkúti Csupa Szív Biztos Kezdet Gyerekház ellátottai részére. Az összegyűlt adományokat – tartós élelmiszereket, könyveket, játékokat, jó állapotú ruhákat, használati tárgyakat, pelenkákat stb. – húsvét után személyesen adták át Kadarkúton.

 • 2019. április 22.: ​Játék - és mesekönyvgyűjtést szerveztek a Tapolcai Üzemvezetőségünk munkatársai, melynek keretében a tapolcai kertvárosi óvodának nyújtottak segítséget, és két nagy doboznyi adományt adtak át a gyerekeknek.

 • 2018 decemberében babaruha és pelenka adomány gyűjtése a Siófoki Kórház Újszülött Osztálya részére.