A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az európai uniós forrásból finanszírozott, KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 azonosítószámú, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan szakirányú tanulmányi kirándulást és üzemlátogatást szervez iskolai osztályok számára.

A társaság az elektronikusan megküldött szemléletformáló információs anyagok kiküldésével egyidejűleg tájékoztatást ad a tanulmányi kirándulások és üzemlátogatások lehetőségéről, részleteiről és feltételeiről.

A társaság a működési területéről megyénként 10 iskolai osztály részére szervez tanulmányi kirándulást. Minden megyéből az első 10 jelentkező iskola jelölhet meg egy maximum 30 fős osztályt, amely részt vehet a szakirányú tanulmányi kiránduláson és üzemlátogatáson.

A kirándulások első állomása a siófoki szennyvíztisztító telep vagy a felszíni vízkivételi mű, míg a második a Zamárdiban megépülő Vizek háza élménypark, bemutatóterem és tanösvény. Utóbbiban munkatársaink szemléletformáló előadást tartanak a csoportok részére, mely által a gyerekek megismerhetik a tudatos vízfelhasználás lehetőségeit, a csatornaillemtan alapvetéseit, megismerkedhetnek a társaság szolgáltatásaival, feladataival, és megtudhatják, hogy ők mivel járulhatnak hozzá környezetvédelmi tevékenységünkhöz, vízbázisaink védelméhez, ezáltal a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Az előadást követően lehetőség nyílik a bemutatóteremben elhelyezett interaktív játékok, valamint a bemutatóteremnél lévő vizes játszótér kipróbálására, valamint a tanösvény bejárására, melynek állomásain a megszerzett új ismereteikkel megfejthetik a feladványokat. A feladványok megfejtéséért oklevéllel jutalmazzuk az osztályt, a kvízt kitöltő gyerekeket pedig nyereményekkel.

Jelenleg szervezés alatt. Bővebb információk később.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

(2021. 05. 04.)