A szüneteltetés a bekötővezeték vízmérőaknában való lezárása. Szüneteltetés legfeljebb 1 éves időszakra igényelhető.

A szolgáltatás megszüntetése az ingatlan leválasztását jelenti a törzshálózatról a bekötővezeték közterületi szakaszán.

A szolgáltatás szüneteltetésének/megszüntetésének ügyintézési menete a következő

1. A szolgáltatás szüneteltetését/megszüntetését az e célra rendszeresített formanyomtatvány kitöltésével és az előírt mellékletekkel együtt Ügyfélszolgálatunknak történő leadásával/megküldésével igényelheti. A megrendelőhöz csatolnia kell a szüneteltetés/megszüntetés díjának befizetéséről szól csekkmásolatot vagy banki teljesítési igazolást.

2. Hiánytalan dokumentáció esetén Ügyfélszolgálatunk telefonon időpontot egyeztet Önnel a megrendelőn megadott telefonszámon.

3. Az egyeztetett időpontban végrehajtjuk a szüneteltetést/megszüntetést az alábbiak szerint:

  • Amennyiben Ön az ivóvíz-szolgáltatás szüneteltetését/megszüntetését rendelte meg, a Társaság szakemberei – az Önnel előre egyeztetett időpontban – elvégzik a szolgáltatás szüneteltetését/megszüntetését;
  • Amennyiben szennyvízbekötését szeretné szüneteltetni/megszüntetni, a munka elvégzését külső vállalkozótól kell megrendelnie, aki a leegyeztetett időpontban a Társaság szakfelügyelete mellett végzi el a csatornabekötés ledugózását, melyet azonosítószámos plombával látunk el.

4. Közös mérőleolvasás alapján, az utolsó számlázott mérőállástól a záró mérőállásig a fogyasztásáról, valamint a szüneteltetés/megszüntetés díjáról a Társaság számlát küld az Ön részére postai úton.