A CSAPVIZET NÉPSZERŰSÍTETTÜK A KOZÁRMISLENYI EGÉSZSÉGNAPON IS

A település víziközmű-szolgáltatójaként edukációs céllal a DRV Zrt. is képviseltette magát a MEVID Zrt., a dél-dunántúli régió közétkeztetéssel is foglalkozó vendéglátó és idegenforgalmi cége szervezésében megrendezett Kozármislenyi Egészségnapon 2019. május 31-én.
A település Janikovszky Éva Általános Iskolájának közel 200 alsó tagozatosa és tanáraik megtöltötték a helyi sportcsarnokot, ahol játékos vetélkedőn vehettek részt a délelőtt folyamán. Tizenegy állomáson várták a gyerekeket, ahol lehetőségük volt egészséges ételeket kóstolni és készíteni, mozogni, továbbá fontos és hasznos ismereteket szerezni az egészséges életmóddal kapcsolatban, beleértve az egészséges táplálkozást és a testmozgást is, továbbá a vásárlások hosszú távú hatásait.
A DRV-s standon, amely A víz az élet nevet viselte, a csapvízfogyasztás fontossága, a vízkészletek megóvása, valamint a vízzel kapcsolatos környezettudatos magatartás volt a fókuszban. Érdekes laborbemutatóval is készültünk, emellett csapatonként egy-egy kvízt is kitölthettek a gyerekek tableten, amelynek segítségével játszva tanulhattak, a helyes válaszokat pedig egy-egy társasjátékkal, valamint reklámajándékokkal jutalmaztuk.

Az egészségnap nagy sikerrel zárult, a tanulók hasznos és értékes információkkal gazdagodtak.

 

Gyakran tapasztalod az alábbi tüneteket?
– kimerültség, fáradtság
– csökkent koncentráció
– levertség
– száraz bőr, kiszáradt száj
– gyenge ítélőképesség
– fejfájás

Gondoltál már arra, hogy ezeket a panaszokat azért produkálja a tested, mert nem jutott elegendő folyadékhoz? Ne várd meg ezt az állapotot, igyál időben, bőségesen!

 

Társaságunk is támogatta a 2019. évi Kihívás Napját Siófokon. Az egész napos sportrendezvényen résztvevő több száz óvodás, iskolás és felnőtt a DRV Zrt. jóvoltából finom, egészséges csapvízzel frissíthette magát.
A Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal évről évre csatlakozik az 1991 óta Magyarországon is megrendezett Kihívás Napjához, hogy a város lakói kedvet kapjanak a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz.
A nap célja, hogy minél többen végezzenek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.
Idén Siófok a Kálmán Imre Kulturális Központ által szervezett egész napos aktív sportprogramjaival és lelkes sportolni vágyó lakóival kategóriájában, a 8000-24.999 fő közötti lélekszámú települések közt első helyezést ért, amihez ezúton is szívből gratulálunk.

 

Miért vásárolsz műanyagba csomagolt vizet, amikor te magad is tudod otthon palackozni? Használj kulacsokat, üvegpalackot, töltsd meg csapvízzel, és már ezzel is rengeteg műanyagtól óvtad meg a természetet.

Válaszd a környezetbarát megoldást!

 

Az ember évezredeken keresztül vizet használt szomjának oltására. Az utóbbi évtizedekben azonban a víz helyét a tartósítószerekkel, valamint a színező- és adalékanyagokkal dúsított üdítők vették át.

Ezek az italok nem tesznek jót szervezetünknek, ezért egészséged megőrzése érdekében fogyassz te is csapvizet!

 

Gondoljuk csak végig, mit is jelent számunkra a víz, a TISZTA IVÓVÍZ? Nélkülözhetetlen alkotóeleme Földünknek, a növény- és állatvilágnak, az emberi szervezetnek. A mai világban egyre nagyobb kihívás, hogy minden ember számára elérhető legyen a tiszta víz.
Az ivóvíz egyre nagyobb kincs, ezért közös érdekünk, hogy óvjuk tisztaságát, felelősségteljesen használjuk a mindennapokban, hiszen a víz az élet forrása. Számodra mit jelent?

 

Magyarországon évente közel 900 ezer vizsgálatot végeznek ivóvízmintákból. A DRV Zrt. is – mint hazánk területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója – saját akkreditált, korszerűen felszerelt laboratóriumaiban folyamatosan ellenőrzi az előállított víz minőségét. A vizsgálatok eredménye alapján a szolgáltatott ivóvíz minősége megfelel az európai átlagnak.
Az ivóvíz legfontosabb kritériuma, hogy biztonságos legyen a felhasználók számára, ne tartalmazzon kórokozókat, sem kémiai anyagokat.
Laboratóriumaink munkatársai nap mint nap azért dolgoznak, hogy a DRV Zrt.több mint 830 ezer felhasználója számára folyamatosan egészséges csapvizet biztosítsanak.

Válaszd a csapvizet, válaszd az egészséget!

Fotó: Gáspár Klári, DRV

 

Miért fontos a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása minden nap?
Ahhoz, hogy testünk minden funkciója működni tudjon, folyamatosan vízre van szükségünk, ezáltal sokféle betegség elkerülhető.

Védd meg szervezeted a kiszáradástól, fogyassz megfelelő mennyiségű vizet!