Kiemelt rendezvények, események 2020-ban

2020. március 22: a víz világnapja

A 2020-as víz világnapi központi rendezvényünket a koronavírus-járvány miatt sajnos nem tudtuk megrendezni, a rendezvénysorozathoz kapcsolódó véradást is el kellett halasztanunk augusztus 3-ra. A rendezvény kapcsán meghirdetett online kvízt és a rajzpályázatot azonban sikeresen lebonyolítottuk, ezekről bővebben az alábbi linken olvashatnak:
Víz világnapja 2020

 

2020. július 22-től: Csatornaillemtan-kampány

Mindenkinek nagy a felelőssége abban, hogy mit dob a szemétbe, illetve mit juttat a lefolyóba. Meggondolatlansággal hatalmas környezeti és egészségügyi károkat is okozhatunk! Az ismeretterjesztést és szemléletformálást célzó csatornaillemtan-kampányunkkal ezért minden korosztályt megszólítunk, az egészen kicsiktől, az óvodásoktól kezdve a kisiskolásokon át a felsős, középiskolás és felnőtt korosztályig. A legfőbb üzenetünk: Változtass, segíts a környezetednek, és a csatornaillemtan váljon ugyanolyan fontossá az életedben, mint a köszönés, vagy a szülők, nagyszülők tisztelete. A Föld hálás lesz érte!

Honlapunkon és Facebook-oldalunkon is megtalálhatók a legfőbb kampányelemek: a csatornában élő zsírszörnyet bemutató videóanimáció, a fotókkal és infografikákkal illusztrált csatornaillemtan, valamint a különböző korosztályokat megszólító edukációs kiadványok – az ovisoké Ismerd meg a csatornaőrzőket!; az alsósoké Legyél te is csatornaőrző!; a felsős általános iskolás, középiskolás, valamint felnőtt korosztály számára készült pedig Támadnak a zsírszörnyek! címmel.

A kampányról bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak:
Csatornaillemtan-kampány

 

Kiemelt rendezvények, események 2019-ben

2019. március 22: a víz világnapja

A víz világnapja a víz szerepére, életünkben betöltött jelentőségére hívja fel a figyelmet. Arra, hogy óvjuk, ésszerűen gazdálkodjunk vele, hiszen nem egy kutatás világított rá már arra, hogy a Föld édesvíz készlete folyamatosan csökken, vagy fogyasztásra alkalmatlanná válik. Az ENSZ 1993-ban jelölte ki március 22-ét a víz világnapjának. E nap jelentősége, hogy világszerte felhívja a figyelmet vízbázisaink fokozott védelmére, az ivóvíz fontosságára, különleges értékére. A Társaság minden évben változatos programokkal, kiállítással, rajzpályázattal szólítja meg legfiatalabb célcsoportját, a gyerekeket, mint a jövő felhasználóit.

A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információ a következő linken érhető el: Víz világnapja 2019
 

2019. március 22-től: Csapvízkampány

Felelős szolgáltatóként a program során a csapvízfogyasztás ösztönzését tűzte ki célul a Társaság. A csapvíz olyan termék, amelyet sokan fogyasztanak, de már olyannyira természetesnek vesszük, hogy fel sem ismerjük annak valós értékét. Hazánkban jó minőségű, biztonsággal fogyasztható a csapvíz, fogyasztása mégis alacsony és egyre csökkenő.

 A rendezvény a fiatal korosztályt célozza meg, mivel ők fogyasztják leginkább a palackos üdítőket és ásványvizet. A program során előadásokkal tudatosítja a Társaság a csapvíz előnyeit, és bemutatókon, vízkóstoláson keresztül tapasztalati tanulás által szerezhet ismereteket a célcsoport az adott témában. A program során kommunikációs ismeretterjesztő anyagok összeállításával ösztönzi a Társaság a csapvíz fogyasztást.
 

2019. október: Beszállítói Szakmai Nap

Ebben az évben immáron negyedik alkalommal szervezi meg a Társaság a Beszállítói Szakmai Napot. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy a Társaság beszállítói szakmai bemutatók és prezentációk, előadások keretében ízelítőt adjanak a technikai innovációikról, és modern fejlesztéseikről, azokról a trendekről, amelyek megkönnyíthetik a DRV Zrt. szakmai munkáját. Ez a nap lehetőséget adott továbbá a kapcsolatépítésre is, megkönnyítve ezzel az együttműködést a Társaság és partnerei között.