Jótékonysági gyűjtések, FELAJÁNLÁSOK

Büszkék vagyunk rá, hogy a társaságunknál működő munkahelyi kollektívák évről évre összefognak egy-egy nemes ügy érdekében. Kollégáink évente több alkalommal szerveznek jótékonysági gyűjtéseket rászorulók – nehéz helyzetben élők, családok, gyerekek, intézmények, közösségek – részére, ezenkívül a társaság különböző szálláshelyein használt, idővel feleslegessé váló bútoroknak is igyekszünk mindig új tulajdonost keresni.

 

RÁSZORULÓK KAPTÁK MEG A RÉGI FEKHELYEKET

Társaságunk 2024 év elején újakra cserélte a Siófokon, a Bimbó utcai kempingünk faházaiban található fekhelyeket – heverőket és kinyitható kanapékat. Az ágyak rászoruló családok részére történő felajánlásával kapcsolatban a Vagyongazdálkodási Osztály munkatársai megkeresték a Tartalom Egyesület illetékesét, aki nagyon örült az adományoknak.

Kollégáink többszöri egyeztetést követően – az egyesület közreműködésével – elszállították az ágyakat a tabi Dr. Takács Imre Integrált Szociális intézménybe, ahol hálásan fogadták a felajánlást.

A felajánlott heverők a DRV-s teherautón

 

HEVERŐKET IS ADOMÁNYOZTUNK

Társaságunk 2023 decemberében lecserélte a siófoki, Csobánc utcai munkásszállásán eddig használt fekhelyeket, így feleslegessé vált 6 db, még jó állapotú heverő és 1 db kanapéágy. Az ADRA Hungary Alapítvány közreműködésével az ágyakat kollégáink elszállították a Reménység Alapítvány Családok Átmeneti Otthonába Nágocsra, ahol még évekig használni tudják őket.

A DRV által adományozott ágyak

Örülünk, hogy ezzel is támogathattuk a rászorulókat és az őket segítő szervezeteket. 

 

Sok száz kiló használt ruhát is gyűjtöttünk

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva, a pénzadománygyűjtéssel párhuzamosan használtruha-gyűjtést is hirdettünk kollégáink körében 2023. november közepén, melynek kapcsán már nem használt, de még hordható, jó minőségű őszi-téli felnőtt- és gyerekruhákat, egyéb textíliákat – törölközőket, ágyneműket, plédeket, paplanokat, párnákat –, lábbeliket, háztartási eszközöket, játékokat, mesekönyveket vártunk. Nagy örömünkre a felsoroltakon túl munkatársaink jó állapotú elektronikai eszközöket és bútorokat is felajánlottak, melyek mindegyike hasznos segítséget jelent a nélkülözőknek.

Több zsák adomány gyűlt össze

Az akcióban ezúttal két jótékonysági szervezettel működtünk együtt, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete Siófoki Területi Irodájával és az ADRA Hungary Alapítvánnyal. Utóbbi szervezet képviselői többször is fordultak autóikkal december második és harmadik hetében, a Vöröskeresztnek pedig kollégáink juttatták el a felajánlásokat rejtő dobozokat, zsákokat és bútorokat. Ezenkívül a munkavállalóink gyermekeinek rendelt vállalati mikuláscsomagok tartalékait is szétosztottuk a kedvezményezettek között.

Az adományok a Vöröskereszt munkatársaival

Az adományok ezúttal is rászoruló családokhoz, egyedül élő idős emberekhez és egy anya-gyerek otthonba kerültek, a megajándékozottak hálás szívvel és boldogan fogadták őket.

Az anya-gyerek otthonba szállított adományok

Akciónkkal az Európai Hulladékcsökkentési Héthez is kapcsolódunk. A 2009-ben a fenntartható jövő érdekében indult kezdeményezésben részt vevő országokban minden novemberben egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrafelhasználására, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Köszönjük adományozó kollégáinknak, hogy társaságunk ily módon is hozzájárulhatott környezetünk megóvásához, és egyúttal szebbé varázsolhattunk nehéz sorsú családok karácsonyát. 

 

Több mint négyszázezer forinttal támogatott kollektívánk 3 rászoruló családot

2019 és 2022 után társaságunk 2023-ban újra csatlakozott a Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány adventi jótékonysági programja keretében szervezett adománygyűjtéshez, melynek kedvezményezettje ebben az évben 3 nagybeteg gyermeket nevelő, Siófok környékén élő család volt. A Reménység Alapítvány 2006 óta már 16. alkalommal fogott össze a környékbeli vállalkozásokkal, zenei előadókkal olyan családok megsegítéséért, amelyek tagjai önhibájukon kívül kerültek sokunknál lényegesen nehezebb anyagi és életvezetési helyzetbe.

Az akcióba valamennyi szervezeti egységünket bevontuk, három héten át gyűltek a segítő forintok, melyeket a rendezvény előtt egy díszdobozva csomagolva adtunk át az est főszervezőjének, Kissné Benkő Tündének.

A DRV 430 ezer forintnyi adománya

Az adomány átadása a Reménység Alapítvány képviselőjének

Ezúton is hálásan köszönjük az alapítvány és családok nevében mindenkinek, aki adakozott. Örömmel számolunk be róla, hogy a DRV kollektívája idén 430.000 forinttal járult hozzá a gyűjtéshez.

Elena egészségi állapota sajnos nem tette lehetővé, hogy részt vegyen a rendezvényen, ezért csak az édesanyja volt jelen, a kis Laura és Evelin azonban családjukkal az első sorból nézték és hallgatták végig a hangversenyt. Az est végén Marsi Anikó konferanszié felolvasta a gyűjtéshez csatlakozott magánemberek és vállalkozások nevét, megköszönve a segítségüket, majd a rendezvény fővédnöke, Kenyér Anikó önkormányzati képviselő ismertette az idei összefogás eredményeként befolyt összeget, ami 3.969.000 forintot tett ki, majd Kissné Benkő Tünde főszervezővel együtt átnyújtotta a családoknak a háromszor 1.323.000 forintot tartalmazó borítékokat.

A jótékonysági est keretében összegyűlt adományok átadása a kedvezményezett családoknak

 

Több kartondoboznyi adomány a siófoki állatmenhelynek 

A szeptember 5-i jótékonysági világnap alkalmából 2023 szeptemberében adománygyűjtést  szerveztünk a Siófoki Állatvédő Alapítvány javára. Több doboznyi konzervet, kutya- és macskatápot, kutyaszalámit, illetve játékot adtunk át a menhelynek, melynek dolgozói hálás szívvel fogadták a felajánlást, és egy posztban köszönték azt meg a Facebook-oldalukon társaságunk kollektívájának. Néhány fotó is készült az adomány átadásáról, közülük az egyikhez a menhely egyik kedvence, Totó is modellt állt. 

Az adományok és Totó, a menhely egyik lakója

Köszönjük munkatársainknak a sok felajánlást és a segítőkész hozzáállást, ezúttal is jó helyre került az adomány.

 

Tavaszi adománygyűjtés a Magyar Vöröskereszt, a Reménység Alapítvány és az ADRA magyarország javára

Munkatársaink segítőkészségének és aktivitásának hála, több száz kilónyi felnőtt- és gyerekruha, lábbeli, háztartási eszköz és játék talált új gazdára tavaszi adománygyűjtésünk kedvezményezettjei, a Reménység Alapítvány, az ADRA Magyarország és a Magyar Vöröskereszt jóvoltából.

A DRV 2023. tavaszi jótékonysági gyűjtésén összegyűlt adományok

A DRV 2023-as tavaszi gyűjtésén összegyűlt adományok a Magyar Vöröskereszt irodájában

DRV-s adományok kiosztása a nágocsi anya-gyermek otthonban

A gyűjtés három héten keresztül, 2023. április 3-tól 21-ig tartott a társaság egész területén. Felajánlásaink ezúttal is jó helyre, hajléktalanokhoz, szerény körülmények között élőkhöz, nélkülöző családokhoz, valamint a nágocsi anya-gyermek otthon lakóihoz kerültek, megkönnyítve mindennapi életüket.

Köszönjük minden kollégánknak, aki adományával hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez.

 

A DRV kollektívája több mint négyszázezer forintot adományozott két rászoruló családnak

2019 után 2022-ben társaságunk ismét csatlakozott a Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány adventi jótékonysági programja keretében szervezett adománygyűjtéshez, mellyel ezúttal két, Siófok környékén élő nehéz sorsú családon segíthettünk.

Az adventi jótékonysági hangversenyen részt vevő zenészek és kórustagok

A civil szervezet 2006 óta (az utóbbi 2, Coviddal terhelt évet leszámítva) évről évre összefog a vállalkozásokkal, zenei előadókkal olyan családok megsegítéséért, amelyek tagjai önhibájukon kívül kerültek sokunknál lényegesen nehezebb anyagi és életvezetési helyzetbe. A 2022-es gazdasági környezetben pedig, amely mindannyiunkat kihívások elé állított, nekik még inkább szükségük volt a jó szándékú emberek támogatására.

A négyéves, lyukas szívvel és Down-szindrómával született, súlyos autoimmun betegséggel is küzdő, rendszeresen infúziós kezelésekre és oxigénrásegítésre szoruló Alexandra egy szűk albérletben él családjával, ahol kicsi a mozgástér, steril, tágasabb környezetre lenne szükség.

A tizenöt éves Violetta pedig, akit édesanyja egyedül nevel fiútestvérével együtt, súlyos autista.  A fejlesztése sok energiát, időt és pénzt emészt fel. Az édesanya egyedül törleszti az otthonteremtésre felvett hitelt, folyamatosan fejlesztésekre hordja kislányát, mindeközben részmunkaidősként kórházban dolgozik, a helytállása példaértékű.

Társaságunk munkavállalói nevében 423.500 forintnyi adományt juttatunk el a Reménység Alapítványnak, akik azt a további felajánlásokkal együtt a december 3-i adventi jótékonysági hangversenyen két egyenlő részben adták át a családoknak, a rendezvény teljes bevételével együtt. A felhíváshoz csatlakozó vállalati dolgozók és magánemberek összesen 2.523.000 forinttal segítették a két családot.

Köszönjük az adománygyűjtéshez csatlakozott kollégáinknak, hogy támogatásukkal boldogabbá és könnyebbé tehettük az év végi ünnepeket Szandi és Violetta családjának. A DRV kollektívája nevében ezúton is jó egészséget és meghitt, boldog karácsonyt kívánunk nekik!

 

Játékgyűjtés a somogyszentpáli Tündérrózsa óvoda javára

2022 májusában egy Marcali melletti kistelepülés, Somogyszentpál óvodavezetője levelében kérte társaságunk segítségét a nemrég külsőleg felújított óvoda elhasználódott berendezéseinek, bútorainak, játékainak megújításához, amelyre már nem jutott forrás. A település nagyon szűk költségvetésből gazdálkodik, és az intézménybe kizárólag hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek járnak. Felhívásunkra kisgyermekes kollégáink sok szép, jó állapotban lévő játékot – babákat, figurákat, kisautókat, mesekönyveket, társasjátékokokat – gyűjtöttek össze, melyeket június közepén eljuttattunk az intézménybe, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket. Kívánjuk, hogy teljen sok öröme a gyerekeknek a játékokban.

A somogyszentpáli óvodások a farsangi ünnepségükön, álarcban

DRV-s pénzadomány az ukrajnai háború károsultjainak 

2022 márciusában társaságunk adománygyűjtéssel kapcsolódott az ukrajnai háború károsultjainak megsegítésére országszerte szerveződött mozgalomhoz. 

Kollégáink segítségének köszönhetően több mint 160 000 Ft gyűlt össze, melyet a hónap közepén személyesen adtunk át Ukrajna siófoki tiszteletbeli konzuljának, Horváth Zoltánnak. 

Adományunk a Félelem Nélküli Élet Közhasznú Alapítvány közreműködésével jutott el a rászorulók három csoportjához: élelmiszerekkel segítették a határon átkelő menekülteket és a háború sújtotta ország lakosságát, valamint kárpátaljai gyermekotthonokat támogattak élelmiszerekkel és tisztálkodási eszközökkel. 

Köszönjük mindenkinek, akik felajánlásával segítette a háború elől menekülőket és az Ukrajnában maradtakat. 

 

Tavaszi Adománygyűjtési akció a reménység alapítvánnyal és az adra magyarországgal együttműködve

2022 tavaszának beköszöntével újabb jótékonysági gyűjtést hirdettünk, melynek eredményeként ismét több száz kilónyi adomány – feleslegessé vált, de működőképes konyhai, fürdőszobai eszköz, ágymatrac, mosógép, ágynemű, még jó minőségű ruha, játék és könyv – gyűlt össze a DRV segítő szándékú kollektívájának köszönhetően. Az akcióban ezúttal a Reménység Alapítvánnyal és az ADRA Magyarországgal működtünk együtt, az adományokat több fordulóval, megpakolt személyautókkal, utánfutóval és egy kisbusszal szállították el a karitatív szervezetek dolgozói, és szétosztották őket a rászorulók között – ahogyan arról Facebook-oldalunkon is közzétettünk egy fényképes beszámolót.

Ezúton is köszönjük minden munkatársunknak, aki felajánlásával csatlakozott az akcióhoz, illetve részt vett annak koordinálásában, az adományok szállításában, raktározásában és pakolásában, és hálával tartozunk a civil szervezeteknek is áldozatos munkájukért. Ezúttal is a legjobb helyre kerültek az adományok, örömmel tölt el bennünket, hogy segíthettünk a nehéz sorsú családokon és egyedülállókon.

 

Pénzügyeseink karácsony előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatják

Pénzügyi Osztályunk munkatársai a társadalmi felelősségvállalás jegyében és a közelgő karácsonyra való tekintettel 2021 év végén játékokkal, könyvekkel, írószerekkel és különféle készségfejlesztő eszközökkel támogatták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Siófokon működő Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét, immár második alkalommal.

Tolltartót, kirakót, írószereket is adományoztunk

Karácsonyi gyűjtés belső-somogyi és kadarkúti rászorulóknak

2021 karácsonya előtt a kadarkúti Csupaszív Biztos Kezdet Gyerekház, valamint a Reménység Alapítvány és az Adra Magyarország pártfogoltjai számára szerveztünk cégszintű adománygyűjtést. Előbbi intézmény 2013 óta működik, hátrányos helyzetű településrészeken élő kisgyermekes, hátrányos helyzetű családokkal foglalkoznak, míg a nágocsi székhelyű alapítvány és az ADRA Magyarország Belső-Somogyban élő, mélyszegénységgel küzdő családok megsegítésén dolgozik. Nagyon sok felajánlás érkezett, melyek egy részét – gyerekjátékokat, -bútorokat, -ruhákat és mesekönyveket, valamint a fejlesztési szakterület által összegyűjtött 75.000 forintnyi készpénzből vásárolt tartós élelmiszert – magunk szállítottunk el Kadarkútra, több zsáknyi használt felnőtt ruhát, ágyneműt, konyhai eszközöket, továbbá az Igazgatási és Kommunikációs Osztály dolgozói által összeadott 50.000 forint készpénzadományt pedig átadtunk a Reménység Alapítvány és az Adra Magyarország képviselőinek.

Mindezeken kívül egy Kisbárapátiban élő családot egy új franciaággyal és egy kinyitható kanapéval segítettünk egy kollégánk felajánlásának köszönhetően.

A képen az adományok láthatók.

További fotók a Facebookon.

Összefogás egy óvodáért és egy bábonymegyeri családért

A fejlesztési szakterület és az építésvezetőség dolgozói évek óta hagyományosan egy-egy rászoruló családnak, illetve közösségnek teszik szebbé a karácsonyát. 2019-ben a siófoki Pöttyös Óvodára esett a választásuk. Az intézményben tavaly jelentős felújítás történt, de új eszközök és játékok vásárlására nem maradt forrás, ezért a gyerekeket sporteszközökkel, játékokkal ajándékozták meg kollégáink. 

A Süni csoport óvodásai a fejlesztési szakterület munkatársaival és adományaikkal

A 2020-ban kollégáink által megajándékozott család Bábonymegyeren él szerény körülmények között. Öt gyermeket nevelnek a szülők, közülük ketten súlyos egészségügyi problémákkal élnek, állandó ellenőrzés és felügyelet alatt. Házukat részletre vették, melyet minden hónapban törlesztenek. Mivel ez nem kis összeg, így a gyermekek számára meglehetősen kevés marad a mindennapi megélhetésre. A család támogatására sok felajánlás érkezett, ajándék, ruha, egyéb használati tárgy és 140.000 Ft készpénzadomány formájában. A fűtési gondokkal küszködő családnak egyik munkatársunk felajánlott egy használt, de jó állapotú, működőképes gázkazánt is, melyet sikerült telepíteni és beüzemelni, így karácsonyra újból működött a fűtés támogatottjaink otthonában.

Ügyfélszolgálatosaink adománygyűjtése Zsombornak

​2020 nyarán országos gyűjtés indult egy SMA-betegségben, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Zsombor megsegítésére. Az Ügyfélszolgálati Osztályon dolgozó munkatársaink felkarolták az ügyet, és hamarosan örömmel számoltak be róla, hogy sikerült összegyűjteni a Zsombi gyógykezeléshez szükséges összeget. Április közepén már arról olvashattunk a sajtóban, hogy a kazincbarcikai kisfiú márciusban megkapta a világ legdrágább génterápiáját, amelyre a gyógyulásához szükség volt, és mozgásában máris látszanak az eredmények.

Az adományozók

Kórházi szeretetcsomag a DRV-től

Több siófoki céghez hasonlóan 2021 tavaszán társaságunk is felkérést kapott egy Budapestről induló kezdeményezés keretén belül a siófoki kórház dolgozóinak támogatására, akik rendkívüli leterheltség mellett is fáradhatatlanul végezték a munkájukat, ápolták a covidos betegeket – éreztetve velük a szeretetet, a törődést és a hálát. A DRV-s adományokat – hasznos élelmiszereket, a Fejlesztési és a Számviteli Osztály ajándékcsomagjait, valamint a kollégáink, a gyermekeik és az ismerőseik gyermekei által készített 185 darab rajzot és szeretetüzenetet – április 16-án adtuk át az intézmény képviselőinek. Jó érzéssel töltött el bennünket, hogy a testet és a lelket egyaránt ápoló és felfrissítő DRV-s adománnyal szebbé és egy kicsit könnyebbé tehettük a kórházi dolgozók napjait, általuk is üzenve, hogy a DRV Zrt. 1800 fős kollektívája és az ő gyermekeik nagy szeretettel gondolnak rájuk, és nagyon hálásak nekik.

Adománygyűjtés minden adventkor siófoki családoknak

Karácsony közeledtével a Műszaki Üzemviteli Osztályon dolgozó munkatársaink 2020-tól kezdve minden évben összefognak, hogy segítsék a Siófoki Református Egyházközség hagyományos adventi adománygyűjtését.

Tartós élelmiszereket és édességeket is gyűjtöttek kollégáink 2023-ban

Az adományozók a siófoki református templomban

A Műszaki Üzemviteli Osztály 2022. évi adventi adományai

Az egyházközség már több mint egy évtizede az adventi időszakban gyűjti az adományokat tartós élelmiszer formájában, olyan sokgyermekes családoknak, illetve gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek, akik (mély)szegénységben élnek. E családok gyermekeit a hittanoktatások alkalmával ismerik meg, a velük való beszélgetéseikből szembesülnek mindennapi problémáikkal. Évente több ilyen család kerül a vezető lelkész látókörébe, ők a kedvezményezettjei a gyűjtéseknek.

Kollégáink minden évben tartós élelmiszereket vásároltak a családoknak – az adományokat a vezető lelkész, Bartha Béla személyesen szállította ki a családoknak a karácsony előtti napokban.

Ételadomány almádi kollégáinktól

A világjárvány miatt sok ember került nehéz helyzetbe, ezért 2020-ban még fontosabb volt, hogy segítsünk a rászorulókon. A Balatonalmádi Ivóvíz-művezetőség munkatársai tartós élelmiszerekből, konzervekből és édességekből álló adománycsomagot állítottak össze, melyet a Balatonalmádiban található Enni adok ételdobozban helyeztek el. Összefogásuk követendő példa lehet, hisz hasonló ételdobozok egyre több helyen vannak az országban.

Az Enni adok dobozok működését a rászorulókat (kis jövedelmű nyugdíjasokat, nagycsaládosokat, hajléktalanokat stb.) patronáló Re-Formáló Egyesület helyi önkéntes csapatokkal, folyamatos kapcsolattartással, promóciókkal, támogatók keresésével segíti, így a dobozaik sosem üresek.

Az országszerte 66 helyszínen megtalálható Enni adok dobozokról ez egyesület honlapján, a https://www.re-formalo.com címen lehet tájékozódni.

Velencei kollégáink évek óta a tárnoki rászorulókat segítik

A Velencei Szennyvíz-művezetőség munkatársai 2019 óta a Tárnoki Szociális és Gyermekjóléti Szolgálatnak juttatnak el tartós élelmiszerekből összeállított csomagot a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A szolgálat a nagycsaládosokat, az egyedülálló időseket és rászorulókat segíti. Kollégáink minden alkalommal előzetesen egyeztetnek róla, hogy mire van leginkább szükség, és ez alapján állítják össze a csomagot, majd szállítják el az adományokat a szolgálatnak.

Az adományozók

 

Adventi adománygyűjtés a Reménység Alapítvánnyal

2019-ben a Reménység Alapítvány által patronált három, nehéz helyzetben lévő Siófok környéki család megsegítésére indított adománygyűjtő akcióban több mint kétmillió forintot adtak össze magánemberek és vállalatok – köztük társaságunk munkavállalói. A családonként 685 000 forintos támogatást az Új remény adventi jótékonysági est keretében adták át a kedvezményezetteknek december 7-én.

 

Adományok a Siófoki Állatvédő Alapítvány számára

2019 júniusában és decemberében az Ügyfélszolgálati Osztályunk, valamint a Leolvasási és Elszámolási Osztályunk dolgozói is szerveztek adománygyűjtést a Siófoki Állatvédő Alapítvány lakói számára. A gyűjtések alkalmával a kollégák összesen 330 kg kutyatápot, 50 macska- és kutyakonzervet, szalámit, rizst, száraztésztát, ágyneműket, takarókat, raklapokat, gyógyszereket, és egyéb más, az állatok számára hasznos tárgyakkal együtt juttattak el az állatmenhelyre.


Összefogás a kocsolai Gyermeklánc Óvodáért

2019 decemberében az Igazgatási és Kommunikációs Osztályunk munkatársai összefogtak, és munkahelyi kollektívaként 1 évre örökbe fogadták a Kocsolai Gyermeklánc Óvodát, ahova 50 gyerek jár, zömében halmozottan hátrányos helyzetűek.
A kollégák vállalásuk szerint 1 éven át, negyedévente juttattak részükre ajándékcsomagot, melynek az alapvető higiéniai felszerelés (szappan, fogkrém, zsebkendő stb.) éppúgy része, mint a játékok, a könyvek, a függöny vagy az ágynemű.

Az Igazgatási és Kommunikációs Osztály munkatársai és a Kocsolai Gyermeklánc Óvoda gyermekei

 

Gyűjtés a Baranya Megyei Platánliget Otthon fogyatékkal élő lakói számára

2019 májusában a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Pécsi Üzemvezetőségünkön dolgozó kollégáink gyűjtést szerveztek a Baranya Megyei Platánliget Otthon fogyatékkal élő lakói számára. Lelkes munkatársaink május 22-én adták át a 6 doboz játékot, 4 zsák ruhát és 2 doboz mesekönyvet. A lakók és a gondozók is nagy szeretettel fogadták az adományokat.

Játékadomány a Tapolcai Üzemvezetőségünk munkatársaitól

2019 áprilisában játék- és mesekönyvgyűjtést szerveztek a Tapolcai Üzemvezetőségünk munkatársai, melynek keretében a tapolcai kertvárosi óvodának nyújtottak segítséget, és két nagy doboznyi adományt adtak át a gyerekeknek.

Nagy örömmel, a gyerekekkel együtt bontották ki az ajándékot

Kollégáink a karácsonyi ünnepeket megelőző hónapokban is adománygyűjtésbe fogtak. Az összegyűlt ajándékokat a Család- és Gyermekjóléti Központ tapolcai szervezetének segítségével juttatták el a rászoruló családok részére.

Tartós élelmiszert, étolajat, konzervet, lisztet is gyűjtöttek kollégáink

SEGÍTSÉG A KADARKÚTI GYEREKHÁZNAK

A társadalmi felelősségvállalás jegyében Igazgatási és Kommunikációs Osztályunk munkatársai 2019 áprilisában szerveztek gyűjtést a kadarkúti Csupa Szív Biztos Kezdet Gyerekház ellátottai javára. Az intézményben 2013 óta foglalkoznak hátrányos helyzetű településrészeken élő, kisgyermeket nevelő, hátrányos helyzetű családokkal. Biztosítják a gyermekek korai képességgondozását és a korai fejlesztéshez kapcsolódó speciális szolgáltatásokat. Folyamatosan látogatják a családokat, segítséget nyújtanak az anyukáknak, akik kisgyermekeiket gyógytornára, gyerekfejlesztési programokra, babamasszázs-oktatásra vihetik a gyerekházba.

Az összegyűlt adományokat – tartós élelmiszereket, könyveket, játékokat, jó állapotú ruhákat, használati tárgyakat, pelenkákat stb. – húsvét után szállítottuk el Kadarkútra, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket. Az intézmény vezetője körbevezetett minket, láthattuk, hogy szép, tiszta, gyerekbarát környezetben telnek a mindennapjaik. A ház fenntartása azonban nem könnyű feladat, ezért nagyon hálásak minden segítségért.

A kadarkúti Csupaszív gyerekháznak 2019 tavaszán vitt adományok

Meggyőződhettünk róla, hogy nemes célt támogattunk, jó helyre kerültek az összegyűjtött ajándékok.

Adományainkat szívből jövő köszönettel fogadták, a gyerekház Facebook-oldalán az alábbi bejegyzést tették közzé, amit a DRV hivatalos oldalán is megosztottunk:

Nehéz szavakat találni mindarra, ami a keddi napon történt. Hálatelt szívvel köszönjük a DRV ZRT. IGAZGATÁSI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY minden kedves munkatársának, akik részt vettek egy olyan kezdeményezésben, amely a hátrányosan halmozott helyzetű családok megsegítésére irányult. Felemelő érzés volt megtapasztalni, hogy adománygyűjtést szerveztek. Tisztelet, szeretet és hála övezze mindenkinek a segítségét, felajánlását és támogatását. Szép példája mindez az összefogásnak és az emberi szív nagyságának. Megéreztük az áldozatkészség összetartó és fenntartó erőit. Ķívánjuk valamennyiüknek Isten áldását életükre.

„Ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved”. (Margaret Seemann)

Adománygyűjtés a Siófoki Kórháznak

2018 decemberében babaruha- és pelenkaadománnyal támogattuk a Siófoki Kórház Újszülött Osztályát.