Iskolai vetélkedő

(2021.10.08.)

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az európai uniós forrásból finanszírozott, KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 azonosítószámú, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projektjének keretében kétfordulós vetélkedőre hívja a 6 megyéből álló működési területén található iskolák 6–7. évfolyamos tanulóit.

A vetélkedőről

A Vízőrzők viadala célja, hogy a résztvevő diákok az előzetesen megküldött oktató- és tájékoztató anyagok révén ismereteket szerezzenek a környezettudatos szennyvízelvezetés és -kezelés, valamint a szennyezések megelőzése, illetve a vizeink/vízbázisaink megóvásának fontossága témakörben, továbbá megismerkedjenek a takarékos vízfelhasználás lehetőségeivel, a társaság szolgáltatásaival, feladataival, és megtanulják, ők mivel járulhatnak hozzá környezetvédelmi tevékenységünkhöz.

A jelentkezés feltételei

A DRV Zrt. működési területén lévő valamennyi, 6–7. évfolyamos tanulókat oktató iskola nevezhet csapatokat, tetszőleges számban. A 3 fős csapatok tagjai 6. és 7. évfolyamos diákok lehetnek, és akár több osztályból vagy mindkét évfolyamból is szerveződhetnek.  

Jelentkezni 2021. október 31-én éjfélig kizárólag a kommunikacio@drv.hu e-mail-címen lehet, az alábbi adatok megadásával:

  • iskola neve, címe
  • csapat neve, e-mail-címe
  • csapat tagjainak neve, évfolyama, osztálya
  • felkészítő tanár neve, e-mail-címe
  • csapattagok és a felkészítő tanár aláírt adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat (melyet a DRV Zrt. elektronikusan küld meg).

A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak e-mailes megerősítést küldünk.

A vetélkedő menete

A vetélkedő egy online fordulóból és egy személyes jelenlétet igénylő döntőből áll, a részvétel térítésmentes.

Az online forduló feladatsorának linkjét egy időben, 2021. november 26-án 10 óráig küldjük meg a regisztrált csapatok e-mail-címére, a feladatsor megoldására a napon belül tetszőleges időpontban, 16 óráig lesz lehetőség. Érdemes figyelni a gyorsaságra is, hiszen azonos pontszám esetén a kitöltésre fordított idő alapján rangsoroljuk a csapatokat.

Az online vetélkedőről a 2021. december 15-i eredményhirdetés alapján a 10 legjobb eredményt elérő csapat jut be a 2022. március 30-án, Siófokon (a társaság székhelyén, a 8600 Siófok, Tanácsház utca 7. szám alatt) megrendezésre kerülő döntőbe.

A döntő helyszínére történő utazás költségét a társaság nevére és címére kiállított számla alapján a DRV Zrt. megtéríti.

A felkészülés támogatása

A felkészülést társaságunk tájékoztató anyagok összeállításával, valamint a társaság telephelyeinek látogatási lehetőségével támogatja. A 2021. szeptember 29. és 2021. október 29. között megrendezésre kerülő Nyílt napokról, azok helyszíneiről bővebb információ a DRV Zrt. - Nyílt napok, laborlátogatás oldalon érhető el.

A felkészítő anyagokat a jelentkezési határidő lejárta, illetve az I. fordulót követő eredményhirdetés után elektronikusan küldjük meg.

A vetélkedősorozat ütemterve*

Jelentkezés:  2021. október 31. éjfél

Felkészítő anyagok megküldése:  2021. november 2.

  1. forduló – online vetélkedő:  2021. november 26. 10:00-16:00 között
  1. forduló eredményhirdetése:  2021. december 15.

Felkészítő anyagok megküldése a döntőre:  2022. január 31.

  1. forduló – döntő:  2022. március 30.

*A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

Értékelés, jutalom

A döntő 3 legeredményesebb csapata egy-egy projektort nyer iskolája számára, a csapattagok és felkészítő tanáraik pedig nagy értékű ajándékcsomagokkal gazdagodnak.

Mindezeken túlmenően a döntőbe jutó valamennyi csapat tagjainak ajándékkal kedveskedünk, illetve osztályaik részére 1 napos tanulmányi kirándulást szervezünk, melynek keretében meglátogathatják a Siófok-Töreki természetvédelmi területen 2022. márciusára uniós támogatásból megvalósuló Vizek Háza élményparkot, bemutatótermet és tanösvényt. 

A kirándulások utazási költségét a társaság nevére és címére kiállított számla alapján a DRV Zrt. megtéríti.

A vetélkedősorozattal kapcsolatos bővebb tájékoztatás a kommunikacio@drv.hu e-mail-címen kérhető.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

(2021.05.04.)

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az európai uniós forrásból finanszírozott, KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 azonosítószámú, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan versenyre hívja a működési területén található iskolák 6-7. évfolyamos tanulóit.

A versenyen indulni kívánó általános iskolák 1 db 3 fős csapattal nevezhetnek a jelentkezési határidőig.

A felkészítést munkatársaink a szemléletformáló anyagok összeállításával, valamint a társaság telephelyeinek látogatási lehetőségeivel támogatják, melynek során gyakorlatorientált ismereteket adnak át.

Az elődöntő feladatsorait elektronikus úton küldjük meg az iskolák részére, és a kitöltött anyagokat is elektronikus úton várjuk vissza a megadott elérhetőségeken.

Az elődöntőből a Siófokon megrendezésre kerülő döntőbe a 10 legjobb eredményt elérő csapat jut tovább. A döntő helyszínére a csapatok szállítását a társaság biztosítja.

A döntőben az 1–3. helyezett csapatok iskoláit egy-egy projektorral, a döntős csapatok felkészítő tanárait pedig értékes ajándékcsomaggal jutalmazzuk. Ezenkívül az 1–3. helyezett csapatok tagjai és a döntős csapatok minden tagja is értékes ajándékkal gazdagodik. Mindezeken túlmenően a döntőbe jutó csapatok tagjai osztályainak részére tanulmányi kirándulást szervezünk, melynek keretében meglátogathatják a Zamárdiban megépülő Vizek háza élménypark, bemutatóterem és tanösvényt. 

Jelenleg szervezés alatt. Bővebb információk később.

A programváltozás jogát fenntartjuk.