Sajtóközlemény

Több százan csatlakoztak a Víz Világnapjához Siófokon

Siófok, 2018. március 27. –A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) által szervezett Víz Világnapi rendezvényen óvodások és iskolások százai töltötték meg a siófoki Fő teret, akik többek között víz tematikájú, ügyességi és oktató jellegű foglalkozásokon, interaktív játékokon és koncerten vettek részt. A társaság által szervezett véradáson is az előzetes várakozásokat felülmúló számban jelentek meg a segíteni vágyók. A programsorozat részeként meghirdetett Nyílt Napok keretében pedig 17 vízmű- és szennyvíz-telep látogatható április 22-ig – derül ki a DRV Zrt. március 27-i sajtóközleményéből.

A DRV Zrt. az idei évben is nagyszabású ünnepség keretében emlékezett meg a Víz Világnapjáról március 22-én. A kisebbek nagy örömére az Apacuka együttes biztosította a talpalávalót, majd Kiss Balázs bűvész varázsolta el a közönséget trükkjeivel. A közös lufitáncoltatás keretében közel 300 kék luftballont engedtek a magasba a vízcsepp alakot formáló résztvevők. Az egész napos programok elsősorban víz tematikájúak voltak, amely azt a célt szolgálta, hogy a víz fontosságára, vízbázisaink fokozott védelmére irányítsa a figyelmet. Az interaktív, szórakoztató játékok mellett a társaság labor- és munkaeszköz bemutatói is színesítették a rendezvényt.

Az idei Víz Világnap jelmondata a »Védd természetesen«, ezért rendezvényünk is e téma köré épül fel. A mai nap alkalmat kínál arra, hogy egyrészt legfőbb természeti kincsünk védelmére és mindennapi életünkben betöltött szerepére hívjuk fel a figyelmet, másrészt pedig bemutathassuk a szennyvízkezelés jelentőségét, nélkülözhetetlen szerepét. Mindezt a gyerekek számára játékosan, élményszerű előadásokon keresztül és kiállítás keretében, amelynek köszönhetően a vízügyi szakmába is betekintést nyerhetnek” – mondta el Volencsik Zsolt, a DRV Zrt. vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében.

Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere is köszöntötte a megjelenteket, aki az értékes tiszta víz fontosságára és a környezetszennyezés megállításának lehetőségeire hívta fel a figyelmet: „A megoldást a természet maga kínálja. A jellemzően egyetlen funkciót – például csatornázás – betöltő szürke infrastruktúra megoldásai mellett a zöld infrastruktúra térhódítása azért fontos, mert több probléma egyidejű kezelésére is lehetőséget nyújt” – majd köszönetnyilvánítással zárta sorait: „Megköszönöm a DRV vezetésének és munkatársainak a fáradozását, a kitartást és a vizeink védelme érdekében folytatott fáradtságos munkát.”

Az aznap ingyenesen látogatható siófoki Víztorony is csatlakozott a rendezvényhez, ahol az idei rajz- és videópályázatok nyertes munkáit tekinthették meg az érdeklődők. Az általános iskolások és óvodások körében meghirdetett felhívásra idén is számos kiváló pályamunka érkezett be, amelyeket kategóriánként 1-3. helyezettig értékelt a zsűri, így huszan vehették át a DRV Zrt. érkékes nyereményeit.

A társaság és a Magyar Vöröskereszt együttműködésének köszönhetően idén lehetőség nyílt véradásra is a DRV Zrt. székházában, ahol az előzetes várakozásokat felülmúlóan, közel félszázan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az első önkéntes véradó Volencsik Zsolt, a társaság vezérigazgatója volt, aki a véradás ügyének fontosságára kívánta felhívni a figyelmet: arra, hogy nagyobb hangsúlyt szükséges fektetni a folyadékbevitel- és vérleadás egymást kiegyenlítő egészségfenntartó folyamatának megismerésére.

A Víz Világnapi programsorozat részeként a DRV Zrt. március 22. és április 22. között 17 helyszínen biztosít lehetőséget az érdeklődők számára, hogy előzetes bejelentkezést követően betekintsenek a víztermelés és szennyvíztisztítás folyamatába, valamint a laboratóriumi tevékenységekbe.

A rendezvényről készült fényképek elérhetőek a Galéria menüpontban, vagy az alábbi képekre kattintva:

Víz Világnapja 2018 fotók


2018.03.18. - Már csak 4 nap van a Víz Világnapjáig!

Március 22-én a Víztorony ingyenesen látogatható, de nem csak a kilátás miatt érdemes felmenni, hanem azért is, mert itt állítjuk ki a pályázatainkra beérkezett nyertes rajzokat és videókat!

 

Tudjátok már ki lesz a műsorvezető a Víz Világnapján?

A Víz Világnapján nem más, mint Rákóczi Ferenc lesz a műsorvezető. Nemsokára találkozunk!

Addig is ne feledkezzetek meg a pályázatokról, hiszen szuper nyeremények várnak rátok: http://www.drv.hu/viz-vilagnapja-2018 

Rajz-és videópályázatunk feltöltési határideje 2018. március 20. Minden ötletes, kreatív pályamunkát szeretettel várunk!

 

Bűvész show a Víz Világnapján

Egyre közeledik a Víz Világnapja. Tudjátok már, hogy mi lesz az idei évi program? Többek között Kiss Balázs Bűvész is fellép március 22-én a Fő téren.

Balázs 2016-ban az Országos Corodini Bűvészbajnokságon 1. helyezést ért el produkciójával, ezzel kategóriája bajnoka lett, emellett pedig 5 hazai és nemzetközi szakmai díj büszke tulajdonosa.

www.kiss-balazs.hu/fooldal

 

Fellépő zenekar

Március 22-én, a Víz Világnapján 10:35-kor az Apacuka Zenekar lép fel a Fő tér színpadán!

Az Apacuka zenekar a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja.

Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak, amelyek többek között megtalálhatóak a Színes világ és az újonnan megjelenő Hangfalatok című nagylemezeken....
A változatosan hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig.
A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán.
Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl.
A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magávalragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

 

Meghirdetett pályázatok

Nem csak szuper programokkal várunk minden kedves érdeklődőt március 22-én, csütörtökön, a Víz Világnapja alkalmából rendezett eseményen, hanem rajz- és videópályázatot is indítottunk a szolgáltatási területünkön lévő kijelölt óvodáknak és iskoláknak!

Kattintsatok a linkre a részletekért és a pályázatok feltöltéséért:

http://www.drv.hu/viz-vilagnapja-2018