Vissza

Új számlázási lehetőség

Tisztelt Felhasználónk!

Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk a bekötési mérővel rendelkező, állandó lakossági körbe tartozó felhasználási helyek számára kialakította a vízmérőállás bejelentésén alapuló számlázási rendszert, amely a jövőben Önnek is lehetőséget biztosít arra, hogy a havonta kibocsátott részszámlák helyett az Ön által bejelentett vízmérőállás alapján a tényleges fogyasztásáról szóló elszámoló számla készüljön. Ehhez nem kell mást tennie, mint – ezen igény jelzése mellett – minden hónapban a Társaságunk által megadott időszakban a vízmérő állását leolvasni és bejelenteni. Amennyiben a vízmérőállás bejelentése nem a megadott időszakban történik vagy elmarad, akkor az adott hónap számlázása az előző időszak fogyasztása alapján kerül meghatározásra és számlázásra.

Ezen számlázási rendben is megmarad a szolgáltató féléves vízmérő-leolvasási gyakorlata, ez a megoldás a féléves leolvasások között biztosít pontosabb elszámolást azoknak a felhasználóknak, akik a havi azonos részszámlamennyiségek helyett a tényleges fogyasztásuk szerinti elszámolást részesítik előnyben.

A társasházi mellékvízmérők esetében a társasházi főmérő pontosabb elszámolása érdekében Társaságunk átállt erre a számlázási rendre, tehát a társasházban élő felhasználók legutóbbi számlái már az új rend szerint készültek. Ha valaki társasházban élő felhasználóként nem kíván élni a vízmérőállás havonta történő bejelentésének lehetőségével, nincs semmi teendője, mivel a havi számlák mérőállás-bejelentés hiányában az előző időszak fogyasztása alapján kerülnek meghatározásra, mint ahogy az a részszámlázás esetében is történt.

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!


A+ A-