Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Elektromos kishaszongépjárművekkel bővítette autóflottáját a DRV Zrt.
 

Siófok, 20201. április 21. – Környezettudatos nagyvállalatként egy, a jövőbeni járműpark racionalizálását célzó társasági projekt keretében szerzett be két elektromos kishaszongépjárművet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. 5 éves tartósbérlet formájában a Postaautó Duna Zrt.-től. A járműveket a Föld napján, április 22-én veszi használatba a társaság.

Az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatójaként a DRV Zrt. tudatában van a környezetkárosítás és a klímaváltozás okozta globális veszélyeknek, és a maga felelősségi körében mindent megtesz a környezettudatos működés érdekében. Környezetünk védelmét kiemelt feladatának tekinti, ezért olyan technológiákat alkalmaz, amelyek a jövő generációja számára is élhető világot biztosítanak. A vállalat azt az elvet vallja, hogy minden lépés fontos, amely a fenntartható fejlődés irányába mutat, és ebben a tekintetben is készen áll rá, hogy a térség referenciapontjává váljon.

A 2 db új, 3,5 tonna össztömeg alatti elektromos kishaszongépjármű 60 hónapos tartós bérletére vonatkozó közbeszerzési eljárás tavaly ősszel vette kezdetét a felhívás közzétételével.

Az eljárásban a járművek árán kívül az áramfogyasztás kedvező mértéke is fontos minőségi szempontként szerepelt. A három ajánlattevő közül a Postaautó Duna Zrt. lett a nyertes.

A társaság az alábbi előnyöket figyelembe véve döntött az elektromos gépjárművek beszerzése mellett:

  • minimális környezetterhelés,
  • üzemeltetésiköltség-megtakarítás,
  • adó- és illetékmentesség,
  • kedvező szervizelési feltételek,        
  • ingyenes parkolás,
  • behajtási engedélyek,
  • egyéb úthasználati lehetőségek.

Üzenetértékű, hogy a járműveket a Föld napján, április 22-én helyezik üzembe, azon a napon, amikor a természeti környezetünk megóvása áll a fókuszban.

Funkcionalitásuknak megfelelően – ütemezetten – több szervezeti egység is kipróbálja majd őket, a 60 hónapos bérleti időtartamot követően pedig visszaszolgáltatják a bérbeadónak. Ezen 5 év alatt a DRV fontos tapasztalatokkal bővítheti tudását az elektromos járművek üzemeltetésével kapcsolatosan, mely információk hasznos alapot képeznek jövőbeni járműflottájuk összeállításához és hatékonyságelemzéséhez.

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!


A+ A-