Vissza

Megvalósult a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése

Megvalósult a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése

A korszerűsített létesítményt ünnepélyes keretek között avatták fel
 
Siófok, 2015.06.19.- Több éves szakmai munkát követően 2015 tavaszára megvalósult a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése, mellyel ismét gyarapodott a DRV Zrt. kezelése alá tartozó nemzeti közművagyon. Az európai uniós, illetve hazai forrásból finanszírozott beruházás értéke meghaladja a fél milliárd forintot. A munkálatok során bővült a telep kapacitása, korszerűsödtek az üzemeltetési folyamatok, és megvalósult a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő működés. Mindemellett csatornarekonstrukcióra is sor került a legkritikusabb regionális vezetékszakaszokon.
 
Az eseményen elhangzott:
A DRV Zrt. felismerve a víziközművek korszerűsítésének egyre fontosabb problémáját, elkötelezte magát amellett, hogy minden lehetőséget megragadjon az üzemeltetésében vagy vagyonkezelésében lévő víziközművek fejlesztéséhez szükséges források előteremtése érdekében. A kővágóörsi telep modernizálását és az agglomeráció egyes szakaszain végzett csatornarekonstrukcióját célzó beruházás európai uniós és hazai költségvetési forrásokból tevődik össze. A DRV Zrt. munkatársai továbbra is keresik a lehetőségeket szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztését célzó projektek számára szolgáltatási minőségének fenntartása, javítása érdekében.
 

Az eseményen Kondor Géza, Révfülöp polgármestere is részt vett, aki beszédében méltatta a felelős víziközmű szolgáltató tevékenységét, valamint elmondta, büszkeséggel tekint a felépült beruházásra, mely a térség számára kiemelkedő jelentőséggel bír.


A+ A-