Vissza

Benyújtotta a Gördülő fejlesztési tervet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Benyújtotta a Gördülő fejlesztési tervet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Siófok, 2014.09.12. – Hétfői határidővel van lehetőség a víziközművekre vonatkozó Gördülő fejlesztési terv benyújtására. A terv célja a víziközmű-szolgáltatás hosszú távú biztosíthatósága a elkövetkező 15 évre. A tervet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz kell benyújtani.

Szeptember 15-ig kell benyújtani a Gördülő fejlesztési tervet a víziközművekre vonatkozóan. A terv összeállítását a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi törvény 11. §-a szabályozza, miszerint a víziközmű-szolgáltatás hosszú távú biztosíthatósága érdekében - a fenntartható fejlődés szempontjaira tekintettel - víziközmű-szolgáltatási ágazatonként tizenöt éves időtávra Gördülő fejlesztési tervet kell készíteni.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a mai napon benyújtotta a Gördülő fejlesztési tervet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz. A Társaság szakemberei csaknem kilenc hónapon keresztül dolgoztak a 27 kötetes, több mint 9000 oldalas, mellékletekkel ellátott dokumentumon. A terv két fő részből, beruházási tervből valamit felújítási és pótlási tervből áll. A fejezetekben víziközmű-rendszerenként és ágazatonként készült el a tervezés az állami és az önkormányzati tulajdonra, valamint az Uniós forrásból megvalósuló tervtételekre egyaránt.

Fábrik Tamás a DRV Zrt. fejlesztési mérnöke kiemelte, hogy a Gördülő Fejlesztési terv több hónapos munka eredményeként készülhetett el, az ellátásért felelős önkormányzatok, az állami tulajdonos valamint a Társaság  szakembereinek összehangolt tevékenységeként.

A tervek akkor válnak végrehajthatóvá, ha a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal megfelelőnek ítéli, és kiadja az elfogadó határozatot erről.


A+ A-