Vissza

A tervek szerint halad a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése

A tervek szerint halad a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése

Siófok, 2015. 02.20.- A kivitelezési munkálatokról tájékoztató lakossági fórumot tartott a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Révfülöp önkormányzati hivatalában. A fórum témája a 2013. áprilisában kezdődött Révfülöpi agglomeráció (Révfülöp, Balatonszepezd, Kővágóörs, Zánka) szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése volt.

Az eseményt a község házigazdája Kondor Géza polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte a térségben megvalósuló fejlesztés kapcsán. Mint ismeretes a fejlesztés célja a határértéken működő szennyvíztelep technológiai korszerűsítése, üzemeltetési folyamatainak hatékonyabbá tétele, a szigorodó kibocsátási határértékeknek és hatósági követelményeknek való megfelelés biztosítása érdekében történt.

A fórumon a DRV Zrt. képviseletében Czipri András projektvezető hangsúlyozta: „A kivitelezési munkálatok az előzetes terveknek megfelelően haladnak. Mostanra befejeződött a szennyvíztisztító telep műszaki átalakítása. Korszerűsítésre kerültek a biológiai tisztítási folyamatok (nitrifikáció és denitrifikáció) hagyományos technológiával, a meglévő egyesített műtárgy technológiai tereinek felhasználásával, elébe kapcsolt új anoxikus medence kialakításával és gépészeti korszerűsítéssel kétféle nitrát eltávolítási technológiával. Megvalósult a fázisszétválasztás hagyományos, utóülepítős rendszerrel, vegyszeres foszforeltávolítás vegyszeradagolással. És az iszapkezelés fölösiszap sűrítése új gépi elősűrítővel, sűrített iszap gépi iszap-víztelenítésével. A fejlesztésnek köszönhetően teljesülnek a hatályos környezetvédelmi előírások.”

A fejlesztésre fordított támogatás több mint 500 millió forint, melynek fedezete az európai uniós és a hazai költségvetési forrásokból tevődik össze. A fórumon a csatornahálózat rekonstrukciójával kapcsolatos kérdéseket is megvitattak. Elhangzott, hogy a projekt keretén belül lehetőség nyílt az agglomerációban üzemelő szennyvízhálózat legkritikusabb szakaszainak felújítására. A projekt ünnepélyes lezárására várhatóan 2015. áprilisában kerül sor.


A+ A-