Vissza

A hőségriadóban fogyasszon még több csapvizet!

Dr. Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár másodfokú hőségriasztást rendelt el. A riasztás csütörtök 0 órától várhatóan vasárnap éjfélig lesz érvényben.

Ilyenkor még fontosabb, hogy a nap folyamán mindenki folyamatosan pótolja a folyadékot, akkor is, ha nem érez szomjúságot, hiszen már 2%-os folyadékvesztés esetén is csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség, megjelennek a kiszáradás első tünetei (fejfájás, koncentrálóképesség csökkenése, szomjúság). Különösen veszélyeztetett csoportok a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, így rájuk különösen figyelni kell.

A szervezetnek napi 2-3 liter folyadékra van szüksége, de nyáron, a kánikulai melegben még több folyadékot igényel. Arra is fontos odafigyelni, hogy nem minden iható dolog alkalmas a folyadék pótlására. A koffein tartalmú italok (tea, kóla, kávé) vizet vonnak el szervezetünkből, a különféle üdítőkben található cukor lebontásához pedig szintén folyadék kell. Vagyis amit megiszunk, az szervezetünk számára nem feltétlenül jelent folyadékpótlást.

A legjobb a rendszeresen ellenőrzött, kiváló minőségű, semmi mással nem pótolható csapvíz fogyasztása, amely Magyarországon mindenki számára elérhető és nemcsak egészséges, de a cukros üdítőkkel ellentétben kiválóan oltja a szomjat, a palackozott ásványvízzel szemben pedig sokkal költséghatékonyabb.

Ügyeljen egészségére, engedjen meg pár pohár csapvizet magának!


A+ A-