Vissza

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felkészült a nyári szezonra

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felkészült a nyári szezonra

Siófok, 2015.06.16. – A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az idei esztendőben is fokozott figyelemmel készül a nyári csúcsszezonra. A megnövekedett vízfogyasztás zavartalan biztosításához már hónapokkal ezelőtt tervszerűen megkezdődtek a munkálatok. A Társaság szakemberei gondoskodtak a víztornyok, glóbuszok, víztárolók karbantartásáról, ellenőrizték a tűzcsapok állapotát. A vízművek készen állnak a szezoni csúcsfogyasztás biztosítására. 

A nyári hónapok kiemelt időszaknak számítanak a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. életében, hiszen az idegenforgalom hatására megnövekszik a vízfogyasztás,  különösen a Balaton környékén és a Velencei-tó melletti üdülőkörzetekben.  Ebben a periódusban az összes vízmű teljes kapacitással üzemel, az év többi hónapjához képest átlagosan háromszorosára emelkedik a vízfogyasztás.
„ A biztonságos szezoni vízellátást minden évben tudatos tervezés és felkészülés előzi meg. Szakembereinkkel azért dolgozunk, hogy a megnövekedett vízfogyasztás idején is zavartalanul gondoskodjunk az egészséges ivóvízellátásról. Felelős víziközmű-szolgáltatóként akkreditált laboratóriumainkban az év során 130 ezer laborvizsgálatot végzünk. „ – hangsúlyozta Csertán Gábor a DRV Zrt. üzemeltetési főmérnöke.
A DRV Zrt. 6 megyében, közel 390 településen, több mint 800 ezer felhasználónak biztosítja a víziközmű-szolgáltatást.

A+ A-