Vissza

SOK SZÁZ KILÓ HASZNÁLT RUHÁT adományoztunk

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva, a pénzadománygyűjtéssel párhuzamosan használtruha-gyűjtést is hirdettünk kollégáink körében 2023. november közepén, melynek kapcsán már nem használt, de még hordható, jó minőségű őszi-téli felnőtt- és gyerekruhákat, egyéb textíliákat – törölközőket, ágyneműket, plédeket, paplanokat, párnákat –, lábbeliket, háztartási eszközöket, játékokat, mesekönyveket vártunk. Nagy örömünkre a felsoroltakon túl munkatársaink jó állapotú elektronikai eszközöket és bútorokat is felajánlottak, melyek mindegyike hasznos segítséget jelent a nélkülözőknek.

A DRV-s adományok egy része dobozokban, zsákokban

Az akcióban ezúttal két jótékonysági szervezettel működtünk együtt, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete Siófoki Területi Irodájával és az ADRA Hungary Alapítvánnyal. Utóbbi szervezet képviselői többször is fordultak autóikkal december második és harmadik hetében, a Vöröskeresztnek pedig kollégáink juttatták el a felajánlásokat rejtő dobozokat, zsákokat és bútorokat. Ezenkívül a munkavállalóink gyermekeinek rendelt vállalati mikuláscsomagok tartalékait is szétosztottuk a kedvezményezettek között.

A DRV-s adományok egy része a Vöröskereszt munkatársaival.

Az adományok ezúttal is rászoruló családokhoz, egyedül élő idős emberekhez és egy anya-gyerek otthonba kerültek, a megajándékozottak hálás szívvel és boldogan fogadták őket.

Akciónkkal az Európai Hulladékcsökkentési Héthez is kapcsolódunk. A 2009-ben a fenntartható jövő érdekében indult kezdeményezésben részt vevő országokban minden novemberben egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrafelhasználására, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Köszönjük adományozó kollégáinknak, hogy társaságunk ily módon is hozzájárulhatott környezetünk megóvásához, és egyúttal szebbé varázsolhattunk nehéz sorsú családok karácsonyát. 

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!