Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Változtass most! Szemléletformálás a DRV-vel a víz világnapján – A cég színes programokkal és teleplátogatási lehetőséggel készül március 22-re

Siófok, 2023. március 8. – Izgalmas laborbemutatókkal, színpadi kvízzel, interaktív szakmai előadásokkal, diagnosztikaiautó-bemutatóval, valamint gyerekkoncerttel és vizes játékokkal vár mindenkit a DRV Zrt. a víz világnapján. A siófoki nagy rendezvény mellett az érdeklődők újra ellátogathatnak a vállalat vízmű- és szennyvíztisztító telepeire, vizsgálólaboratóriumaiba, rajzpályázaton vehetnek részt, kitölthetik az online kvízt, és a Vizek háza élménypark is újranyit március 15-én. A változatos programok a társaság tudatos víz- és csatornahasználatra ösztönző, 149 973 000 Ft-os vissza nem térítendő európai uniós támogatású szemléletformáló projektje keretében valósulnak meg.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. ebben az évben is kiemelt eseményként kezeli a víz világnapját, amely minden évben más-más nézőpontból hívja fel a figyelmünket a víz szerepére. Az idei jelmondat az egyéni cselekvésre ösztönöz mindenkit: Változtass most!

A DRV elkötelezetten végzi a tudatos víz- és csatornahasználatra, továbbá a vízbázisok megóvására edukáló ismeretterjesztő tevékenységét, melynek egyik kiemelt eseménye a víz világnapja köré épített programsorozat. 2023. március 22-én ismét a vízé lesz a főszerep Siófok főterén, ahol az ünnepi beszédek után színpadi kvíz, az Alma együttes koncertje, izgalmas, interaktív szakmai bemutatók és előadások, valamint állatbemutató is vár az odalátogatókra. Aki szeretne, felfedezheti a cég csatornakamerát használó diagnosztikai autójának titkait, de akár egy tűzoltó-, mentő- vagy szemetesautóba, sőt, a DRV-s laboratóriumok kémcsöveibe is bekukkanthat, illetve animátorok segítségével kipróbálhatja a különböző vizes játékokat is. A társaság idén is várja az önkéntes véradókat a székházában, 10 és 16 óra között.

A DRV 2023-as víz világnapi rendezvényének plakátja

Szemléletformáló projektje részeként a DRV Zrt. március 16. és április 14. között újra megrendezi Nyílt napok programsorozatát is, melynek keretében 17 helyszínen várja az érdeklődőket, akik az előzetes regisztrációt követően betekinthetnek a kulisszák mögé, a víz- és a szennyvíztisztítási folyamatokba, továbbá megismerkedhetnek a cég laboratóriumaiban folyó munkával. A csoportos bejárásokra a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt invitálják, a résztvevők a program végeztével ajándékokkal és tájékoztató kiadványokkal is gazdagodhatnak. A nyílt napokról bővebb információ a DRV honlapján található.

A víz világnapja előtt egy héttel, március 15-én újra megnyit a Vizek háza élménypark is Siófok és Zamárdi határán, ahol szintén változatos programokkal készülnek a látogatóknak.

Mindeközben folyamatosan próbára tehetik tudásukat az érdeklődők az online kvízzel, és zajlik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. hagyományos rajzpályázata is, melynek jelmondata ezúttal: A víz mint éltető erő. A DRV Zrt. működési területén élő óvodások, általános iskolások, középiskolások és felnőttek számára meghirdetett pályázatra március 31-ig várják az alkotásokat.

A víz világnapi rendezvény, a nyílt napok, a rajzpályázat és az online kvíz a „Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában” elnevezésű, KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 azonosító számú projekt keretében valósulnak meg.

További információ:
sajto@drv.hu

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!