Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Jelentősen megújítja elavult gépjárműparkját a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.


Siófok, 2021. november 2.15 darab új, univerzális kotró-rakodó munkagépet adtak át ma ünnepélyesen és állítottak üzembe a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél. A most felavatott modern munkagépek egy 1,2 milliárd forint összértékű célzott állami támogatás részeként érkeztek a társasághoz. A támogatás keretében beszerzett és már munkába állt összesen 24 munkagép, valamint a 2022 első negyedévében érkező további 10 különleges gépjármű jelentősen hozzájárul a munkavégzés hatékonyságának növeléséhez.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. számára kiemelten fontos a felelősségteljes vagyongazdálkodás, amelynek részeként végre sor kerülhetett a vállalati eszközpark egy részének megújítására, így új járművek beszerzésére. A DRV Zrt. most egy jelentős, mintegy 1,2 milliárd forint összértékű állami támogatásnak köszönhetően újítja meg gépjárműparkját, egy 15 éves program keretében.

A 3 járműkategóriát érintő programban 2020 év végétől elsőként a leginkább kritikus műszaki állapotú, 18 éves átlagéletkorú, az operatív munkavégzést támogató 2 tonna feletti tehergépjárművek, speciális feladatokat végző különleges gépjárművek és munkagépek cseréje valósulhat meg. Tavaly decemberben a DRV Zrt. gépparkja 5 darab JCB 19E gumihevederes minikotróval és 2 darab Renault D180 önrakodó platós tehergépjárművel gyarapodott, 2021 augusztusában pedig 1 Renault D18 ZW8 ivóvízszállító és egy Renault D18 PRA3 iszapszippantó jármű került a társasághoz. A szolgáltató 2021. november 2-i ünnepségén ezenkívül 15 darab, még október folyamán érkezett univerzális kotró-rakodó munkagépet adtak át ünnepélyes keretek között, mielőtt üzembe álltak.

A gépjárműátadó ünnepséget szemléltető kép.

„A mai átadóünnepség egyedülálló a DRV több mint 100 évre visszanyúló történetében, hiszen a működtető vagyont érintő ilyen léptékű fejlesztésre még nem volt példa vállalatunknál. Rendkívüli jelentőségű a magyar állam által társaságunknak biztosított, a DRV hatékony működésének eredményeként 2019-ben megtakarított 1,2 milliárd forint összértékű, célzottan az eszközparkunk megújítására kapott tőkeemelés” – fogalmazott ünnepi beszédében Volencsik Zsolt, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

Az ünnepségen részt vevő Witzmann Mihály, a Somogy megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője hozzátette: „Régóta vártunk rá, hogy igazán nagy állami támogatások lehetőséget biztosítsanak arra, hogy egy ilyen nagy ellátási területen működő víziközmű-szolgáltató cég, a DRV Zrt., infrastrukturálisan, eszközbeszerzések révén egy nagy lépést tudjon előre tenni, és valóban fejlődni tudjon. Biztos vagyok benne, hogy ez a gépjárműpark óriási segítséget fog nyújtani a DRV-nél dolgozó szakembereknek, és talán egy méltóbb munkahelyi környezetet is tud biztosítani az állam ezzel a támogatással az itt dolgozóknak”.

A támogatásból fennmaradó összegből 2022 első negyedévében 5 db konténerszállító jármű, 4 db csatornatisztító, valamint 1 db iszapszippantó jármű érkezik még a társasághoz.

Az építőipari munkagépeket és a tehergépjárműveket a hibaelhárítási és helyreállítási tevékenységek során használják a vállalat gépkezelő munkatársai, a különleges gépjárműveket

pedig speciális feladatokra, az iszapszippantót szennyvízszippantásra lakossági és technológiai területen; az ivóvízszállítót pedig vízellátás biztosítására, illetve víztározók mosására.

A járművek a DRV 15 üzemvezetőségének különböző telephelyeire kerültek és kerülnek, szerte a Dunántúlon.

A gépjármű-modernizáció az üzemanyag-, a karbantartási és egyéb költségek csökkentését, a munkaerő-kihasználtság növelését, az ellátásbiztonság javítását, a mennyiségi haváriák elkerülését, továbbá a környezeti károk és az egészségügyi kockázatok mérséklését is elősegíti.

A gépjárműátadó ünnepségen készült fotók a DRV honlapján érhetők el.

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!