Vissza

LEZÁRULT AZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROGRAM CSOKONYAVISONTÁN ÉS RINYAÚJLAKON

A huszonkettő települést érintő, KEHOP-2.1.3-15-2016-00003 azonosítószámú, Nyugat- és dél-dunántúli ivóvízminőség-javító program elnevezésű projekt keretében, európai uniós és hazai források felhasználásával valósult meg egy komplex ivóvízminőség-javító beruházás, a DRV Zrt. által üzemeltetett rendszerek közül Csokonyavisonta és Rinyaújlak településeken.
Csokonyavisontán és Rinyaújlakon az ivóvíz arzéntartalma meghaladta az előírt határértéket. Ezen a két településen a hálózati pontokon utótisztító berendezések voltak kihelyezve, a lakosság onnan tudott megfelelő minőségű ivóvizet vételezni.
A rendszeren történt ivóvízminőség-javító KEHOP-fejlesztésnek köszönhetően a projektterületen élőknek egészségesebb, a szigorú határértékeknek is maradéktalanul megfelelő ivóvizet biztosítunk.
Ezúton tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a megküldött laboratóriumi vizsgálati eredmények alapján az NSZSZ (Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv) engedélyezte a településeken az arzénmentesítő berendezések üzemen kívül helyezését. A szolgáltatott víz a 201/2001. kormányrendelet előírásai szerint ivóvíznek minősül, biztonsággal fogyasztható.

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!


A+ A-