Vissza

Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató a Tihany, Kossuth L. u. ivóvízvezeték-felújítási munkáiról, valamint részletesen az I. ütemről (Aranyház u. déli leágazója és Rendeskő u. közötti szakasz)


Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tájékoztatjuk, hogy a DRV Zrt. 2021. november vége és 2023. október vége között ivóvízvezeték-kiváltási munkákat végez Tihanyban, a Kossuth L. utca Aranyház u. déli leágazása és a tihanyi temető közti szakaszán. A beruházást teljes egészében a DRV Zrt. finanszírozza, a megvalósítást a társaság Építésszervezési és -irányítási Osztálya végzi. Az utóbbi években az ivóvízhálózaton megszaporodtak a meghibásodások, ami gyakran okozott üzemeltetési problémát. Az ivóvízellátás üzembiztonságának növelése érdekében tehát szükséges a vezetékek kiváltása. A vezetékrekonstrukció során mintegy 1,4 kilométernyi ivóvízvezeték lesz felújítva.

Az építés-kivitelezési munkákat Tihany község idegenforgalmi, turisztikai jelentőségére való tekintettel a nyári szezon alatt nem végezzük, illetőleg az útburkolatban történő munkavégzést a téli időszakban felfüggesztjük.

A kiváltandó vezeték nyomvonala érinti a gyalogos járdát a Kossuth u. Aranyház u. északi és déli leágazója között, illetve a Kossuth L. u. 15. sz. ingatlan és a temető között, a köztes szakaszokon a vezetéképítés nyomvonala az útburkolat keleti sávjában halad.

A munkálatokat a Tihany, Kossuth L. u. Aranyház u. déli leágazója és a Rendeskő u. közti szakaszán kezdjük meg. Itt az építendő vezeték nyomvonala a Kossuth L. u. nyugati járdájában halad.

A kivitelezés során az I. ütemben az alábbi, ideiglenes forgalmirend-változások lépnek életbe:

A munkavégzés ideje: 2021. november 22. – 2022. január vége

Az I. ütem munkálatainak ideje alatt a gyalogos forgalom a Kossuth L. utca keleti oldalán és a parkolón keresztül haladhat. Az ingatlanoknál a teljes felújítási időszakban folyamatosan biztosítjuk majd a gépjármű- és gyalogosforgalmat, de kérjük a tisztelt érintetteket, hogy munkaidőben a gépjárművekkel az ingatlanokra való ki- és behajtást lehetőség szerint mellőzzék.

A vezetékrekonstrukció részeként összesen 73, ebből az I. ütemben érintett szakaszon 6 darab házi ivóvízbekötő vezeték felújítására is sor kerül, melyek kiváltási munkáinak elvégzéséhez kérjük, biztosítsák kollégáink részére a vízmérőhelyig történő bejutást. A vízmérőaknában történő munkavégzés időpontját munkatársaink előre egyeztetik majd az ingatlantulajdonossal. Az előzetes megkeresésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a munkák megkezdése előtt postai úton megküldjük az érintetteknek.

A tervezett ideiglenes forgalmirend-változások életbelépéséről a tihanyi lakosságot az önkormányzat honlapján keresztül értesítjük.

Kérjük, a munkaterületen figyelmesen, a kihelyezett tábláknak és az aktuális forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek.

Napi munkavégzés ideje: reggel 7 órától délután 16 óráig

Felelős műszaki vezető: Zicsi-Liess Tamás, tel.: 06 84 506 191, e-mail: zicsi.tamas@drv.hu

Felelős építésvezető: Márkus Miklós, tel.: 06 84 501 301, e-mail: markus.miklos@drv.hu

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízvezeték-kiváltási munkák során ideiglenes vízhiány, nyomáscsökkenés és zavarosabb víz jelenléte előfordulhat. Ha ilyesmit tapasztalnak, kérjük, hogy az üzemeltető DRV Zrt.-t a 06 80/240-240-es telefonszámon értesíteni szíveskedjenek.
A hosszabb ideig tartó vízhiányról – amikor a régi és az új vezetékszakasz összekötése történik – a helyben szokásos módon előzetesen tájékoztatjuk az érintett felhasználókat.

Az ivóvíz a kivitelezési munkák alatt végig fogyasztható minőségű lesz.


Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.


Tisztelettel:    

DRV Zrt. Építésszervezési és -irányítási Osztály

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!


A+ A-