Vissza

A DRV cáfolja a Velencei-tó szennyezésével kapcsolatos feltételezéseket

A DRV cáfolja a Velencei-tó szennyezésével kapcsolatos feltételezéseket

Július vége óta több sajtóorgánumban és a közösségi médiában is megjelentek olyan feltételezések, melyek szerint a Velencei-tó átmeneti strandbezárásokkal járó szennyeződését a vizébe került, a DRV Zrt. kezelésében lévő szennyvíz okozta. A tó körüli települések szennyvízcsatorna-hálózatnak üzemeltetőjeként társaságunk, a DRV Zrt. már több alkalommal cáfolta a fent említett feltételezéseket, és ezúton ismét megteszi.

A Velencei-tó körüli szennyvízrendszeren az elmúlt hetekben nem történt meghibásodás vagy kiöntés, így a strandokon tapasztalt vízminőség-problémák, szennyeződések nem származhatnak a DRV kezelésében lévő szennyvíztől.

Mint ismeretes, a Drótszamár Park és Kemping Strand, a Velence Resort & Spa, az Agárd Napsugár Strand és a Gárdony Tini Strand működését július 22-én függesztette fel a Fejér Megyei Kormányhivatal, mert a vízminták szennyezőanyaghatárérték-túllépéseket mutattak. A strandok azóta kinyithattak, ám a kormányhivatal vizsgálatainak eredményei alapján nem tudni, mi okozta a szennyeződést. Korábban lehetséges okként a csapadékvízelvezető csatornarendszer esőzések miatti túltelítődését jelölték meg.

Felhívjuk rá a figyelmet, hogy társaságunk kizárólag ivóvíz- és szennyvízrendszereket üzemeltet, csapadékvíz-elvezető rendszereket nem, így azzal kapcsolatban, hogy a túlterhelt csapadékvízelvezető rendszerből kerülhet-e szennyeződés a Velencei-tóba, nem társaságunk az illetékes.

A Velencei-tó körüli települések szennyvízhálózatát (Pákozd kivételével, ahol a Fejérvíz Zrt. az üzemeltető) a DRV Zrt. a SCADA irányítástechnikai rendszeren keresztül felügyeli. Segítségével folyamatos információkkal rendelkezünk a szennyvízszivattyúk működéséről és az átemelők üzemállapotáról, így egy esetleges meghibásodás esetén azonnal be tudunk avatkozni a normál üzemállapot fenntartása, helyreállítása érdekében.

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!


A+ A-