A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az európai uniós forrásból finanszírozott, KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 azonosítószámú, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan csatlakozik a működési területének települései által szervezett környezetvédelmi rendezvényekhez.

Az eseményeken a DRV Zrt. előadóként, illetve kiállítóként vesz részt azzal a céllal, hogy felhívja a résztvevők figyelmét arra, milyen fontos a klímaváltozás korában a tudatos vízfelhasználás, a vízbázisok védelme, illetve hogy ne terheljük a környezetünket például a csatornába nem való dolgokkal. A rendezvényeken lehetőség nyílik kvízek, keresztrejtvények kitöltésére tableteken, illetve papíralapon is. A kitöltőket értékes nyereményekkel jutalmazzuk.

Jelenleg szervezés alatt. Bővebb információk később. 

(2021.05.04.)

 

Kisiskolások a DRV Zrt.-nél

(2021.11.24.)

A KEHOP-2.1.7-19-2019-00009, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projektje keretében társaságunk a siófoki Széchenyi István Általános Iskola környezettudatosság-napjának szervezőivel együttműködve 2021 novemberében vendégül látta az intézmény 3. b osztályos tanulóit siófoki székházában.

Munkatársaink előadással és játékos foglalkozással készültek a gyerekek fogadására. A programok célja a projekthez igazodóan a szemléletformálás volt.

A látogatás végén a diákok egy kvíz kitöltésével adtak számot megszerzett új ismereteikről, majd a program ünnepélyes fogadalomtétellel és csatornaőrzővé avatással zárult.

Bízunk benne, hogy a tanulók újonnan szerzett tudásukat felhasználva és azt továbbadva még tovább szélesítik a tudatos vízfelhasználók körét.

 

Erzsébet-táboros gyerekek a DRV Zrt.-nél

(2021.09.07.)

A KEHOP-2.1.7-19-2019-00009, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projekt keretében 2021 augusztusában a DRV Zrt. két alkalommal csatlakozott a Siófoki Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett Erzsébet-tábor programsorozathoz.

Társaságunk munkatársai a tábor vizes és szennyvizes tematikájú napjain előadással és játékos foglalkozással várták az általános iskoláskorú gyermekeket a DRV Zrt. siófoki székházába.  

A programok célja a projekthez igazodóan a szemléletformálás volt – az előadások és interaktív játékok segítségével munkatársaink megértették a gyerekekkel, milyen fontos a klímaváltozás korában a tudatos vízfelhasználás, a vízbázisok védelme, illetve hogy felelőtlenül ne terheljük a környezetünket.

Az előadások végeztével a diákok kvízek kitöltésével adtak számot megszerzett új ismereteikről, majd a program ünnepélyes fogadalomtétellel és csatornaőrzővé avatással zárult.

Bízunk benne, hogy a résztvevő gyerekek újonnan szerzett tudásukat felhasználva és azt továbbadva még tovább szélesítik a tudatos vízfelhasználók körét.