Vissza

Vízfogyasztási korlátozás Kercseligeten

A hétvégén hirtelen lehullott rendkívüli mennyiségű csapadék elöntötte a Kercseligeti-patak mellett lévő vízműtelepet, melynek az elektromos rendszerét is megrongálta, így a víztermelő kút és telep működése leállt. Társaságunk azonnal értesítette az illetékes hatóságokat és a helyi önkormányzatot, utóbbival együttműködve szórólapokkal felszólította a lakosságot, hogy a vezetékes víz további értesítésig csak forralást követően fogyasztható, mivel a szennyeződés miatt fertőzésveszélyt okozhat. Szakembereink azonnal megkezdték a hibaelhárítást, és tartályautóval töltik a település víztárolóját jó minőségű, nem szennyeződött ivóvízzel, valamint a lakosság ellátását is ideiglenesen lajtos kocsival biztosítják.

A vízellátás helyreállítása érdekében a vízellátó rendszert társaságunk fertőtleníti, majd a vízminőség ellenőrzése után azonnal értesítést ad ki a korlátozás feloldásáról.

A vízfogyasztásra vonatkozó korlátozás visszavonásig érvényes, addig kérjük a tisztelt lakosság szíves türelmét és megértését.

Tisztelettel:

DRV Zrt.


A+ A-