Vissza

Tájékoztatás a csoportos beszedési megbízással fizető felhasználóinknak

Tisztelt Felhasználóink!

Amint arról Önök is értesülhettek, 2023. április 30-án egyesült a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Utóbbi beolvadt az MKB Bankba, amely így a Takarékbank általános jogutódja lett. A létrejövő egyesült bank – amely társaságunk számlavezető pénzintézete – 2023. május 1-től MBH Bank Nyrt. néven folytatja működését.

Az egyesülés eredményeként szükségessé vált informatikai fejlesztések miatt a csoportos beszedési megbízások kezelésében szolgáltatáskiesésre kerül sor. Ez alapján társaságunk 2023. szeptember 19-ig a számlán szereplő fizetési határidők alapján kezdeményezi a csoportos beszedéseket, azaz a bankszámlákat vezető pénzintézetek – tervezetten – a fizetési határidőben terhelik meg az Önök bankszámláját.

Az informatikai átállást követően a következő csoportos beszedésekre tervezetten 2023. október 10-én kerül sor azon számlák esetében, melyeknek a fizetési határideje a 2023. szeptember 20. és október 10. közötti időszakra esik.

A szolgáltatáskiesés valamennyi felhasználónkat érinti, aki csoportos beszedéssel egyenlíti ki számláink összegét, függetlenül attól, hogy melyik pénzintézetnél vezeti a bankszámláját.

Az esetleges fizetési késedelem miatt késedelmi kamatot természetesen nem számolunk fel.

Köszönjük szíves megértésüket.

Tisztelettel:
DRV Zrt.