Vissza

Sikerrel zárult a DRV Zrt. Víz Világnapja alkalmából szervezett programsorozata

Sikerrel zárult a DRV Zrt. Víz Világnapja alkalmából szervezett programsorozata

Siófok; 2015.04.02. - Több héten át tartó programsorozattal ünnepelte a Víz Világnapját a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az idei évi  „Víz és fenntartható fejlődés” jelmondat jegyében. A Társaság márciustól kezdődően több korosztály számára hirdetett e témakörben pályázatokat. Szolgáltatási területén számos helyszínen lehetővé tette a vízművek illetve laboratóriumok látogatását, valamint ismeretterjesztő előadások megtartásáról is gondoskodott.  A Társaság célja az volt, hogy az érdeklődők minél közelebbről megismerhessék azokat a létesítményeket, ahol az egészséges ivóvízellátásért folyó munka történik. 

2015 márciusában a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. pályázatait nagy érdeklődés fogadta. A rajz-és fotópályázatokra ötletes, kreatív munkák érkeztek, a nagyobbak pedig az online kVízjátékban mutathatták meg tudásukat. A hónap folyamán a Társaság laboratóriumaiban és vízmű telephelyein több száz diák tett látogatást.  A DRV Zrt. szakembereinek kíséretében élőben ismerkedhettek meg a víziközmű-szolgáltatás speciális eszközeivel illetve folyamataival.  A fiatalok számára az egyik legfőbb érdekességet a nyári csúcsszezon alatt történő biztonságos vízellátás feladatainak megismerése jelentette.

A Víz Világnapi programsorozat jegyében számos ismeretterjesztő előadás is elhangzott a Társaság szolgáltatási területén. Többek között Szabó Gábor, a DRV Zrt. Siófoki Üzemeltetési Üzemmérnökség műszaki elemzője a tabi Rudnay Gyula Középiskola, Szakiskola és Kollégium oktatási intézményben a fenntartható vízhasználatról tartott előadást, kiemelten a tabi vízellátás és szennyvíztisztítás tükrében.
A Nők a Balatonért Egyesület Víz Világnapi rendezvényen sor került Bertók Balázs, a Balatonfüred Ivóvíz Üzemeltetési Üzemvezetőség üzemvezetőjének a „Balaton környezetterhelésének csökkentése üzemeltetői szemmel” című előadására is.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. idei évi Víz Világnapi programsorozatát Csertán Gábor, a Társaság üzemeltetési főmérnöke értékelte.

„ Nagy öröm számunkra, hogy a Víz Világnapi programsorozatunkat élénk érdeklődés és aktivitás kísérte. A beérkező pályamunkák és telephelyi látogatások tapasztalatai visszaigazolják, hogy a pályázók az egészséges ivóvíz jövőjét nem csak márciusban, hanem az egész év folyamán fontosnak tartják.  A Társaság törekvése, hogy a ivóvíz megóvásának témaköre az elkövetkező években tovább erősödjön. „