Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nyílt napokkal és izgalmas programokkal vár mindenkit a DRV a víz világnapján

A március 22-ei esemény kiemelt témája a felszín alatti vizek

Siófok, 2022. március 10.  – Családi programokkal, gyerekkoncerttel, ismeretterjesztő előadásokkal várja az érdeklődőket a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. március 22-én. A DRV nemcsak Siófok főterén szervez programokat, de ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, így az érdeklődők a víz világnapja kapcsán a szennyvíztisztító telepekre és laboratóriumokba is ellátogathatnak.

A változatos programok a társaság tudatos víz- és csatornahasználatra edukáló, az EU által támogatott szemléletformáló projektje keretében valósulnak meg.

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének döntése értelmében március 22-e 1992 óta a víz világnapja.

A nemzetközi jeles nap idén a felszín alatti vizek védelmére fókuszál – mindez azért különösen fontos, mert édesvízkészletünk jelentős hányadát ezek a föld felszíne alatt található vízforrások teszik ki.  Ezek a vízbázisok táplálják az ivóvíz-hálózatot, az ipart és a mezőgazdaságot, és fenntartják a Föld természetes ökoszisztémáit is. A felszín alatti vizek kulcsszerepet játszanak az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásban is – védelmükre tehát nemcsak a jelenünk, de a bolygónk jövője miatt is elengedhetetlen szükség van.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. elkötelezett a tudatos vízhasználat, valamint az természetes vízbázisaink megóvása mellett, így a víziközmű-társaság évek óta aktív szervezője és résztvevője a víz világnapjához kapcsolódó eseményeknek. A járványhelyzet okozta kényszerű szünet után 2022. március 22-én a rendezvény visszaköltözik Siófok főterére, ahol az ünnepi beszédeket követően kvízjáték, Farkasházi Réka és Tintanyúl zenekar koncertje, valamint Németh Nándor úszó olimpikonunkkal való beszélgetés várja a környékbelieket. Az esemény napján a társaság diagnosztikai autója is egész nap nyitva áll, sőt a szemetes-, valamint tervezetten a mentő- és tűzoltóautók működésével is megismerkedhetnek a felfedező kedvű kicsik és nagyok. A Vöröskereszttel együttműködve a szolgáltató az idei víz világnapján is megszervezi a már hagyományosnak tekinthető véradást, amelyre 11 és 15 óra között várnak mindenkit a DRV Zrt. siófoki székházában.

A képen a DRV víz világnapi rendezvényének plakátja látható.

A szemléletformáló projekt részeként a DRV Zrt. március 16-án a kapuit is újra megnyitja a nagyközönség előtt, így a látogatók a társaság vízmű- és szennyvíztelepein, valamint akkreditált laboratóriumaiban tartott szemléletformáló előadások segítségével megismerhetik a tudatos vízfelhasználás lehetőségeit, a csatornaillemtan alapvetéseit, valamint a társaság szolgáltatásait és feladatait. Az április közepéig meghirdetett szervezett bejárásokra a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt várják, a résztvevők pedig a program végeztével ajándékokkal és tájékoztató kiadványokkal is gazdagodhatnak. A nyílt napokról bővebb információ a DRV honlapján található.

Mindeközben folyamatosan próbára tehetik tudásukat az érdeklődők az online kvízzel, és zajlik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. ugyancsak hagyományos rajzpályázata is, melynek idei jelmondata: Hétköznapi szuperhősök a bolygóért. A DRV Zrt. működési területén élő óvodások, általános iskolások, középiskolások és felnőttek számára meghirdetett pályázatra március 31-ig várják az alkotásokat.

A DRV siófoki víz világnapi rendezvényének plakátja ide kattintva is elérhető.

A víz világnapi rendezvény, a nyílt napok, a rajzpályázat és az online kvíz a „Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában” elnevezésű, KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 azonosítószámú projekt keretében valósulnak meg.

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!