Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY

CSAK A CSAPVÍZ!

A vízfogyasztáshoz kapcsolódó felmérést indít a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

 

Siófok, 2021. július 21.A vízfogyasztási szokásaink és a csapvízzel kapcsolatos vélekedéseink megismerésére alkalmas kérdőívet készített a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. A DRV Zrt.-nél arra is kíváncsiak, mennyire ismerik az emberek a társaság mindennapi tevékenységét, és mennyire vannak tisztában a magánkutak használatának feltételeivel. Az anonim kérdőív kitöltése mindössze néhány percet vesz igénybe, ugyanakkor nagy segítséget jelent a DRV Zrt. munkatársai számára.

Az előző évekhez hasonlóan sajnos idén nyáron is kiderült: nem tekinthetjük adottnak, hogy az ivóvíz mindig, minden esetben rendelkezésre áll. A közelmúltban sajnos az ország több pontján szükség volt az ivóvízfogyasztás korlátozására – márpedig ahhoz, hogy a jövőben erre minél kevesebb alkalommal kerüljön sor, a jelenleginél sokkal tudatosabb vízfelhasználásra van szükség.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. elkötelezett a tudatos vízfelhasználás és csapvízfogyasztás támogatásában, ezért szeretné jobban megismerni a működési területén élő lakosok vízfogyasztási szokásait és a csapvízhez kapcsolódó vélekedéseit. A DRV Zrt. munkatársai ugyanakkor kíváncsiak arra is, hogy a felhasználók mennyire ismerik a társaság munkáját.

Szakembereink fontos feladatuknak tartják, hogy a lakosokat segítsék a magánkutak megfelelő használatát illetően, ezért a kérdőív az ezzel kapcsolatos szokásokra és ismeretekre is rákérdez.

„Az ivóvízhálózatra történő illegális rákötések súlyos egészségügyi kockázattal járó vízminőségi haváriákat és több tízmilliós nagyságrendű károkat okozhatnak. Ezekben az esetekben a felelőtlen felhasználók a magánkutak vizét a közüzemi hálózatra vezetik rá, a szabálytalan használatnak köszönhetően pedig a saját kútból érkező ellennyomás visszajuttatja az általa termelt vizet a közüzemi ivóvízhálózatra. A törvénytelen rákötések akár az ivóvíz súlyos bakteriális fertőzését is eredményezhetik” – hangsúlyozta Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

A DRV Zrt. munkatársai arra kérik a társaság működési területén élő lakosokat, hogy töltsék ki a kérdőívet. A mindössze néhány percet igénybe vevő válaszadásra augusztus 6-ig van lehetőség, a kérdőív teljesen anonim – kitöltése azonban nagy segítséget jelent a DRV Zrt. munkatársai számára.

A DRV Zrt. Csak a csapvíz! címet viselő felmérése itt érhető el.

A társaság csapvízfogyasztással kapcsolatos edukációs kiadványai ide kattintva olvashatók.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. magánkutakkal kapcsolatos tájékoztatója pedig itt tekinthető meg.

A társaság a felméréshez kapcsolódóan készített egy Facebook-keretet is, melynek beállításával bárki, aki elkötelezett a csapvízfogyasztás mellett, akinek fontos a környezetünk, a bolygónk megóvása, s ezért a kényelmes, környezetbarát, egészséges és gazdaságos csapvizet választja, kifejezheti elhivatottságát.

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!


A+ A-