Vissza

Ivóvízminőségi problémákkal kapcsolatos tájékoztatás pákozdi felhasználóinknak

Tájékoztatjuk tisztelt érintett felhasználóinkat, hogy a Pákozd települést a kincsesbányai karsztvízbázisról ellátó NA 500-as távvezetéken csőtörés történt, emiatt a vízellátást a DRV Zrt. átmenetileg az 1. számú vízbázisról biztosítja.

Az onnan kitermelt ivóvíz – víztisztító technológia hiányában – határérték feletti vas- és mangántartalommal rendelkezik, ezért a távvezeték helyreállításáig a településen gyakoriak lehetnek az ivóvízminőségi problémák. Az ivóvízben található vas- és mangánvegyületek a vízkivétel és a vízszállítás, vízelosztás során az elosztó hálózatban kiülepedhetnek, majd a vezetékrendszer hidraulikai viszonyainak hirtelen megváltozása, a szezonalitás miatt jelentősen megnövekedett vízfogyasztások esetén felkeveredve a felhasználóknál az ivóvíz zavarosodását eredményezhetik. A vas és a mangán határérték feletti jelenléte a víz élvezeti értékét csökkentheti, esetleg átmeneti elszíneződést okozhat a szanitereken, de a szolgáltatott ivóvíz ezzel együtt teljesíti az ivóvízminőségi követelményeket a vonatkozó – az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 5/2023. (I. 12.) – kormányrendelet szerint, tehát fogyasztható.

A Velencei Üzemvezetőség szakemberei a hálózatban kiülepedett csapadékot a vezetékhálózat rendszeres tűzcsapos öblítésével részben el tudják távolítani.

A DRV Zrt. mindent megtesz a mielőbbi hibaelhárítás érdekében, munkatársaink folyamatosan dolgoznak a távvezeték javításán. A távvezeték helyreállítását követően megszűnnek a vízminőségi problémák.

Addig kérjük az érintett lakosság szíves türelmét és megértését.

Tisztelettel:

DRV Zrt.

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!