Vissza

Hat köbméternyi ruhaadománnyal csatlakoztunk az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét fókuszában idén a textíliák álltak, ezért a szervezők olyan akcióötleteket vártak és ösztönöztek, amelyek célja a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilek, ruhák újrahasznosítása, élettartamuk növelése. A felhíváshoz csatlakozva társaságunk 2022. 11. 21–25. között ruhagyűjtést hirdetett, melyhez nagy örömünkre sok munkatársunk csatlakozott.  A gyűjtés eredményeképp 2022. november 30-án két platónyi, közel 5 m3 adományt szállítottunk ki a Magyar Vöröskereszt siófoki irodájába, ahol dolgozóik rendkívül nagy örömmel fogadták a felajánlást. Aprócska irodájuk szinte teljesen megtelt, ahogy a kép is tanúskodik róla, majdnem embermagasságig értek a zsákok és dobozok.

A képen a Magyar Vöröskereszt siófoki képviselője látható a DRV-s ruhaadományokkal.

Hamarosan önkénteseik szorgos kezei válogatják szét a rengeteg adományt, melyet partnereik még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulók részére, szebbé téve ezzel az ünnepet. Az adományból a nágocsi anya-gyermek otthon lakói, a Kiliti Református Egyházközség és a Siófokon és környékén elszállásolt ukrán menekültek, valamint a szóládi önkormányzat segítségével Szólád, Kötcse, Teleki, Nagycsepely és Bálványos nehéz sorsú családjai részesülnek, emellett a Katolikus Karitász segítségével Kisbárapátiba is kerül majd belőlük.

A gyűjtés másik kedvezményezettje a Siófoki Állatvédő Alapítvány volt, az állatmenhely részére a már nem használható takarókat, plédeket vártuk a kutyák és macskák alá. Több zsák textília gyűlt össze számukra is, melyeket szintén kiszállítottunk.

A képen a siófoki állatmenhelynek eljuttatott DRV-s textiladományok láthatók.

Köszönjük minden kollégánknak, aki adományával segített könnyebbé tenni a nehéz sorsú családok mindennapjait és a menhelyen élő négylábúak életét.

Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!