Vissza

Hálózatmosatás Siófok Kiliti városrészében

Tájékoztatjuk tisztelt kiliti felhasználóinkat, hogy társaságunk tervezett tűzcsapon keresztüli hidraulikai, valamint mechanikai, szivacsos vízhálózat-mosatást végez a városrészben. A munkálatok során szakaszosan, minimális mértékben ideiglenes vízhiány, illetve átmeneti nyomáscsökkenés előfordulhat.

Felhasználói bejelentések szerint árvaszúnyoglárvák jelentek meg az ivóvízben, ami a hőmérséklet emelkedésével, a nyári időszakban rendszeresen előfordul, ez a probléma a DRV Zrt. és a területileg illetékes népegészségügyi hatóság részéről is ismert.  A szabad szemmel is észlelhető lárvák az ivóvíz ihatóságát nem befolyásolják, azonban csökkentik annak élvezeti értékét. Az ihatóságot az illetékes népegészségügyi hatóság határozza meg, akikkel társaságunk folyamatos kapcsolatban van.

A tervezetten is végzett ivóvízminőség-javító beavatkozások, hálózatmosatások a tapasztalt vízminőség-változás megszüntetését célozzák, melyeket szükség esetén szakembereink megismételnek, és a beavatkozásokat követően az ivóvíz minőségét akkreditált laboratóriumainkban ellenőrzik. Ezenkívül kontroll-ivóvízmintákat is vesznek kollégáink a kiliti ivóvíztároló medencénél, valamint a népegészségügyi hatósággal egyeztetett hálózati mintavételi helyen is.

A DRV Zrt. törekszik a teljes szolgáltatási területen mindenhol kiváló minőségű ivóvizet biztosítani a felhasználók részére, de a rendelkezésre álló nyersvíz minősége, illetve a műszaki-technikai adottságok sajnos nem mindenhol egyformák. A vízminőségi probléma hosszú távú megoldását szolgálja majd a Balaton ivóvízellátásának korszerűsítését célzó, jelenleg tervezési szakaszban lévő nagyszabású fejlesztési projekt, amelyről bővebben honlapunkon olvashatnak.

Rövid távon a vezetékrendszer többszöri mosatása és átöblítése segíthet a vízminőségi probléma megoldásában,  azonban hasonló esetek sajnos ezután sem lesznek teljes mértékben kizárhatók.

Amennyiben nem megfelelő ivóvízminőséget tapasztalnak, kérjük, jelezzék a 06 80 240 240-es telefonszám 1-es menüpontján keresztül, és a DRV Zrt. soron kívül és a lehető legrövidebb időn belül megteszi a lehetséges vízminőség-javító beavatkozásokat.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!