Vissza

Extrém hideg lehet a hétvégén, érdemes odafigyelni a vízmérőkre

Több hírportál is durva lehűlést jósol a hétvégére, akár mínusz 20 Celsius-fokos minimumhőmérséklettel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint egyelőre annyit lehet biztosan állítani, hogy csütörtökön markáns lehűléssel kell számolni, a Dunántúlra már éjszaka megérkezik a hideg, fagyos levegő, estére országszerte fagypont alá hűl le a levegő. Sokfelé viharos szélre is kell készülni – leginkább a Dunántúli-középhegység magasabb részein és a Balaton környékén.

A várható fagyveszély miatt a vízmérőket is érdemes ellenőrizni és felkészíteni az extrém hidegre – ha valaki ezt mindeddig elmulasztotta, most még bepótolhatja.

Gondossággal jelentős költségektől óvhatjuk meg magunkat, a fagyás miatt megrongálódott vízmérők javításának, pótlásának, az új mérők hitelesítésének, valamint az elfolyt víznek a több tízezer forintos költsége ugyanis mind a felhasználókat terheli.

Társaságunk ezúton is ajánlja felhasználói figyelmébe a témával kapcsolatos tudnivalókat összegző kisfilmjét, amelyben szakemberünk be is mutatja a teendőket.

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!


A+ A-