Vissza

Elindult a DRV környezettudatos, felelős vízfelhasználásra edukáló KEHOP-projektje

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, szemléletformálási céllal indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149.973.000 Ft-os, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben.

A DRV Zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága által „A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás” címmel közétett, KEHOP-2.1.7 számú felhívására benyújtott és elbírált támogatási kérelme alapján 149.973.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A KEHOP-2.1.7-19-2019-00009 számú, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában megnevezésű projekt célja, hogy a DRV Zrt. megismertesse felhasználóit a már lezárult, szennyvízelvezetéssel, -tisztítással és -kezeléssel kapcsolatos, továbbá a vízbázisvédelmet, valamint az ivóvízminőség javítását célzó EU-s fejlesztésekkel és programokkal; elősegítve ezzel a környezettudatos, takarékos és felelős vízhasználóvá válásukat.

A Széchenyi 2020 program keretében 2021. január 1. – 2022. december 31. között megvalósuló projekt központi eleme a DRV Zrt. működési területén, a Balaton vízgyűjtőjén, Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen kialakítandó Vizek háza élménypark, bemutatóterem és tanösvény, mely kiváló lehetőséget biztosít majd az ismeretanyagok élményszerzéssel megvalósuló átadására, a szemléletformálásra.

Ezenkívül a projekt keretében a cég a szolgáltatási területének óvodái, iskolái és önkormányzatai számára is tervez színes programokat: nyílt napokat, interaktív előadásokat, ismeretterjesztő konferenciát, laborbemutatókat, valamint vizes témájú pályázatokat is hirdet majd.

A projektről bővebb információt a https://www.drv.hu/kehop-2.1.7.-vizikozmu-szolgaltatassal-kapcsolatos-szemleletformalas oldalon olvashatnak.

További információ:

Lakatos Edina sajtószóvivő
Tel.: (84) 501-161; e-mail-cím: sajto@drv.hu


Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!


A+ A-