Vissza

A DRV székházában is leadhatók a használt elemek és akkumulátorok

Novembertől a DRV Zrt. székházában (Siófok, Tanácsház u. 7.) is bárki leadhatja a háztartásában összegyűlt használt elemeket és akkumulátorokat.

Az épület bejáratánál elhelyezett, a lakosság számára is nyilvános gyűjtőpont hétköznaponként 6 és 20 óra között tart nyitva.

A fotók a DRV siófoki székházának bejáratánál elhelyezett használtelem-gyűjtő látható.

A gyűjtőtartályba mindenfajta elem és a nyíláson beférő hordozható akkumulátor bedobható. Kérjük, hogy más lakossági hulladékot ne dobjanak a gyűjtőbe!

Ezeket a hulladékokat szelektíven kell gyűjteni, és lehetőség szerint újrahasznosítani, hogy visszanyerjük értékes fémtartalmukat. Ha a kommunális hulladékkal együtt az égetőkbe kerülnek, szennyezik a levegőt, a hulladéklerakókban vagy a szabadba kerülve pedig, ha a külső burkolatuk megsérülésével alkotóelemeik a környezet nedvességével érintkezve kioldódnak, az oldatok szennyezhetik a talajt és a talajvizet.

Az elemekben és akkumulátorokban felhasznált anyagok – különösen a toxikus nehézfémek és vegyületeik, mint a higany, a kadmium, az ólom, a nikkel és a cink – a környezeten kívül az emberi egészségre is kockázatot jelentenek.

Gyűjtse hát Ön is szelektíven a használt elemeket és akkumulátorokat, és adja le akár a DRV-s gyűjtőponton!

Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!