Vízmérő leolvasási rend

Munkatársaink a vízmérőket az állandó lakossági Felhasználóknál hathavonta, a lakossági idényes Felhasználóknál a nyári szezon alatt egyszer - július végén vagy augusztusban vagy szeptemberben - olvassák le.

Idény Felhasználóink a negyedéves számláikban önleolvasás alapján kérhetik az elfogyasztott vízmennyiség kiszámlázását.

Kérjük idényes Felhasználóinkat, hogy a szezont követően, október 15-ig, önleolvasás alapján diktálják be a júliusi/augusztusi/szeptemberi leolvasásunk utáni fogyasztást magában foglaló szezonzáró (09.30.) mérőállást!

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a bejelentett szezonzáró (09.30) mérőálláshoz képest idény Felhasználónknak további fogyasztása is van, akkor december 15-ig van lehetőség az év végi záró mérőállás megadására, hogy a számlázást tárgyévi díjon végezhessük el.

Az idényes Felhasználó által bejelentett mérőállást az adott év december 31-ei záró mérőállásának tekintjük. A százalékos locsolási kedvezmény pontos elszámolásához, kérjük, hogy minden év április 20-30. illetve október 1-10. között olvassa le és diktálja be a vízmérő állását.

A közületi állandó Felhasználók vízmérőinek leolvasására havonta kerül sor. A közületi idényes Felhasználóink vízmérőit a Társaság az idény alatt havonta olvassa. A közületi idény Felhasználóknak módjuk van a szezonon kívüli időszakban mérőállás közlésére, mely fogyasztás a havi számlákban kerül elszámolásra, kiszámlázásra.

A következő leolvasás várható időpontja a leolvasást megelőző utolsó számlában, számla mellékletében vagy egyéb módon megtalálható.

A DRV Zrt. és a Felhasználóink közös érdeke, hogy a ténylegesen elfogyasztott vízmennyiség ellenértéke szerepeljen a számlán, ezért kérjük, hogy tegye lehetővé leolvasónk számára a vízmérőállás rögzítését, illetve akadályoztatása esetén önleolvasás alapján, az értesítőn megadott időpontig adja meg Ügyfélszolgálatunknak a mérőállást. A Felhasználó beazonosításához szükséges a számlán található partner azonosító szám megadása.

A vízmérő állását honlapunk segítségével elektronikusan is megadhatja a vízmérőállás bejelentése űrlap kitöltésével és elküldésével.

A vízmérő állását megadhatja a DRV Info Vonal 06 80 240 240 segítségével is.

Mérőállását a nap 24 órájában bármikor rögzítheti ügyintéző nélkül is. Válassza az Info Vonal 2-es menüpontját, majd nyomja meg az 1-es gombot.

A telefon nyomógombjai segítségével adja meg:

Automata rendszerünk rögzíti mérőállását. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a bejelentett mérőállás alacsonyabb, mint a nyilvántartásunkban szereplő utolsó elszámolt mérőállás, akkor a mérőállás csak ügyintéző közreműködésével rögzíthető rendszerünkben. Jelentős mértékű eltérés esetén a mérőállás elfogadását a DRV Zrt. egyeztetett időpontban lebonyolított ellenőrző mérőleolvasáshoz kötheti.

A levélben történő adatközlést azért nem javasoljuk, mivel az értesítőn megadott határidőt követően beérkező mérőállásokat nem áll módunkban az aktuális számlában szerepeltetni.

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre a Társaság által olvasott vagy a Felhasználó által diktált mérőállás, akkor a számlázandó fogyasztást becsléssel állapítjuk meg. Felhasználói igény esetén Ügyfélszolgálatunk a becsléssel megállapított, elszámoló számlában szereplő fogyasztás számítási módjáról egyedi tájékoztatást ad. Részletes információkat az Üzletszabályzatunkban olvashat.