Vissza

Tájékoztatás orfűi Felhasználóink részére

Tisztelt Orfűi Felhasználók! 

A Baranya Megyei Kormányhivatal illetékes járási Népegészségügyi Osztályával történt egyeztetést követően a DRV Zrt. a következő tájékoztatást adja az Orfű településen észlelt vízminőségi probléma élettani hatásáról:
Laboratóriumi vizsgálat céljából többszöri vízmintavételezés történt a kút nyers vízéből, valamint a hálózatba táplált és hálózati vízből. A vizsgálati eredmények szerint a vízben talált baktériumoknak közvetlen élettani hatása nincsen, amelyről a területi háziorvos tájékoztatása is megtörtént. A DRV Zrt. az egészségügyi hatósággal egyeztetett módon megelőzésképpen rendelte el az ivóvíz fogyasztását megelőző 15 perces forralását. A vízforralást követően a víz teljes biztonsággal iható a csecsemőknek is. Egyéb felhasználásra, például fürdésre is alkalmas a víz, de véletlen lenyelése sem veszélyezteti senki egészségét. 
A DRV Zrt. folyamatosan végzi az intenzív hálózati mosatásokat a településen, ellenőrzi a víz minőségét, amelyet az egészségügyi hatóságnak továbbít. 
Társaságunk lajtos kocsival is biztosítja a Felhasználók számára az ivóvizet a településen a korlátozás visszavonásáig. A lakosságot hozzáférhető helyeken (PMH, élelmiszerbolt) kifüggesztett levéllel értesítjük a tartály helyéről és az ivóvíz vételezés időpontjáról.
A jelenlegi helyzet feloldása hivatalosan Karácsony után, december 27-én, szerdán várható.

Tisztelettel: DRV Zrt.