Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Egyre több felnőtt érdeklődőt vonz a vízművek működése

Egyre több felnőtt érdeklődőt vonz a vízművek működése

A csatornák titkaitól a tiszta vízig
 

Siófok, 2018. november 9. – Idén második alkalommal nyitotta meg kapuit a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) a nagyközönség előtt. Október 24. és november 5. között közel 250 érdeklődő jelentkezett a társaság működési területén meghirdetett Nyílt Napok egyikére, hogy szakszerű vezetés mellett ismerjék meg a víztermelési és szennyvíztisztítási folyamatokat. Igazi kuriózumnak számított a látogatók körében a csatornákból előkerülő meglepő tárgyak sora. Az előző alkalomhoz képest most nőtt a felnőtt látogatók száma, megjelentek a magyar és külföldi egyetemista hallgatók, valamint a nyugdíjas korosztály is az érdeklődők között.

A márciusi Nyílt Napok nagy sikerére való tekintettel ismét megnyitotta kapuit a DRV Zrt., mely alkalomból 12 helyszínen tapasztalhatták meg személyesen is a látogatók a vízművek működését. Az őszi eseményen előzetes bejelentkezést követően, csoportosan lehetett részt venni. Az érdeklődők köre lefedett minden korosztályt: a környezettudatos nevelés fontossága miatt főként fiatalokat célzó Nyílt Napokra a diákcsoportokon kívül magyar és külföldi környezetmérnök hallgatók, illetve nyugdíjas egyesületek is ellátogattak már.

Az érdeklődőktől kapott visszajelzések alapján az egyik legérdekesebb témaként a szennyvíz-tisztítás során előkerülő tárgyak szolgáltak. A tisztítófolyamat állomásait szakszerű vezetéssel járthatták végig a látogatók és megfigyelhették, hogyan válik a szennyvízből ismét tiszta víz. Továbbá szem- és fültanúi lehettek annak is, hogy mennyi meglepő dolog kerül elő a csatornákból. Rengeteg játék, személyigazolvány, kulcs, mobiltelefon, műfogsor köt ki a tisztítótelepeken, de előfordult már, hogy babakocsi is érkezett a csatornán keresztül.

Az ivóvíz-szolgáltatás és a szennyvíz-tisztítás bemutatásán keresztül a DRV Zrt. szakemberei kiemelt hangsúlyt fektettek a hazai vízkészletek védelméhez kapcsolódó tudnivalók megismertetésére is. A bejárások végén pedig játékos teszttel mérték fel a látogatók körében a Nyílt Napokon elhangzott információkat, és a helyes választ adók DRV-s nyereményekben részesülhettek.