Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY - DRV karrier-roadshow infomobillal

DRV karrier-roadshow infomobillal

Három nap, kétszáz diák, kétszázötvenhat munkakör

 

Siófok, 2018. november 14. – „Az emberek számára tiszta ivóvizet szolgáltatni egy csodálatos és egyben rendkívül felelősségteljes hivatás” – emelte ki Volencsik Zsolt, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) vezérigazgatója az első iskolai roadshow-juk indulásakor. November 7. és 9. között három helyszínen jelent meg a társaság egy négykeréken közlekedő, interaktív bemutatóteremmel, amely nagy sikernek örvendett az iskolák körében. A különleges infomobil mellett ágazatnépszerűsítő előadásokat is tartott a DRV Zrt. egy siófoki, egy barcsi és egy kaposvári középiskolában. Itt a vízügyi szakma nyújtotta lehetőségeket, illetve a vállalatnál elérhető karrierutat és munkaköröket ismerhették meg a diákok.

Három nap alatt több, mint kétszáz középiskolai tanulónak és végzős általános iskolai diáknak tartottak bemutatkozó előadást a DRV Zrt. munkatársai. Leendő környezetvédelmi, vízgazdálkodási, vízgépészeti, víziközmű technikusok, valamint környezetvédelem-vízgazdálkodás szakirányos diákok vettek részt a programon. A társaság elsődleges célja az volt, hogy megnyerje a vízügyi szakma számára a fiatalabb korosztályt és megismertesse őket az ágazat karrierlehetőségeivel. A DRV Zrt-nél rendkívül széles a munkaköri paletta: jelenleg 256 feladatkört tölt be a közel 1850 fő a vállalatnál. Az adott szakma elsajátítása után például műszaki területen technikusként, vízműgépészként, művezetőként is elhelyezkedhetnek, de lehetőség van informatikai, jogi vagy éppen HR területen is munkát vállalni.

Az előadássorozat nyitánya egy prezentáció volt, ahol a DRV Zrt. munkatársai a víztermelés és szennyvíztisztítás folyamatán keresztül mutatták be a háttérben zajló szakmai munkát. „A minőségi szolgáltatás fenntartása csakis jól képzett, kvalifikált szakemberekkel lehetséges, így már az iskoláskorú gyerekeknél kulcsfontosságú, hogy megismerkedjenek a vízügyi szakma lehetőségeivel” – hangsúlyozza az iskolai roadshow folytatásának fontosságát Volencsik Zsolt, a DRV Zrt. vezérigazgatója.

Hogy még vonzóbbá tegyék a fiatalok számára ezt a szakmai irányt és a társaságnál való munkavállalást, az előadás röviden bemutatta a céget, kihangsúlyozva, hogy középiskolai ösztöndíjprogramal, továbbtanulási és lakhatási támogatással, valamint üdülési lehetőséggel is motiválják a DRV Zrt-nél dolgozókat. A program zárásaként az infomobil interaktív, ügyességi játékait próbálhatták ki a diákok, nyereményekért cserébe pedig az elhangzott információkból összeállított kvízen tehették próbára magukat, valamint megtekinthettek néhány, a vízszolgáltatáshoz kapcsolódó eszközt is.

A pozitív fogadtatásnak és nagy érdeklődésnek köszönhetően további együttműködési lehetőségekről is egyeztetett már a társaság az iskolákkal. A DRV Zrt. a roadshow-t jövőre is tervezi folytatni, emellett pedig meghívást kapott a 2019-es barcsi Szakmák Éjszakájára is.