KEOP-7.9.0/12-2014-0030 Regionális Vízmuvek tervezett napenergia hasznosítását célzó fejlesztések projekt elokészítése KEOP-7.9.0/12-2014-0001 Szennyvíziszap hasznosítása az öt Regionális Vízmuben fejlesztési projekt elokészítése

 Nyomtatóbarát verzió  
Számlamódosítás (fogyasztás-módosítás) kérése

Ebben a rovatban az elszámoló számlában elszámolt fogyasztás módosításával kapcsolatos ügyintézést mutatjuk be.


Jelmagyarázat

Információ, tájékoztató a honlapon

Telefonon intézhető

E-mailben küldhető

Postai levélben intézhető

Személyesen intézhető

Az ikonokra/linkekre kattintva bővebb információt talál.

Ha valamely okból nem áll rendelkezésünkre a társaságunk által olvasott, vagy a Felhasználó által bejelentett mérőállás, akkor az elszámoló számla készítésekor – kényszermegoldásként – becsléssel állapítjuk meg a számlázandó fogyasztást.

Közös érdekünk, hogy az elszámoló számlában a valós, vízmérő által mért fogyasztás ellenértékét számítsa fel a DRV Zrt. Ennek érdekében kérjük, hogy tegye lehetővé leolvasó kollégánk számára a vízmérő leolvasását, illetve akadályoztatása esetén diktálja be a mérőállást az értesítőn jelzett határidőig.

A mérőleolvasás tervezett időszakát minden számlánkon feltüntetjük. Honlapunkon szintén részletes információt talál a leolvasási időpontokról, valamint igény esetén természetesen ügyfélszolgálatunk is rendelkezésére áll.

Amennyiben mégis becsült fogyasztást kell szerepeltetnünk az elszámoló számlában, Felhasználónk szükség szerint számlamódosítási igénnyel fordulhat társaságunkhoz a mérőállás ellenőrzése alapján.

Ha a számlán szereplő egyéb adatokat szeretné módosítani, akkor tekintse meg az Adatváltozások bejelentése, illetve a Tulajdonosváltozás, átírás menüpontokat.

A számlamódosítás ügyintézésének a menete:

Az alábbi csatornák egyikén kérheti az elszámoló számlában szereplő mérőállás, illetve az elszámolás módosítását:

Minden esetben szükséges az alábbi, számláinkon is feltüntetett azonosító adatok megadása:

A DRV Zrt. a benyújtott módosítási kérelmet az alábbi szempontok figyelembe vétele mellett bírálja el:

a.       Amennyiben a Felhasználó az elszámoló számlában szereplő záró mérőálláshoz képest nagyobb mérőállást jelent be az önleolvasás alapján, rögzítjük a mérőállást a számlázási rendszerünkben. Soron kívüli módosított számlát – a költséghatékonyság miatt – alapvetően abban az esetben készít társaságunk, ha az eltérés meghaladja a DRV Zrt. ügyrendjében meghatározott mértéket. Egyéb esetben a többletfogyasztás csak a soron következő elszámoló számlában kerül kiszámlázásra.

b.      Amennyiben a Felhasználó az elszámoló számlában szereplő záró mérőálláshoz képest alacsonyabb mérőállást jelent be az önleolvasás alapján, akkor a DRV Zrt. megvizsgálja az eltérés mértékét. Ennek függvényében:

Amennyiben a vízmérő az ellenőrzéskor nem biztosítja a hiteles fogyasztásmérést, akkor intézkedünk a bekötési mérő cseréjéről.Felhívjuk a mellékmérős Felhasználóink figyelmét, hogy az elszámoló számlájuk módosításához szükség lehet a társasházi közös képviselő közreműködésére a főmérőre készített elszámolás módosulása miatt.

Bővebb információ a mellékmérő számlázásról a linkre kattintva található.


A rovat további cikkei:


Készítette: Wildom.