KEOP-7.9.0/12-2014-0030 Regionális Vízmuvek tervezett napenergia hasznosítását célzó fejlesztések projekt elokészítése KEOP-7.9.0/12-2014-0001 Szennyvíziszap hasznosítása az öt Regionális Vízmuben fejlesztési projekt elokészítése

 Nyomtatóbarát verzió  
Rendkívüli mérőhitelesítés Felhasználó kezdeményezésére

Ebben a rovatban a Felhasználó által kezdeményezett rendkívüli, soron kívüli mérőhitelesítés ügyintézésének menetét mutatjuk be.


Jelmagyarázat

Információ, tájékoztató a honlapon

Telefonon tájékoztatás kérhető

E-mailben küldhető

Postai levélben intézhető

Személyesen intézhető

Ügyintézés során

időpont-egyeztetés szükséges

Külön díj fizetendő a szolgáltatásért

Az ikonokra/linkekre kattintva bővebb információt talál.

A vízmérő rendellenes működéséről a Felhasználó köteles a szolgáltatót haladéktalanul értesíteni. Ha a vízmérő működésének helyességét a Felhasználó kétségbe vonja, a költségek megelőlegezésével kérheti a szolgáltatótól annak rendkívüli vizsgálatát és hitelesítését.

Az egyébként költséges felülvizsgálat előtt mindenképpen célszerű a házi ivóvízhálózatot leellenőrizni, az esetleges meghibásodások (pl. csőtörés, szivárgás, stb.) feltárása érdekében.

A Felhasználó kezdeményezésére végrehajtott rendkívüli mérőhitelesítés ügyintézésének menete:

1.       A Felhasználó az alábbi csatornák egyikén kezdeményezheti a vízmérő rendkívüli vizsgálatát és hitelesítését:

2.       A Felhasználónak az árnyilvántartásban rögzített díjat be kell fizetnie a szolgáltatás megrendeléséhez. A befizetésről szóló csekkmásolatot, vagy a banki teljesítésigazolás másolatát az alábbi módok egyikén be kell mutatnia ügyfélszolgálatunknak:

3.       A szolgáltatás díjának befizetéséről szóló igazolás után ügyfélszolgálatunk telefonon/személyesen időpontot egyeztet a Felhasználóval a mérőcserére.

4.       A DRV fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársai az egyeztetett időpontban kicserélik a vízmérőt a Felhasználó vagy meghatalmazottja jelenlétében a fogyasztási helyen. Amennyiben megbízott van jelen a vízmérő cseréjénél, az írásos meghatalmazást át kell adni munkatársainknak.

Az adatok ellenőrzését követően a mérőcsere bizonylatot és jegyzőkönyvet a Felhasználónak/meghatalmazottjának alá kell írnia. A kiszerelt mérőt munkatársaink fadobozba teszik, melyet lezárnak és lepecsételnek.

5.       A vízmérőt a zárt dobozban munkatársaink beszállítják a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) hitelesítő laboratóriumába.

6.       Amennyiben a helyszínen kitöltött jegyzőkönyvön jelzi igényét, lehetősége van a mérő bevizsgálásán személyesen részt venni. Az MKEH munkatársa a megadott telefonszámon egyezteti a Felhasználóval a bevizsgálás időpontját.

7.       Az MKEH elvégzi a vízmérő bevizsgálását és rendkívüli hitelesítését. A mérőről bizonyítványt állít ki, mely alapján a vízmérő

8.       Az MKEH bizonyítvány alapján a DRV Zrt. ügyfélszolgálata


A rovat további cikkei:


Készítette: Wildom.