KEOP-7.9.0/12-2014-0030 Regionális Vízmuvek tervezett napenergia hasznosítását célzó fejlesztések projekt elokészítése KEOP-7.9.0/12-2014-0001 Szennyvíziszap hasznosítása az öt Regionális Vízmuben fejlesztési projekt elokészítése

 Nyomtatóbarát verzió  
Hírek, események

Az alábbiakban társaságunkkal kapcsolatos fontosabb hírekről, eseményekről olvashatnak


Vigyázat trükkös csalók!!!

A DRV Zrt. csapvíz-automatákat biztosít a nyári hőségben

Kiemelt felkészültség az üdülőövezetekben

Megvalósult a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felkészült a nyári szezonra

Sikerrel zárult a DRV Zrt. Víz Világnapja alkalmából szervezett programsorozata

Közeleg a Víz Világnapja

Megnövekedett vízfelhasználás a kánikula idején

Csapvíz-automatákat helyez ki a DRV Siófokon

Felkészültek a nyárra a DRV Zrt. ügyfélszolgálatai

Felkészült a DRV Zrt. a nyári szezonra

Tartálykocsis vízellátás van érvényben Csokonyavisontán és Rinyaújlakon

Folytatódik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területének bővülése

Zavartalan vízellátást biztosított a DRV Zrt. a Balaton környékén

A "Legügyfélbarátabb csapat" a DRV-nél

Április 1-től a DRV Zrt. Szentegát szennyvíz rendszerének közérdekű üzemeltetője

A DRV Zrt. is csatlakozott az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet által szervezett „Happy-hét”-hez

Víz és energia - Víz Világnapi rendezvénysorozat a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél

Havária gyakorlat a DRV Zrt.-nél

KEOP beruházások a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél

A tervek szerint halad a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése

Benyújtotta a Gördülő fejlesztési tervet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Vigyázat trükkös csalók!!! 

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

A DRV Zrt. csapvíz-automatákat biztosít a nyári hőségben

 

Siófok, 2015. július 17. – A nyári kánikula minden szervezet számára megterhelő. Legyen az idős, vagy fiatal, a megfelelő folyadékpótlás elengedhetetlen a nyári hőségben. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felelős víziközmű szolgáltatóként díjmentesen igénybe vehető csapvíz-autómatákat helyez ki Siófok több központi pontján.

A csapvízfogyasztás fontosságát a Társaság egész évben kiemelt ügyként kezeli, de a nyári szezonban még hangsúlyosabb szerep jut az ezt célzó akcióknak. A tavalyi pozitív visszajelzésekre reagálva idén is ivókutakat helyez ki Siófokon aRendőrkapitányságra, a Fő térre és az ügyfélszolgálati irodájába. A készülékek megjelenésével újból felhívja a figyelmet a csapvízfogyasztás jelentőségére, hiszen a csapvíz a legbiztonságosabb élelmiszer, a nyári melegben pedig ez a legmegfelelőbb és legelérhetőbb folyadékforrás mindenki számára.

A Szolgáltató szakemberei hangsúlyozták, hogy a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. mint az ország elsőszámú víziközmű-szolgáltatója,  kiemelt fontosságúnak tartja szerepvállalását, és  igyekszik minden eszközt megragadni, hogy a szolgáltatási területén élők számára egészséges csapvízhez jutást biztosítson a nyári melegben.

A DRV Zrt. kiemelt odafigyeléssel készül a nyári szezonra. A Társaság ügyfélszolgálatain lehetőséget kínál a vízfogyasztásra, de a közterületi ivóvíz biztosításán túl teljes szolgáltatási területén is zavartalan vízellátást szolgáltat a nyári időszakban megnövekedett felhasználás idején is.


SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
Kiemelt felkészültség az üdülőövezetekben
 
Hosszabb nyitva tartással, többnyelvű tájékoztatókkal és ivóvízzel várja ügyfeleit idén nyáron is DRV Zrt.
 
 
Siófok, 2015. július 3. – A korábbi évek tapasztalataira építve 2015 nyarán is fokozott vízfelhasználással és megnövekedett számú ügyfél megkereséssel számol a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a Balaton és a Velencei tó üdülőkörzetében lévő településeken. Az ügyintézés gördülékenységének, kényelmének biztosítása érdekében a következő hónapokban kiemelt felkészültséggel várják ügyfeleiket az ügyfélfogadó irodák.
 
A DRV Zrt. mint felelős szolgáltató, számos intézkedést tesz a színvonalas ügyfélfogadáshoz szükséges háttér biztosításához. A nyári hónapok kiemelt felkészülést igényelnek a Társaság részéről, hisz szolgáltatási területén két kiemelkedő turisztikai célpont is található.
 
A Balaton és a Velencei tó környéki településeken az év legmelegebb hónapjaiban megnövekedett lélekszám fokozott vízfelhasználást és ezzel együtt növekvő számú ügyintézést is jelent. Az üdülőkörzetekben lévő ügyfélszolgálati pontjain – Velencén és Fonyódon - június, július és augusztus hónapokban a munkanapokon 8:00 – 15:00, csütörtökön 8:00 – 18:00 között várják a felhasználókat, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi ügyfélszolgálati irodák pedig a megszokott módon hétfőtől péntekig 8:00 – 15:00 között vannak nyitva, csütörtökön hosszított, 20:00 óráig tartó ügyfélfogadással.
Az ügyfélfogadó irodákon kívül a DRV Info Vonalán a 36 40 240 240-es telefonszámon is áll felhasználóink rendelkezésére.
A külföldi ügyfelek megfelelő tájékoztatása érdekében a Társaság négynyelvű információs táblákat helyez ki ügyfélszolgálatain.
A nyári hőségre felkészülve a DRV Zrt. ügyfélfogadó pontjain ivóvízzel várja ügyeiket intéző felhasználóit. A Társaság kiemelt felelősséget érez az ivóvízfogyasztás fontosságának hangsúlyozásával kapcsolatban.
Az ügyintézésről és nyitva tartásokról mindig aktuális információk érhetőek el a DRV honlapján, a www.drv.hu-n.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Megvalósult a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése

A korszerűsített létesítményt ünnepélyes keretek között avatták fel
 
Siófok, 2015.06.19.- Több éves szakmai munkát követően 2015 tavaszára megvalósult a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése, mellyel ismét gyarapodott a DRV Zrt. kezelése alá tartozó nemzeti közművagyon. Az európai uniós, illetve hazai forrásból finanszírozott beruházás értéke meghaladja a fél milliárd forintot. A munkálatok során bővült a telep kapacitása, korszerűsödtek az üzemeltetési folyamatok, és megvalósult a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő működés. Mindemellett csatornarekonstrukcióra is sor került a legkritikusabb regionális vezetékszakaszokon.
 
Az eseményen elhangzott:
A DRV Zrt. felismerve a víziközművek korszerűsítésének egyre fontosabb problémáját, elkötelezte magát amellett, hogy minden lehetőséget megragadjon az üzemeltetésében vagy vagyonkezelésében lévő víziközművek fejlesztéséhez szükséges források előteremtése érdekében. A kővágóörsi telep modernizálását és az agglomeráció egyes szakaszain végzett csatornarekonstrukcióját célzó beruházás európai uniós és hazai költségvetési forrásokból tevődik össze. A DRV Zrt. munkatársai továbbra is keresik a lehetőségeket szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztését célzó projektek számára szolgáltatási minőségének fenntartása, javítása érdekében.
 

Az eseményen Kondor Géza, Révfülöp polgármestere is részt vett, aki beszédében méltatta a felelős víziközmű szolgáltató tevékenységét, valamint elmondta, büszkeséggel tekint a felépült beruházásra, mely a térség számára kiemelkedő jelentőséggel bír.

 

 


 

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felkészült a nyári szezonra

Siófok, 2015.06.16. – A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az idei esztendőben is fokozott figyelemmel készül a nyári csúcsszezonra. A megnövekedett vízfogyasztás zavartalan biztosításához már hónapokkal ezelőtt tervszerűen megkezdődtek a munkálatok. A Társaság szakemberei gondoskodtak a víztornyok, glóbuszok, víztárolók karbantartásáról, ellenőrizték a tűzcsapok állapotát. A vízművek készen állnak a szezoni csúcsfogyasztás biztosítására. 

A nyári hónapok kiemelt időszaknak számítanak a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. életében, hiszen az idegenforgalom hatására megnövekszik a vízfogyasztás,  különösen a Balaton környékén és a Velencei-tó melletti üdülőkörzetekben.  Ebben a periódusban az összes vízmű teljes kapacitással üzemel, az év többi hónapjához képest átlagosan háromszorosára emelkedik a vízfogyasztás.
A biztonságos szezoni vízellátást minden évben tudatos tervezés és felkészülés előzi meg. Szakembereinkkel azért dolgozunk, hogy a megnövekedett vízfogyasztás idején is zavartalanul gondoskodjunk az egészséges ivóvízellátásról. Felelős víziközmű-szolgáltatóként akkreditált laboratóriumainkban az év során 130 ezer laborvizsgálatot végzünk. „ – hangsúlyozta Csertán Gábor a DRV Zrt. üzemeltetési főmérnöke.
A DRV Zrt. 6 megyében, közel 390 településen, több mint 800 ezer felhasználónak biztosítja a víziközmű-szolgáltatást.  

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Sikerrel zárult a DRV Zrt. Víz Világnapja alkalmából szervezett programsorozata

Siófok; 2015.04.02. - Több héten át tartó programsorozattal ünnepelte a Víz Világnapját a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az idei évi  „Víz és fenntartható fejlődés” jelmondat jegyében. A Társaság márciustól kezdődően több korosztály számára hirdetett e témakörben pályázatokat. Szolgáltatási területén számos helyszínen lehetővé tette a vízművek illetve laboratóriumok látogatását, valamint ismeretterjesztő előadások megtartásáról is gondoskodott.  A Társaság célja az volt, hogy az érdeklődők minél közelebbről megismerhessék azokat a létesítményeket, ahol az egészséges ivóvízellátásért folyó munka történik. 

2015 márciusában a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. pályázatait nagy érdeklődés fogadta. A rajz-és fotópályázatokra ötletes, kreatív munkák érkeztek, a nagyobbak pedig az online kVízjátékban mutathatták meg tudásukat. A hónap folyamán a Társaság laboratóriumaiban és vízmű telephelyein több száz diák tett látogatást.  A DRV Zrt. szakembereinek kíséretében élőben ismerkedhettek meg a víziközmű-szolgáltatás speciális eszközeivel illetve folyamataival.  A fiatalok számára az egyik legfőbb érdekességet a nyári csúcsszezon alatt történő biztonságos vízellátás feladatainak megismerése jelentette.

A Víz Világnapi programsorozat jegyében számos ismeretterjesztő előadás is elhangzott a Társaság szolgáltatási területén. Többek között Szabó Gábor, a DRV Zrt. Siófoki Üzemeltetési Üzemmérnökség műszaki elemzője a tabi Rudnay Gyula Középiskola, Szakiskola és Kollégium oktatási intézményben a fenntartható vízhasználatról tartott előadást, kiemelten a tabi vízellátás és szennyvíztisztítás tükrében.
A Nők a Balatonért Egyesület Víz Világnapi rendezvényen sor került Bertók Balázs, a Balatonfüred Ivóvíz Üzemeltetési Üzemvezetőség üzemvezetőjének a „Balaton környezetterhelésének csökkentése üzemeltetői szemmel” című előadására is.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. idei évi Víz Világnapi programsorozatát Csertán Gábor, a Társaság üzemeltetési főmérnöke értékelte.

„ Nagy öröm számunkra, hogy a Víz Világnapi programsorozatunkat élénk érdeklődés és aktivitás kísérte. A beérkező pályamunkák és telephelyi látogatások tapasztalatai visszaigazolják, hogy a pályázók az egészséges ivóvíz jövőjét nem csak márciusban, hanem az egész év folyamán fontosnak tartják.  A Társaság törekvése, hogy a ivóvíz megóvásának témaköre az elkövetkező években tovább erősödjön. „

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

„Víz és fenntartható fejlődés”

Nagy érdeklődés fogadta a DRV Zrt.
 Víz Világnapja alkalmából hirdetett pályázatait és programjait

Siófok; 2015.03.20. -  Több héten át tartó programsorozattal ünnepli a Víz Világnapját a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Az idei évi jelmondat:  „Víz és fenntartható fejlődés”. A több korosztály számára meghirdetett felhívásokat eddig is nagy lelkesedés övezte, a rajz és fotópályázat nyerteseit már ki is hirdette a Társaság.  A vízmű és laborlátogatások márciusban tovább folytatódnak.

 

A kisebbek rajz- és fotópályázat keretében, a nagyobbak online kVízjátékban mutathatták meg tudásukat a  DRV Zrt. Víz Világnapi pályázatainak keretében. A Társaság a pályázatokat pár hete juttatta el az iskolákhoz, már az első napokban jelentős aktivitást tapasztaltak minden korosztály részéről.

Örvendetes, hogy a beküldési határidőig több, mint 100 pályamű érkezett a meghirdetett pályázatokra a szolgáltatási területről.  A legjobbnak ítélt pályázók munkáját különböző Víz Világnapi díjakkal jutalmazzák. A víz témakörével összefüggő edukációs eszközöket kapnak a gyerekek.  A díjazottak és a kVízjáték nyertesei elérhetők a Társaság weboldalán.

 

Az érdeklődőknek emellett a DRV Zrt. jóvoltából lehetőségük van vízmű- és laborlátogatásra is, melynek helyszíne jelentősen bővült az előző években megszokotthoz képest.  A szervezők célja, hogy a tanulók minél szélesebb körben ismerhessék meg azokat a létesítményeket, amelyek a megfelelő ivóvíz ellátást és a fenntarthatóságot biztosítják.  A vízmű és laborlátogatások  márciusban tovább folytatódnak.  A 2015-ös Víz Világnapi programsorozatot a hónap végén értékeli a Társaság.

A nyertesek : http://www.drv.hu/drv/drv.head.page?nodeid=1502

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Közeleg a Víz Világnapja

Idén is színes programokkal készül a DRV Zrt. a Víz Világnapjára

 

Siófok; 2015.03.04. - Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. több héten át tartó programsorozattal készül a 2015-ös Víz Világnapi ünnepségre, melynek idei évi jelmondata „Víz és fenntartható fejlődés”. A Társaság célja minél több játékos kedvű gyereket és iskolát bevonni a programsorozatba, ezért korosztályoknak megfelelő pályázatokat hirdetett. A Társaság célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a tanulókkal azokat a létesítményeket, amelyek megfelelő ivóvíz ellátást és a fenntarthatóságot biztosítják.  

 

Kisebbeknek rajz és fotópályázatot, nagyobbaknak Online kVÍZjátékot indított, valamint ismét lehetőséget nyújt vízmű és laborlátogatásra is, melynek helyszíne jelentősen bővült akorábbi évek gyakorlatához képest. A Társaság a pályázati felhívásokat korábban eljuttatta több iskolához és óvodához, legnagyobb örömére már most jelentős aktivitás tapasztalható a gyerekek részéről.

 

„A víziközmű szolgáltató társaságok számára minden évben kiemelkedő a március hónap, hiszen az ünnepelhetjük, amiért dolgozunk és teszünk: vizeinket. A DRV Zrt. munkatársainak első számú célja országunk vizeinek védelme, az ivóvíz minőségének biztosítása, javítása. Március hónap ennek fokozottabb kommunikálásáról szól, igyekszünk megszólítani, aktivitásra biztatni a lakosságot, főként pedig a gyermekeket, hogy mindenki szívügyévé váljon a víz és fenntartható fejlődés.” – mondta Csertán Gábor a DRV Zrt. üzemeltetési főmérnöke.

 

Idén is érdemes játszani és részt venni a DRV Zrt. által hirdetett pályázatokban, hisz a díjazottak a víz témakörével összefüggő edukációs eszközöket vehetnek át munkájuk elismeréseként.  Az Online kVÍZjáték február 27-től március 17-ig tölthető ki, a társaság weboldalán.
 
A DRV Zrt. 2015-ös Víz Világnapja alkalmából hirdetett pályázatai az alábbi linken érhetők el: http://www.drv.hu/drv/drv.head.page?nodeid=1502

 

 

 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY            

A tervek szerint halad a Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése

 

Siófok, 2015. 02.20.- A kivitelezési munkálatokról tájékoztató lakossági fórumot tartott a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Révfülöp önkormányzati hivatalában. A fórum témája a 2013. áprilisában kezdődött Révfülöpi agglomeráció (Révfülöp, Balatonszepezd, Kővágóörs, Zánka) szennyvíztelepének bővítése és fejlesztése volt.

 

Az eseményt a község házigazdája Kondor Géza polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte a térségben megvalósuló fejlesztés kapcsán. Mint ismeretes a fejlesztés célja a határértéken működő szennyvíztelep technológiai korszerűsítése, üzemeltetési folyamatainak hatékonyabbá tétele, a szigorodó kibocsátási határértékeknek és hatósági követelményeknek való megfelelés biztosítása érdekében történt.

 

A fórumon a DRV Zrt. képviseletében Czipri András projektvezető hangsúlyozta: „A kivitelezési munkálatok az előzetes terveknek megfelelően haladnak. Mostanra befejeződött a szennyvíztisztító telep műszaki átalakítása. Korszerűsítésre kerültek a biológiai tisztítási folyamatok (nitrifikáció és denitrifikáció) hagyományos technológiával, a meglévő egyesített műtárgy technológiai tereinek felhasználásával, elébe kapcsolt új anoxikus medence kialakításával és gépészeti korszerűsítéssel kétféle nitrát eltávolítási technológiával. Megvalósult a fázisszétválasztás hagyományos, utóülepítős rendszerrel, vegyszeres foszforeltávolítás vegyszeradagolással. És az iszapkezelés fölösiszap sűrítése új gépi elősűrítővel, sűrített iszap gépi iszap-víztelenítésével. A fejlesztésnek köszönhetően teljesülnek a hatályos környezetvédelmi előírások.”

 

A fejlesztésre fordított támogatás több mint 500 millió forint, melynek fedezete az európai uniós és a hazai költségvetési forrásokból tevődik össze. A fórumon a csatornahálózat rekonstrukciójával kapcsolatos kérdéseket is megvitattak. Elhangzott, hogy a projekt keretén belül lehetőség nyílt az agglomerációban üzemelő szennyvízhálózat legkritikusabb szakaszainak felújítására. A projekt ünnepélyes lezárására várhatóan 2015. áprilisában kerül sor.

 

 


 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 Benyújtotta a Gördülő fejlesztési tervet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Siófok, 2014.09.12. – Hétfői határidővel van lehetőség a víziközművekre vonatkozó Gördülő fejlesztési terv benyújtására. A terv célja a víziközmű-szolgáltatás hosszú távú biztosíthatósága a elkövetkező 15 évre. A tervet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz kell benyújtani.

Szeptember 15-ig kell benyújtani a Gördülő fejlesztési tervet a víziközművekre vonatkozóan. A terv összeállítását a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi törvény 11. §-a szabályozza, miszerint a víziközmű-szolgáltatás hosszú távú biztosíthatósága érdekében - a fenntartható fejlődés szempontjaira tekintettel - víziközmű-szolgáltatási ágazatonként tizenöt éves időtávra Gördülő fejlesztési tervet kell készíteni.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a mai napon benyújtotta a Gördülő fejlesztési tervet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz. A Társaság szakemberei csaknem kilenc hónapon keresztül dolgoztak a 27 kötetes, több mint 9000 oldalas, mellékletekkel ellátott dokumentumon. A terv két fő részből, beruházási tervből valamit felújítási és pótlási tervből áll. A fejezetekben víziközmű-rendszerenként és ágazatonként készült el a tervezés az állami és az önkormányzati tulajdonra, valamint az Uniós forrásból megvalósuló tervtételekre egyaránt.

Fábrik Tamás a DRV Zrt. fejlesztési mérnöke kiemelte, hogy a Gördülő Fejlesztési terv több hónapos munka eredményeként készülhetett el, az ellátásért felelős önkormányzatok, az állami tulajdonos valamint a Társaság  szakembereinek összehangolt tevékenységeként.

A tervek akkor válnak végrehajthatóvá, ha a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal megfelelőnek ítéli, és kiadja az elfogadó határozatot erről.

 

 

 

 

 

Siófok, 2014.07.23. – A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a megnövekedett vízfelhasználás idején is zavartalan ellátást biztosít, és fokozottan figyel arra, hogy felhívja a lakosság figyelmét a megfelelő mennyiségű folyadékpótlásra.

A nyári időszak speciális a víziközmű-szolgáltatók életében, hiszen a meleg miatt megnövekedett vízfelhasználás szolgáltatási oldalról kiemelt figyelmet és felkészülést igényel. Fokozottan érinti ez az üdülő-övezeteket, így a Balaton és a Velencei tó térségét is. A DRV Zrt. felkészülési stratégiája eredményes volt a megnövekedett vízellátás biztosítására, mert zavartalan az ivóvíz-szolgáltatás a kánikulában is.

A DRV Zrt. kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a lakosság figyelmét felhívja a megfelelő mennyiségű folyadék pótlására. Ennek érdekében Siófokon, Keszthelyen és Balatonfüreden tájékoztató képeslapokat adott ki, melyen a városban található köztéri ivóvízvételi lehetőségek vannak feltüntette és hasznos tanáccsal is szolgál a nyári hőségben. Az információk biztosításán túl a képeslap a klasszikus szerepét is betöltheti, hiszen a környékre látogatók ezen keresztül üdvözletet is küldhetnek a Balatonról. A képeslapok a helyi ügyfélszolgálati és a Tourinfom irodákban érhető el.

 

 

 


 

 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Csapvíz-automatákat helyez ki a DRV Siófokon

Siófok, 2014. július 14. – A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. csapvíz-automatákat helyez ki Siófokon. Az akció célja, hogy a víziközmű-szolgáltató a nyári időszakban enyhítse az emberek hőség okozta fokozott folyadékpótlási igényét, valamint felhívja a figyelmet a csapvízfogyasztás fontosságára.

A DRV Zrt. felkészült a nyári hőségre. Siófokon a Rendőrkapitányságra, a Fő térre és az ügyfélszolgálati irodába helyezett ki ivókutakat, így biztosítja a kánikulában a megfelelő folyadékpótlás lehetőségét. A DRV Zrt. az automata kihelyezésével mindenki számára díjmentesen biztosítja a szomjoltó folyadékot. A készülékek megjelenésével a csapvízfogyasztás fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet, hiszen a szervezet vízhiánya fáradékonysághoz, a koncentrálóképesség romlásához és akár kiszáradáshoz is vezethet.

„Mint tudjuk, a csapvíz a legbiztonságosabb élelmiszer. Szeretnénk a nyári melegben minél többek számára biztosítani az egészséges csapvízhez való hozzájutást, hiszen a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás minden életkorban nagyon fontos” – mondta Szebényi Tibor, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. értékesítési vezetője.

A DRV Zrt. kiemelt fontossággal kezeli a nyári szezont, hiszen a kánikulában még fontosabb a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékpótlás, amire a csapvíz nemcsak a legmegfelelőbb, de mindenki számára a legelérhetőbb is egyben. A Társaság ügyfélszolgálatain minden ügyintéző számára lehetőség van a vízfogyasztásra.

A DRV nem csak a közterületi ivóvíz biztosításával készült fel a hőségre, hanem a teljes szolgáltatási területén is zavartalan vízellátást biztosít a nyári időszakban megnövekedett felhasználás idején is.


 

Felkészültek a nyárra a DRV Zrt. ügyfélszolgálatai

Siófok, 2014. június 20. – Nyári nyitva tartással, tájékoztatókkal teszi gördülékennyé a DRV Zrt. a nyári időszak megnövekedett ügyfélforgalmát. A Balaton és Velencei tó üdülőkörzetében idén nyáron is kiemelt érdeklődésre számítanak.

Speciális időszak a nyári szezon az üdülőövezetekben, így a Balaton és Velencei tó környékén is. Nyáron a környékbeli településeken megnövekedett lélekszám nem csak fokozott vízfelhasználást jelent, hanem az ügyintézések számának emelkedését is.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. mindezért a nyári hónapokban számos intézkedést tesz annak érdekében, hogy az ügyintézés gördülékeny legyen. Az üdülőkörzetekben – Velencén és Fonyódon - lévő ügyfélszolgálati pontjain június, július és augusztus hónapokban a hét minden munkanapján 8:00 -15:00 között várják a felhasználókat, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi ügyfélszolgálati irodák pedig a megszokott módon hétfőtől péntekig vannak nyitva, csütörtökön hosszított, 20:00 óráig tartó ügyfélfogadással.

A DRV Info Vonalán keresztül is számos ügy elintézhető személyes megjelenés nélkül, emellett visszahívás is kérhető.

A külföldi érdeklődők megfelelő tájékoztatása érdekében a Társaság négynyelvű információs táblákat helyez ki ügyfélszolgálatain.

A nyári hőségre felkészülve, a tavalyi pozitív visszajelzéseket is figyelembe véve, az ügyüket intéző felhasználók számára ivóvizet biztosít ügyfélfogadó helyein, a DRV Zrt.

Az ügyintézésről és nyitva tartásokról mindig aktuális információk érhetőek el a DRV honlapján, a www.drv.hu-n.

 


Felkészült a DRV Zrt. a nyári szezonra

 Siófok, 2014.06.04. – A DRV Zrt. felkészült a nyári időszak megnövekvő vízfelhasználásra. A biztonságos ivóvízellátás annak köszönhető, hogy a társaságnál folyamatos, tervszerű munkavégzés folyik. A DRV Zrt. kiemelt figyelmet fordít műszaki berendezéseinek karbantartására, és éves szinten százezret is meghaladó vízminőségi vizsgálatot végez akkreditált laboratóriumaiban.

 A nyári időszak speciális a vízszolgáltatók életében, hiszen a nagy meleg miatt magasabb vízfelhasználásra kell számítaniuk, mint az év többi részében. A kiemelkedő fogyasztás az üdülőövezeteket érinti a legnagyobb mértékben, közöttük a balatoni régiót. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szakemberei már a tavaszi hónapokban elkezdték azokat a karbantartási munkálatokat, amelyek nélkülözhetetlen elemei a nyári többletfogyasztás biztosításának, és egész nyáron fokozott figyelmet fordítanak erre.

 A Társaság célja, hogy az erősen megnövekedett vízigény idején is mind mennyiségi, mind minőségi téren zavartalan vízszolgáltatást tudjon biztosítani Felhasználói részére.

 A DRV Zrt. több mint 700 ezer Fogyasztó ellátásáról gondoskodik az ország hat megyéjében, 370 településen. Éves szinten mintegy 130 ezer akkreditált laborvizsgálatot végez, emellett a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv is rendszeresen ellenőrzi a szolgáltatott ivóvíz minőségét.

A DRV Zrt. a megnövekedett vízfelhasználású nyári időszakban (június, július és augusztus hónapokban) a hét minden munkanapján várja ügyfeleit velencei és fonyódi személyes ügyfélszolgálatai pontjain, 8-tól 15-ig. A kiemelt üdülőkörzetbe tartozó keszthelyi, balatonfüredi és siófoki irodák változatlanul, szintén a hét minden napján teljes  nyitva tartással várják a Tisztelt Felhasználókat.

 


Zavartalan vízellátást biztosított a DRV Zrt. a Balaton környékén

A felhasználók nem érzékelték a vízellátásban az időjárás okozta kritikus helyzetet

Siófok, 2014.05.20. – Megerősített ügyeleti renddel, több száz munkaórával és homokzsákkal sikerült a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szakembereinek megtartania a zavartalan szolgáltatást a Balaton környékén az elmúlt hetekben.

Az elmúlt időszak időjárási viszontagságai kritikus helyzetet teremtettek a Balaton környékén, amely kiemelt feladat elé állította mind a víziközmű-szolgáltatókat, mind az illetékes hatóságokat és önkormányzatokat is. A DRV Zrt. szolgáltatási területén a Balaton déli partját, ezen belül is a Balaton dél-nyugati medencéjét, Balatonmária és Balatonfenyves településeket érintette leginkább a kritikus vízügyi helyzet. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. kész forgatókönyvvel rendelkezett az esetre, a megfelelő időpontban elrendelt védekezési munkálatoknak köszönhetően így fenn tudta tartani a szolgáltatás zavartalanságát.  

A DRV Zrt. szakemberei homokzsákokkal védték a Társaság műtárgyait, és gondoskodtak a köztéri csatornák lefedéséről is. A kritikus időszakban megerősített ügyeleti rend volt érvényben, és természetesen a természeti kihívás idején is együttműködtek a hatóságokkal és a helyi önkormányzatokkal.

Az ország legnagyobb víziközmű-szolgáltatója mindvégig a felhasználók ellátás-biztonságát, az ivóvíz-védelmét tartotta szem előtt, amit a megfelelően szervezett munkának és a szakértelemnek köszönhetően sikerült megtartani.

 


A "Legügyfélbarátabb csapat" a DRV-nél

Siófok, 2014.05.12. – A „Legügyfélbarátabb csapat” különdíjjal és az elért pontszámok alapján a negyedik legtöbb pontot szerzett helyen zárta a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a X. Országos Ügyfélszolgálati Versenyt. Az eredmény pozitív visszajelzés a szolgáltató számára arról, hogy élen járnak a megfelelő ügyfélkezelésben.

Idén tízedik alkalommal került megrendezésre az Országos Ügyfélszolgálati Verseny és Értékesítési Konferencia. A Magyar Víziközmű Szövetség és a Nyírségvíz Zrt. szervezésében Nyíregyházán megrendezésre kerülő versenyre 15 víziközmű-szolgáltató csapatai jelentkeztek, hogy összemérjék szakértelmüket.

A siófoki székhelyű Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. csapata (Fodor Margit, Bödő Miklós Szilveszter és Szabó Zoltán) kitűnően szerepelt, a versenyen a negyedik legtöbb pontot szerezték meg, és emellett szereplésükkel a „Legügyfélbarátabb csapat” különdíját is hazavihette.

„Több mint 700 ezer felhasználó vízellátásáról gondoskodunk, így kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfélszolgálatainkon magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk számukra. A versenyen elért eredmény pozitív visszajelzés számunkra arról, hogy kollégáink felkészült, jó szakemberek. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a csapatnak az elért eredményeihez” – mondta Szebényi Tibor, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. értékesítési vezetője.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. rendszeres résztvevője az ügyfélszolgálati versenynek, amely a megmérettetésen túl lehetőséget ad a tapasztalatcserére, egymás megismerésére és a szakmai összetartozás erősítésére is.


 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Április 1-től a DRV Zrt. Szentegát szennyvíz rendszerének közérdekű üzemeltetője

Siófok, 2014. április 1. – A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2014. április 1-től közérdekű üzemeltetőnek jelölte ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-t Szentegát Község szennyvíz rendszerének üzemeltetésére.

2014. április 1-jétől kezdődően a DRV Zrt. közérdekű üzemeltetőként látja el feladatait Szentegát Község szennyvíz rendszerének üzemeltetési feladatait. Mint ismeretes a Társaság tavaly szeptemberben az elsők között kapta meg működési engedélyét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól. A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény értelmében csak az előírt feltételeknek megfelelni tudó vízművek végezhetnek víziközmű szolgáltatást.

Az elmúlt két év integrációs folyamatait követően a DRV Zrt. Baranya megyében is meghatározó szolgáltatóvá vált, a Társaság immár több mint 70 településen látja el az üzemeltetési feladatokat a megyében.

 

 


 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY


2014. március 25. – A DRV Zrt. is csatlakozott az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet által szervezett „Happy-hét”-hez

A Happy-hét célja, hogy 2014. március 24-28. között az ország összes megyéjében az oktatási, nevelési intézményekben népszerűsítse a csapvíz fogyasztást, hangsúlyozza a gyerekeknek a vízivás előnyeit és felhívja figyelmüket  a cukros italok fogyasztásának káros következményeire. A programhoz a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. is csatlakozott.

 

 


 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Víz és energia

Víz Világnapi rendezvénysorozat a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél

Siófok, 2014. március 21. – „Víz és energia” – ezzel a jelmondattal indította el a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 2014-es Víz Világnapi programsorozatát, ehhez kapcsolódóan március 21-én izgalmas programokkal várta az érdeklődőket a siófoki épületének nagytermébe. Rendezvényen a Csodák Palotája utazó bemutatóján Kreatív Vizes Kísérleteket végezhettek a látogatók, de megtekinthették a rajz és fotópályázatra beérkezett alkotásokból készült kiállítást is. A DRV Zrt. programsorozatával a vízkincs értékességére, megóvására és védelme érdekében tett erőfeszítésekre hívta fel a figyelmet.

Az ENSZ 1992-ben március 22-ét a Víz Világnapjának nyilvánította, a megemlékezéshez minden évben más jelmondat tartozik, ez idén így hangzik: „2014 – Víz és energia”. A jelmondat utal arra, hogy a víz olyan stratégiai fontosságú erőforrás, amelyet mindenkinek óvnia kell. Ennek szellemében indította útjára Víz Világnapi programsorozatát az ország első számú víziközmű-szolgáltatója, a DRV Zrt., melynek keretében kreatív pályázatokkal, online kvízjátékkal és felszíni vízmű látogatással hívja fel a figyelmet a Víz Világnapja alkalmából hazánk vizeinek védelmére, és a megújuló energiák fontosságára.

„Célunk az, hogy felhívjuk a következő generáció figyelmét a tiszta vízkincs értékességére, megóvására, és védelme érdekében tett erőfeszítésekre. A gyermekeknek szóló aktivitásokon túl idén a mohácsi ivóvíztisztító üzemet és a dombóvári V. vízműtelepet is megnyitottuk a látogatók előtt”- mondta Winkler Tamás, a DRV Zrt. vezérigazgatója.

A DRV Zrt. Víz Világnapi programsorozatának fő eseményét március 21-én tartották meg Siófokon, a DRV Zrt. székházának Nagytermében, ahol kiállítás megnyitóval, díjátadó ünnepséggel várták a látogatókat, akik a Csodák Palotája utazó bemutatójának Kreatív Vizes Kísérleteiben is részt vehettek. A nagyszámú érdeklődő emellett megtekinthette a rajz és fotópályázatra beérkezett alkotásokból készült kiállítást is.

„A DRV Zrt. felelős szolgáltatóként amellett, hogy a napi víziközmű-szolgáltatási feladatok minél magasabb szintű ellátására törekszik, fontosnak tartja azt is, hogy felhasználóival közösen óvja a vízkészletet” – ismertette az elért eredményeket Szebényi Tibor, a DRV Zrt. értékesítési vezetője.

A pályázatok nyerteseit értékes ajándékokkal jutalmazták. Az ország elsőszámú víziközmű-szolgáltatójának célja az idei kezdeményezéssel, hogy tudatosítsa a környezetvédelem, valamint a felhasználói szokások fontosságát vízkincsünk megóvása érdekében.

 

 


 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Havária gyakorlat a DRV Zrt.-nél

Siófok, 2014. március 19. – Mennyiségi havária gyakorlatot tartanak a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Nyirádi vízbázis ellátási körébe tartozó szolgáltatási területen, 2014. március 19-én, 10 óra és 15 óra között. A törzsvezetési gyakorlat négy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság részvételével folyik. 

„A törzsvezetési gyakorlat során szimulált, nem valós helyzetben történik a felkészülés az esetleges szükségvízellátásra. A folyamatban mintegy 20 fő vesz részt. Az akció során a felhasználók nem észlelhetnek változást, a szolgáltatás zavartalan marad. Valós havária helyzet nincs” - hangsúlyozta Éri László a Társaság üzemeltetési üzemmérnöke.

A mennyiségi havária gyakorlat megtartására menetrendszerűen minden évben sor kerül. Célja a biztonságvédelmi ellenőrzés és mennyiségi havária esetén szükséges teendők gyakorlása.

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY 

KEOP beruházások a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél

Siófok, 2014. január 24.- A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén KEOP projektek keretében folyamatosan fejleszti a nemzeti közművagyont. A beruházások összértéke eléri a 5 272  millió forintot. Ebből közelítőleg 1 205 millió forint önrész, 3 967 millió forint európai uniós támogatás. A mostanáig megvalósult KEOP projektek (KEOP-1.3.0/09-11 és a KEOP-1.2.0/09-11) a vízminőség javító és szennyvízkezelést fejlesztő beruházásokat célozták a balatoni régióban, a Velencei-tó térségében, illetve Somogy megye területén.

Fábrik Tamás, a DRV Zrt. fejlesztési főmérnöke a projektátadó tájékoztatón hangsúlyozta:

„A KEOP beruházások a társaság gondozásában továbbfolytatódnak 2014-ben, és befejezésük megtörténik az európai uniós költségvetési ciklus során. Célunk változatlanul a szolgáltatási színvonal növelése, az ellátásbiztonság erősítése, a vízminőség javítása, valamint az energiatakarékos, környezettudatos működés megvalósítása.”

A projekt időszak fejlesztései közül Fábrik Tamás, a DRV Zrt. fejlesztési főmérnöke azokat a beruházásokat emelte ki, amelyek leginkább hozzájárulnak a szolgáltatási színvonal javulásához és a felhasználói elégedettséghez.

A „Keszthelyi szennyvíztisztító telep kapacitásbővítése és kapcsolódó iszapkezelő létesítmények építése” elnevezésű projekt során sor kerül a keszthelyi agglomeráció állami tulajdonú központi szennyvíztisztító telepén tisztító kapacitás növelésére és az iszapkezelés fejlesztésére biogáz hasznosítás kiépítésével.

A „Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése, fejlesztése” nevű projekt keretében megvalósul a révfülöpi agglomeráció állami tulajdonú központi szennyvíztisztító telepén található tisztítónak és hidraulikai kapacitásának növelése és az iszapkezelés fejlesztése.

A fejlesztési főmérnök hangsúlyozta, hogy a Balatonőszöd vízkivételi mű korszerűsítése során (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0157) megtörtént a szűrőtornyok javítása, és sor került a központi terelőcsövek és zsaluelemek cseréjére.  A rekonstrukciót követő vizsgálatok visszaigazolják, hogy a vízminősége minden tekintetben megfelel a szabályzókban foglalt paramétereknek.

A Balatonszéplak felszíni vízműtisztító biztonságos vízellátása (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0156) projekt lehetővé tette a kettős beömlésű centrifugál szivattyú rekonstrukcióját. A fejlesztés legfőbb eredménye, hogy a nyári időszakban megnövekedett vízfogyasztás idején is stabil, kiegyensúlyozott marad a vízellátás. 

A Balatonfűzfői szennyvíztisztító telep technológiai átalakításával (KEOP-1.2.0/09-11-2013-0077) megvalósult a levegőztető elemek cseréje, valamint sor került a telepi műtárgyak felújítására is. A fejlesztést követően sikerült elérni, hogy a tisztított szennyvíz minősége megfeleljen az előírt határértékeknek, és összhangba kerüljön a szigorodó környezetvédelmi elvekkel. 

Fejlődik a vízellátás a Velencei-tó térségében történt vízellátás fejlesztésével (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0159). Az infrastrukturális beruházásnak köszönhetően ugyanis három település vízbázisát (Pákozd, Sukoró, Nadap) a Rákhegyi Regionális Vízműrendszerhez tartozó Kincsesbányai Vízmű biztosítja, a korábbi egyoldalú, ercsi vízbázisból történt betáplálással szemben. Fábrik Tamás kiemelte, hogy az összekötés létrehozásával javult a Rákhegyi vízakna, a Kincsesbánya víztisztító mű, valamint a KÖFÉM távvezeték kihasználtsága. Továbbá, az így megnövekedett vízigény lerövidítette a rendszerben való tartózkodási időt, csökkentve ezzel a másodlagos vízminőség-romlás káros hatásait.

A KEOP projektek segítségével megvalósulhatott az üzemirányítási rendszer kiépítése a szennyvíz ágazaton (KEOP-1.2.0/09-11-2013-0075), valamint az ívóvíz ágazaton (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0158). A szennyvíz ágazat vonatkozásában megállapítható, hogy korszerűsödtek a Balaton körüli szennyvíz rendszerek. A beruházásnak köszönhetően javult a szennyvíztisztítás hatásfoka és jelentős energia megtakarítás is történt. A fejlesztés jótékony hatásait a balatoni térségben 71 település lakossága érzékeli.

Az ivóvíz ágazatban integrált üzemirányítási rendszer épülhetett ki a Balaton körüli regionális vízellátó rendszerein (Nyugat-balatoni RV, Délkelet-balatoni RV és Északkelet-balatoni RV). A fejlesztésnek köszönhetően megerősödhetett az üzembiztonság és az adatbiztonság is, és gördülékenyebbé vált a műszaki kommunikáció.

Bálványos, Zimány, Látrány és Visz településeken a Derogációs víziközmű projektek pályázati kiírásnak köszönhetően valósul meg az ivóvíz minőségének javítása. Előbbi esetben új technológia alkalmazásával, utóbbiakban regionális rendszerhez történő csatlakozással.

Ezenkívül a DRV Zrt., Andocs, Nágocs és Somogyacsa Község Önkormányzatai Koppány völgye konzorciumként megkezdte egy olyan szakmai program megvalósítását, melynek célja Andocs, Zics, Nágocs, Kára, Miklósi, Szorosad, Törökkoppány, Somogyacsa, településeken az ivóvíz minőségi paramétereinek további javítása.

 

 


 

 

Sajtóközlemény

Tartálykocsis vízellátás van érvényben Csokonyavisontán és Rinyaújlakon

Siófok, 2014. január 21. – Tartálykocsis vízellátással biztosítja az ivóvíz-szolgáltatást a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Csokonyavisontán és Rinyaújlakon. A felhasználók a vezetékes vizet kizárólag fürdésre, mosásra, illetve takarításra használhatják, de főzésre és ivásra nem.

Az érintett települések víziközmű szolgáltatásáról 2014. január 3-tól gondoskodik a DRV Zrt. A szolgáltató a Csokonyavisonta Thermálfürdő Kft.-től történt átvételt követően felülvizsgálta a vízminőségi paramétereket, és megállapította, hogy a településeken a vezetékes víz emberi fogyasztásra nem alkalmas a határérték feletti arzéntartalom miatt. A közegészségügyi hatóság szükség vízellátást rendelt el. A tilalom egészen addig tart, amíg az ívóvíz minősége nem felel meg a jogszabályban foglalt előírásoknak.

Kalenics János a DRV Zrt. üzemmérnöke elmondta, hogy a vízminőség kifogásoltsága tartósan csak az országos vízminőség javító program keretén belül oldható meg. Az érintett települések vízellátását biztosító kutak magas arzéntartalmának kezelésére ugyanis nem biztosított minden esetben a megfelelő víztisztító technológia. A fejlesztés megvalósításáig a DRV Zrt. más alternatív lehetőségek bevonásán dolgozik. A jelenlegi szükség vízellátás előreláthatóan több hétig fog tartani.

 

 


 

 

Sajtóközlemény

Folytatódik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területének bővülése

Siófok, 2014. január 16.- Folytatódik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területének bővülése. 2014. január 1-jétől újabb 13 településen vette át az üzemeltetési feladatokat a cég. A DRV ezzel az ország 6 megyéjében immár több mint 370 településen biztosítja a víziközmű-szolgáltatást.

Kazsok, Kaposmérő, Kaposfő, Kőkút, Kiskorpád, Kisasszond településeken az ivóvíz-rendszerek, Mecseknádasdon az ivóvíz- és szennyvízrendszer, Sávoly településen pedig a szennyvíz-rendszer üzemeltetését vette át a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Csokonyavisonta, Bélavár, Heresznye, Rinyaújlak és Vízvár településeken a szolgáltatásbővülést követően az év elejétől az ivóvíz-rendszerek üzemeltetését is a Társaság végzi.

A DRV stabil műszaki és állami tulajdonosi háttere, képzett szakembergárdája és kialakult szolgáltatási gyakorlata garancia a települések felhasználóinak biztonságos ellátására. A Társaság megfelel a víziközmű törvény támasztotta feltételeknek, amelynek alapján az elsők között kapta meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal részéről a működési engedélyt.

A DRV Zrt. az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított az ellátásbiztonságra, az átlátható és hatékony gazdálkodásra, valamint az ügyfélbarát, önkormányzatok igényeihez is rugalmasan alkalmazkodó szolgáltatásra. Az érintett önkormányzatok egyöntetű véleménye, hogy a DRV-hez való csatlakozás biztonságos, hosszú távon is kifizetődő stratégiai megoldást jelent számukra, így nyugodtan várják az előttük álló feladatokat.

Az víziközmű törvény megjelenése óta 4 megyéből, több mint 70 új település csatlakozott a DRV Zrt-hez, amelynek nyomán mintegy 80 ezerrel nőtt az ellátott lakosság száma. A cég stabil hátterére támaszkodva zavartalanul integrálta az átvett területeket, mindvégig megőrizve az ellátásbiztonságot és fejlesztve a szolgáltatási színvonalat.

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megnövekedett vízfelhasználás a kánikula idején


 

 


 

Nagy érdeklődés fogadta a DRV Zrt. Víz Világnapja alkalmából hirdetett pályázatait és programjaitA rovat alrovatai:Készítette: Wildom.