Nyomtatóbarát verzió  
Hírek, események

Az alábbiakban társaságunkkal kapcsolatos fontosabb hírekről, eseményekről olvashatnak


 

Április 1-től a DRV Zrt. Szentegát szennyvíz rendszerének közérdekű üzemeltetője

A DRV Zrt. is csatlakozott az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet által szervezett „Happy-hét”-hez

Víz és energia - Víz Világnapi rendezvénysorozat a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél

Havária gyakorlat a DRV Zrt.-nél

KEOP beruházások a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél

Tartálykocsis vízellátás van érvényben Csokonyavisontán és Rinyaújlakon

Folytatódik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területének bővülése


SAJTÓKÖZLEMÉNY


Április 1-től a DRV Zrt. Szentegát szennyvíz rendszerének közérdekű üzemeltetője

Siófok, 2014. április 1. – A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2014. április 1-től közérdekű üzemeltetőnek jelölte ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-t Szentegát Község szennyvíz rendszerének üzemeltetésére.

2014. április 1-jétől kezdődően a DRV Zrt. közérdekű üzemeltetőként látja el feladatait Szentegát Község szennyvíz rendszerének üzemeltetési feladatait. Mint ismeretes a Társaság tavaly szeptemberben az elsők között kapta meg működési engedélyét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól. A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény értelmében csak az előírt feltételeknek megfelelni tudó vízművek végezhetnek víziközmű szolgáltatást.

Az elmúlt két év integrációs folyamatait követően a DRV Zrt. Baranya megyében is meghatározó szolgáltatóvá vált, a Társaság immár több mint 70 településen látja el az üzemeltetési feladatokat a megyében.SAJTÓKÖZLEMÉNY


2014. március 25. – A DRV Zrt. is csatlakozott az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézet által szervezett „Happy-hét”-hez

A Happy-hét célja, hogy 2014. március 24-28. között az ország összes megyéjében az oktatási, nevelési intézményekben népszerűsítse a csapvíz fogyasztást, hangsúlyozza a gyerekeknek a vízivás előnyeit és felhívja figyelmüket  a cukros italok fogyasztásának káros következményeire. A programhoz a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. is csatlakozott.SAJTÓKÖZLEMÉNY

Víz és energia

Víz Világnapi rendezvénysorozat a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél

Siófok, 2014. március 21. – „Víz és energia” – ezzel a jelmondattal indította el a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 2014-es Víz Világnapi programsorozatát, ehhez kapcsolódóan március 21-én izgalmas programokkal várta az érdeklődőket a siófoki épületének nagytermébe. Rendezvényen a Csodák Palotája utazó bemutatóján Kreatív Vizes Kísérleteket végezhettek a látogatók, de megtekinthették a rajz és fotópályázatra beérkezett alkotásokból készült kiállítást is. A DRV Zrt. programsorozatával a vízkincs értékességére, megóvására és védelme érdekében tett erőfeszítésekre hívta fel a figyelmet.

Az ENSZ 1992-ben március 22-ét a Víz Világnapjának nyilvánította, a megemlékezéshez minden évben más jelmondat tartozik, ez idén így hangzik: „2014 – Víz és energia”. A jelmondat utal arra, hogy a víz olyan stratégiai fontosságú erőforrás, amelyet mindenkinek óvnia kell. Ennek szellemében indította útjára Víz Világnapi programsorozatát az ország első számú víziközmű-szolgáltatója, a DRV Zrt., melynek keretében kreatív pályázatokkal, online kvízjátékkal és felszíni vízmű látogatással hívja fel a figyelmet a Víz Világnapja alkalmából hazánk vizeinek védelmére, és a megújuló energiák fontosságára.

„Célunk az, hogy felhívjuk a következő generáció figyelmét a tiszta vízkincs értékességére, megóvására, és védelme érdekében tett erőfeszítésekre. A gyermekeknek szóló aktivitásokon túl idén a mohácsi ivóvíztisztító üzemet és a dombóvári V. vízműtelepet is megnyitottuk a látogatók előtt”- mondta Winkler Tamás, a DRV Zrt. vezérigazgatója.

A DRV Zrt. Víz Világnapi programsorozatának fő eseményét március 21-én tartották meg Siófokon, a DRV Zrt. székházának Nagytermében, ahol kiállítás megnyitóval, díjátadó ünnepséggel várták a látogatókat, akik a Csodák Palotája utazó bemutatójának Kreatív Vizes Kísérleteiben is részt vehettek. A nagyszámú érdeklődő emellett megtekinthette a rajz és fotópályázatra beérkezett alkotásokból készült kiállítást is.

„A DRV Zrt. felelős szolgáltatóként amellett, hogy a napi víziközmű-szolgáltatási feladatok minél magasabb szintű ellátására törekszik, fontosnak tartja azt is, hogy fogyasztóival közösen óvja a vízkészletet” – ismertette az elért eredményeket Szebényi Tibor, a DRV Zrt. értékesítési vezetője.

A pályázatok nyerteseit értékes ajándékokkal jutalmazták. Az ország elsőszámú víziközmű-szolgáltatójának célja az idei kezdeményezéssel, hogy tudatosítsa a környezetvédelem, valamint a fogyasztói szokások fontosságát vízkincsünk megóvása érdekében.SAJTÓKÖZLEMÉNY

Havária gyakorlat a DRV Zrt.-nél

Siófok, 2014. március 19. – Mennyiségi havária gyakorlatot tartanak a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Nyirádi vízbázis ellátási körébe tartozó szolgáltatási területen, 2014. március 19-én, 10 óra és 15 óra között. A törzsvezetési gyakorlat négy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság részvételével folyik. 

„A törzsvezetési gyakorlat során szimulált, nem valós helyzetben történik a felkészülés az esetleges szükségvízellátásra. A folyamatban mintegy 20 fő vesz részt. Az akció során a fogyasztók nem észlelhetnek változást, a szolgáltatás zavartalan marad. Valós havária helyzet nincs” - hangsúlyozta Éri László a Társaság üzemeltetési üzemmérnöke.

A mennyiségi havária gyakorlat megtartására menetrendszerűen minden évben sor kerül. Célja a biztonságvédelmi ellenőrzés és mennyiségi havária esetén szükséges teendők gyakorlása.
SAJTÓKÖZLEMÉNY 

KEOP beruházások a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél

Siófok, 2014. január 24.- A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén KEOP projektek keretében folyamatosan fejleszti a nemzeti közművagyont. A beruházások összértéke eléri a 5 272  millió forintot. Ebből közelítőleg 1 205 millió forint önrész, 3 967 millió forint európai uniós támogatás. A mostanáig megvalósult KEOP projektek (KEOP-1.3.0/09-11 és a KEOP-1.2.0/09-11) a vízminőség javító és szennyvízkezelést fejlesztő beruházásokat célozták a balatoni régióban, a Velencei-tó térségében, illetve Somogy megye területén.

Fábrik Tamás, a DRV Zrt. fejlesztési főmérnöke a projektátadó tájékoztatón hangsúlyozta:

„A KEOP beruházások a társaság gondozásában továbbfolytatódnak 2014-ben, és befejezésük megtörténik az európai uniós költségvetési ciklus során. Célunk változatlanul a szolgáltatási színvonal növelése, az ellátásbiztonság erősítése, a vízminőség javítása, valamint az energiatakarékos, környezettudatos működés megvalósítása.”

A projekt időszak fejlesztései közül Fábrik Tamás, a DRV Zrt. fejlesztési főmérnöke azokat a beruházásokat emelte ki, amelyek leginkább hozzájárulnak a szolgáltatási színvonal javulásához és a fogyasztói elégedettséghez.

A „Keszthelyi szennyvíztisztító telep kapacitásbővítése és kapcsolódó iszapkezelő létesítmények építése” elnevezésű projekt során sor kerül a keszthelyi agglomeráció állami tulajdonú központi szennyvíztisztító telepén tisztító kapacitás növelésére és az iszapkezelés fejlesztésére biogáz hasznosítás kiépítésével.

A „Révfülöpi agglomeráció szennyvíztelepének bővítése, fejlesztése” nevű projekt keretében megvalósul a révfülöpi agglomeráció állami tulajdonú központi szennyvíztisztító telepén található tisztítónak és hidraulikai kapacitásának növelése és az iszapkezelés fejlesztése.

A fejlesztési főmérnök hangsúlyozta, hogy a Balatonőszöd vízkivételi mű korszerűsítése során (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0157) megtörtént a szűrőtornyok javítása, és sor került a központi terelőcsövek és zsaluelemek cseréjére.  A rekonstrukciót követő vizsgálatok visszaigazolják, hogy a vízminősége minden tekintetben megfelel a szabályzókban foglalt paramétereknek.

A Balatonszéplak felszíni vízműtisztító biztonságos vízellátása (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0156) projekt lehetővé tette a kettős beömlésű centrifugál szivattyú rekonstrukcióját. A fejlesztés legfőbb eredménye, hogy a nyári időszakban megnövekedett vízfogyasztás idején is stabil, kiegyensúlyozott marad a vízellátás. 

A Balatonfűzfői szennyvíztisztító telep technológiai átalakításával (KEOP-1.2.0/09-11-2013-0077) megvalósult a levegőztető elemek cseréje, valamint sor került a telepi műtárgyak felújítására is. A fejlesztést követően sikerült elérni, hogy a tisztított szennyvíz minősége megfeleljen az előírt határértékeknek, és összhangba kerüljön a szigorodó környezetvédelmi elvekkel. 

Fejlődik a vízellátás a Velencei-tó térségében történt vízellátás fejlesztésével (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0159). Az infrastrukturális beruházásnak köszönhetően ugyanis három település vízbázisát (Pákozd, Sukoró, Nadap) a Rákhegyi Regionális Vízműrendszerhez tartozó Kincsesbányai Vízmű biztosítja, a korábbi egyoldalú, ercsi vízbázisból történt betáplálással szemben. Fábrik Tamás kiemelte, hogy az összekötés létrehozásával javult a Rákhegyi vízakna, a Kincsesbánya víztisztító mű, valamint a KÖFÉM távvezeték kihasználtsága. Továbbá, az így megnövekedett vízigény lerövidítette a rendszerben való tartózkodási időt, csökkentve ezzel a másodlagos vízminőség-romlás káros hatásait.

A KEOP projektek segítségével megvalósulhatott az üzemirányítási rendszer kiépítése a szennyvíz ágazaton (KEOP-1.2.0/09-11-2013-0075), valamint az ívóvíz ágazaton (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0158). A szennyvíz ágazat vonatkozásában megállapítható, hogy korszerűsödtek a Balaton körüli szennyvíz rendszerek. A beruházásnak köszönhetően javult a szennyvíztisztítás hatásfoka és jelentős energia megtakarítás is történt. A fejlesztés jótékony hatásait a balatoni térségben 71 település lakossága érzékeli.

Az ivóvíz ágazatban integrált üzemirányítási rendszer épülhetett ki a Balaton körüli regionális vízellátó rendszerein (Nyugat-balatoni RV, Délkelet-balatoni RV és Északkelet-balatoni RV). A fejlesztésnek köszönhetően megerősödhetett az üzembiztonság és az adatbiztonság is, és gördülékenyebbé vált a műszaki kommunikáció.

Bálványos, Zimány, Látrány és Visz településeken a Derogációs víziközmű projektek pályázati kiírásnak köszönhetően valósul meg az ivóvíz minőségének javítása. Előbbi esetben új technológia alkalmazásával, utóbbiakban regionális rendszerhez történő csatlakozással.

Ezenkívül a DRV Zrt., Andocs, Nágocs és Somogyacsa Község Önkormányzatai Koppány völgye konzorciumként megkezdte egy olyan szakmai program megvalósítását, melynek célja Andocs, Zics, Nágocs, Kára, Miklósi, Szorosad, Törökkoppány, Somogyacsa, településeken az ivóvíz minőségi paramétereinek további javítása.Sajtóközlemény

Tartálykocsis vízellátás van érvényben Csokonyavisontán és Rinyaújlakon

Siófok, 2014. január 21. – Tartálykocsis vízellátással biztosítja az ivóvíz-szolgáltatást a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Csokonyavisontán és Rinyaújlakon. A fogyasztók a vezetékes vizet kizárólag fürdésre, mosásra, illetve takarításra használhatják, de főzésre és ivásra nem.

Az érintett települések víziközmű szolgáltatásáról 2014. január 3-tól gondoskodik a DRV Zrt. A szolgáltató a Csokonyavisonta Thermálfürdő Kft.-től történt átvételt követően felülvizsgálta a vízminőségi paramétereket, és megállapította, hogy a településeken a vezetékes víz emberi fogyasztásra nem alkalmas a határérték feletti arzéntartalom miatt. A közegészségügyi hatóság szükség vízellátást rendelt el. A tilalom egészen addig tart, amíg az ívóvíz minősége nem felel meg a jogszabályban foglalt előírásoknak.

Kalenics János a DRV Zrt. üzemmérnöke elmondta, hogy a vízminőség kifogásoltsága tartósan csak az országos vízminőség javító program keretén belül oldható meg. Az érintett települések vízellátását biztosító kutak magas arzéntartalmának kezelésére ugyanis nem biztosított minden esetben a megfelelő víztisztító technológia. A fejlesztés megvalósításáig a DRV Zrt. más alternatív lehetőségek bevonásán dolgozik. A jelenlegi szükség vízellátás előreláthatóan több hétig fog tartani.Sajtóközlemény

Folytatódik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területének bővülése

Siófok, 2014. január 16.- Folytatódik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területének bővülése. 2014. január 1-jétől újabb 13 településen vette át az üzemeltetési feladatokat a cég. A DRV ezzel az ország 6 megyéjében immár több mint 370 településen biztosítja a víziközmű-szolgáltatást.

Kazsok, Kaposmérő, Kaposfő, Kőkút, Kiskorpád, Kisasszond településeken az ivóvíz-rendszerek, Mecseknádasdon az ivóvíz- és szennyvízrendszer, Sávoly településen pedig a szennyvíz-rendszer üzemeltetését vette át a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Csokonyavisonta, Bélavár, Heresznye, Rinyaújlak és Vízvár településeken a szolgáltatásbővülést követően az év elejétől az ivóvíz-rendszerek üzemeltetését is a Társaság végzi.

A DRV stabil műszaki és állami tulajdonosi háttere, képzett szakembergárdája és kialakult szolgáltatási gyakorlata garancia a települések fogyasztóinak biztonságos ellátására. A Társaság megfelel a víziközmű törvény támasztotta feltételeknek, amelynek alapján az elsők között kapta meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal részéről a működési engedélyt.

A DRV Zrt. az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított az ellátásbiztonságra, az átlátható és hatékony gazdálkodásra, valamint az ügyfélbarát, önkormányzatok igényeihez is rugalmasan alkalmazkodó szolgáltatásra. Az érintett önkormányzatok egyöntetű véleménye, hogy a DRV-hez való csatlakozás biztonságos, hosszú távon is kifizetődő stratégiai megoldást jelent számukra, így nyugodtan várják az előttük álló feladatokat.

Az víziközmű törvény megjelenése óta 4 megyéből, több mint 70 új település csatlakozott a DRV Zrt-hez, amelynek nyomán mintegy 80 ezerrel nőtt az ellátott lakosság száma. A cég stabil hátterére támaszkodva zavartalanul integrálta az átvett területeket, mindvégig megőrizve az ellátásbiztonságot és fejlesztve a szolgáltatási színvonalat.
A rovat alrovatai:Készítette: Wildom.