KEOP-7.9.0/12-2014-0030 Regionális Vízmuvek tervezett napenergia hasznosítását célzó fejlesztések projekt elokészítése KEOP-7.9.0/12-2014-0001 Szennyvíziszap hasznosítása az öt Regionális Vízmuben fejlesztési projekt elokészítése

 Nyomtatóbarát verzió  
Aktuális tájékoztatóink

Ebben a rovatban aktuális tájékoztatóinkat olvashatja. Amennyiben korábbi tájékoztatónkat keresi, akkor kattintson a felső, vízszintes menüsorban található "Archív tájékoztatóink" linkre.


Az idényes felhasználási helyek víz -és csatornaszolgáltatásának pontos elszámolása érdekében a DRV Zrt. munkatársai soron kívüli leolvasást végeznek 2015.06.19-től 22-ig

Hőségriadó!

Tanúsítványt kapott a DRV Zrt. számlázási rendszere

Közlemény jogszabályi változások átvezetéséről

 A DRV Zrt. – közös képviselői kezdeményezésre – Társasházi Fórumot szervezett

A DRV Zrt.  Társasházi Fórumot tart Siófokon

OTP Bank csoportos beszedési megbizások

Kedvezményes mellékmérő plombálási akció a DRV Zrt.-nél 2014. július 31-ig!

Fogyasztóvédelmi referensek

A jogszabályi előírásokat követve módosította számlaképét a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Hirdetmény

Új számlakép bevezetése

Házi szennyvízátemelők üzemeltetése

 


„Társaságunkkal szemben jogos igény, hogy szolgáltatását biztonságosan, magas színvonalon végezze, valamennyi felhasználó elégedettségére. Ez azonban csak kölcsönösségi alapon működhet.
Jogos elvárása tehát a szolgáltatónak, hogy a teljesített szolgáltatás ellenértékét a felhasználók megtérítsék.
Társaságunk felmérte az alaptevékenységéből eredő lakossági, és nem lakossági felhasználók által felhalmozott kintlévőségek összegét. Ennek csökkentése, illetve a fizetési hajlandóság előmozdításának érdekében, munkatársaink 2015. június 29-től a Társaság logójával ellátott munkaruhában, személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal, és megbízó levéllel, személyesen keresik fel a 30 napnál régebbi tartozással rendelkező Felhasználókat.  A megkeresés során kollegáink tájékoztatást nyújtanak a felhalmozott tartozás összegéről, melynek megfizetéséhez – igény esetén – készpénz átutalási megbízást, csekket is biztosítanak.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy Munkatársaink készpénz átvételére nem jogosultak, ezért a helyszínen azonnal történő fizetést nem kezdeményezik!”


Az idényes felhasználási helyek víz -és csatornaszolgáltatásának pontos elszámolása érdekében a DRV Zrt. munkatársai soron kívüli leolvasást végeznek 2015.06.19-től 22-ig!

A következő települések idényes felhasználási helyeit érint a soron kívüli leolvasás:

 

Település
Adony
Agárd
Balatonberény
Balatonboglár
Balatonendréd
Balatonfenyves
Balatonfőkajár
Balatonföldvár
Balatonkenese
Balatonkeresztúr
Balatonlelle
Balatonmáriafürdő
Balatonőszöd
Balatonszárszó
Balatonszemes
Balatonszentgyörgy
Balatonújlak
Balatonvilágos
Bálványos
Beloiannisz
Besnyő
Csajág
Enying- Alsótekeres
Fonyód
Füle
Gamás
Gamászapuszta
Gárdony
Gárdony
Iváncsa
Kereki
Kéthely
Kőröshegy
Kötcse
Kulcs
Küngös
Látrány
Lepsény
Mezőszentgyörgy
Nagycsepely
Ordacsehi
Pusztaszabolcs
Pusztaszemes
Siófok
Siófok- Sóstó
Somogybabod
Somogyszentpál
Somogytúr
Szántód
Szólád
Szőlőskislak
Teleki
Visz
Vörs
Zamárdi

 
Kérjük, szíveskedjen biztosítani az ingatlanra történő bejutást és a vízmérő akna hozzáférhetőségét a leolvasás sikere érdekében.
Mind Felhasználóink, mind a DRV Zrt. közös érdeke, hogy a szolgáltatás elszámolása, és a szolgáltatási díj megfizetése a vízmérőn megmért, leolvasott mérőállás alapján történjen.
A DRV Zrt. hamarosan postázza Önnek a leolvasott vízmérőállás alapján készült elszámoló számlát.
A számláinkban és számláink mellett postázott tájékoztatóinkban jelzett, éves ütemezett leolvasást munkatársaink a soron kívüli leolvasástól függetlenül el fogják végezni a feltüntetett időpontban.
 

Kérjük szíves együttműködését, melyet ezúton is megköszönünk!

  


HŐSÉGRIADÓ!

Hőségriadó kapcsán idén is, mint minden évben felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a kánikula bárkinek okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, rosszullétet, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok.

Tanácsok mindenkinek:
• A kánikulai meleg kedvezőtlenül hat mindenkire, de elsősorban a fizikai munkát végzők szervezetére, és ez igaz mind a szabadban, mind a zárt térben dolgozóknál.
• Az idősek körében a tartósan magas hőmérséklet szív-, érrendszeri panaszokat, okozhat. Ezek jelentkezésekor javasoljuk, hogy haladéktalanul keressék fel kezelőorvosukat. Szívgyógyszereket szedő betegek kérjék ki ezzel kapcsolatban kezelőorvosuk tanácsát.
• Az idősek kánikula idején tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljék a szervezetüket terhelő fizikai munkát. Zuhanyozzanak naponta többször langyos vízzel.
• A kánikula idején mindenkinek ügyelnie kell a fokozott folyadékbevitelre, szükség szerint a szokásos mennyiség többszörösére is szükség lehet. Fontos a só pótlása is!
• Kerüljük a tűző napon való tartózkodást 11 és 15 óra között, mivel ilyenkor fokozódik a napszúrás veszélye. A káros UV-B sugárzás ellen védjük bőrünket napvédő krémmel és megfelelő, világos színű, természetes alapanyagú (lehetőleg az egész testet fedő) ruházattal, arcunkat széles karimájú vagy ellenzős sapkával, kalappal, szemünk védelméről gondoskodjunk UV szűrős napszemüveggel.
• Lehetőleg éjjel szellőztessen! Célszerű az ablakokat nappal zárva tartani.
• Ne hagyjunk kisgyermeket, állatot bezárt gépkocsiban!  Még résnyire lehúzott ablaknál is könnyen túlhevülnek, kiszáradnak.
• A babák különösen sok folyadékot igényelnek a szoptatáson kívül is, mindig kínáljuk őket tiszta vízzel, vagy pici sót is tartalmazó, citromos teával a szoptatás után!
• A szabadban végzett sportolást is korlátozzuk a reggeli vagy kora esti órákra!
• A fizikai munkát végző dolgozóknál ilyen időjárási, hőmérsékleti viszonyok mellett szükséges, hogy a munkáltatók a munkavállalóik számára igény szerint, de legalább félóránként védőitalként 14-16°C hőmérsékletű ivóvizet vagy azonos hőmérsékletű alkoholmentes italt, valamint az előírtaknak megfelelő pihenőidőt biztosítsanak.
• Az állatoknak adjunk több vizet, ne kössük ki a kutyákat a napra.
• A közlekedés során vegyük figyelembe, hogy a hőség csökkentheti a koncentrációs képességet.
• A gépjárművel több órás útra indulók gondoskodjanak a vízellátásról a folyadékhiány pótlása érdekében, valamint az esetleges segélyhíváshoz szükséges segélykérő telefonszámok biztosításáról.
 
Kánikulában:
MIT IGYUNK
MIT NE IGYUNK
Víz, ásványvíz, tea,
Szénsavmentes üdítők
Paradicsomlé,
Aludtej, kefír, joghurt
Levesek
Kávé, alkohol tartalmú italok
Magas koffein és cukortartalmú szénsavas üdítők
Tanácsok kismamáknak, kisgyermekes szülőknek:
Különösen érzékenyek és védelemre szorulnak ilyenkor a várandós és szoptató anyák és a csecsemőik.

A magas hőmérséklet fokozott védekezésre készteti a szervezetet, hogy hőegyensúlyunkat megtartsuk: izzadunk, ezáltal folyadékot veszítünk, fokozódik a  szomjúságérzetünk, szaporábbá válhat szívverésünk, légzésünk. Vérellátásunk romlik az erek kitágulása  miatt, amit szédülés, gyengeségérzés, fáradékonyság jelez. Komolyabb esetben fejfájás, esetleg légszomj vagy remegés, ájulásérzés léphet fel. A legfontosabb, hogy előzzük meg a túlhevülést és folyadékvesztést!
A túlhevülés megelőzése: 
Lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban 10.00 és 16.00 óra között. Ha mégis elkerülhetetlen, akkor keressünk árnyas, szellős helyet pl. park, kert, kerüljük a zsúfolt tereket. A lakásban legalább a pihenésre  használt helyiséget sötétítsük el függönnyel, jobb, ha nappal zárjuk az ablakokat. A klímaberendezésre sokan érzékenyek – különösen vigyázni kell a csecsemőkre. A készülékeket ezért mértékkel használjuk, a külső  hőmérsékletnél csak 4-5°C-kal alacsonyabbra beállítva. Hűtsük, frissítsük a testünket, a gyermekek testét naponta többször is nedves törléssel, esetleg lemosással, zuhannyal. Nedvesítsük be nyugodtan hajunkat, gyerekeknél bátran vizezzük be az arcukat és a hajukat is. Így a hűtést 30%-kal növelhetjük.

Öltözködés: 
Öltözetünk legyen szellős, természetes anyagú, laza, világos, takarja a bőrfelületet! Védjük a fejünket, szemünket, bőrünket! Viseljünk világos, szellős kalapot, kendőt – lehetőleg szemellenzőset, vagy használjunk napernyőt. Különösen igaz ez a csecsemőkre, kisdedekre, akik kevés hajuk és a vékony koponyacsontok miatt fokozott veszélynek vannak kitéve! 

Napozás, strandolás, mozgás: 
Semmiképpen ne napozzunk, vagy napoztassuk a gyermekeket 10.00 és 16.00 óra között. Várandós anyák óvják a magzatot is az erős sugárzástól, napozáskor fedjék le a hasukon a méh területét!

Táplálkozás, folyadékfogyasztás:
Az izzadással távozó folyadékot, ásványi sókat pótolni kell. Az étkezésben előnyben részesíthetjük a könnyű ételeket, a salátákat, a gyümölcsöket, az alkohol-, cukor- és szénsavmentes italokat. A melegben kellemes üdítő a langyos citromos tea. Nem kell megijedni, ha a gyerekek étvágya csökken a melegben, fontos, hogy folyadékot bőségesen fogyasszanak. (Onnan tudhatjuk biztosan, hogy elegendő folyadékot fogyasztottunk, hogy bőséges szalmasárga vizeletet ürítünk.) Babáknál a pelenkának 2-3 óránként nedvesednie kell. Kiemelt figyelmet kell fordítani a szoptatós anyákra, mivel ők a szoptatással biztosítják a gyermekük folyadékigényét is.
További információk és hasznos tanácsok: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján

 


 

 

Tanúsítványt kapott a DRV Zrt. számlázási rendszere

2011. évi CCIX. törvény módosítása előírja a  viziközműszolgáltatók számára, hogy számla kiállítására csak olyan informatikai rendszer felhasználásával kerülhet sor, amely biztosítja a díjak hibátlan kiszámítását végző rendszerelemek zártságát, és megakadályozza a számlázási rendszerhez történő jogosulatlan hozzáférést, valamint a számlázási információk észrevétlen módosítását. A számlázási rendszernek meg kell felelnie az általános információbiztonsági zártsági követelményeknek. Ennek érdekében a víziközmű-szolgáltatónak adminisztratív, fizikai és logikai intézkedésekkel biztosítani kell az általános információbiztonsági zártsági követelmények teljesülését. A DRV Zrt. számlázási rendszere megfelel a törvényi előírásoknak, így 2014 decemberében részére a tanúsítvány kiállításra került.

Tanúsítvány

 

 


 

 

 Közlemény jogszabályi változások átvezetéséről

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal SFO_2014/854-2(2014) ügyiratszámú tájékoztatása alapján nem szükséges a hatályos Üzletszabályzat módosításának elvégzése és ismételt Hivatali jóváhagyatása olyan esetekben, amikor nem érdemi módosítás, jogszabályban foglalt kötelező rendelkezés, így különösen fogalom, megnevezés illetve határidő módosulása miatt indokolt, például az új Polgári Törvénykönyv hatályba lépésével a közüzemi szerződés megnevezés helyett a közszolgáltatási szerződés megnevezés lépett, illetve a késedelmi kamat jogszabály hivatkozása megváltozott. Ilyen esetekben elegendő, ha a víziközmű-szolgáltató a honlapján elhelyezett közleményben hívja fel a felhasználók figyelmét arra, hogy az üzletszabályzat – vagy annak mellékleteinek – vonatkozó rendelkezései miként változtak meg.

A DRV Zrt. ezúton tájékoztatja Felhasználóit, hogy a hatályos Üzletszabályzatában 2., 3. és 4. számú mellékletként szereplő formanyomtatványok (közüzemi szerződések) megszemélyesített példányain 2014. szeptember 29-étől kezdődően átvezette:

 

 


 

  

A DRV Zrt. – közös képviselői kezdeményezésre – Társasházi Fórumot szervezett

A DRV Zrt. 2014. augusztus 27-én – közös képviselői kezdeményezésre – Társasházi Fórumot szervezett 104 fő (siófoki, tabi, balatonföldvári, zamárdi és szántódi)  társasházi közös képviselő személyre szóló meghívásával. A Fórum elsődleges célja az volt, hogy a társaság ügyfélszolgálatának vezetői a közös képviselők számára személyes konzultációra biztosítsanak lehetőséget, illetve bemutassák az elmúlt másfél év jogszabályi változásait feltételezve, hogy az aktuális témák is ezekre fognak fókuszálni.

A Társasházi Fórumon 33 fő meghívott és további 8 fő közös képviselő által delegált személy vett részt. E mellett a sajtó, valamint a kezdeményező közös képviselő által meghívott politikusok és vízmérőgyártó képviselői is jelen voltak.

A DRV Zrt. tájékoztatója után, a Fórum második részében elhangzottakat három csoportba lehet sorolni:

1.      társasházi javaslatok a DRV működésével kapcsolatban,

2.      egyéni, konkrét, illetve nem pontosított vélemények a DRV működésével kapcsolatban, valamint

3.      a főmérő-mellékmérő elszámolás, és a mellékszolgáltatási szerződéssel rendelkező, azonban nem, vagy rendszertelenül fizető Felhasználókkal kapcsolatos észrevételek.

ad. 1. A DRV Zrt. működésével kapcsolatban egy konkrét társasházi javaslat érkezett. Ez a társaság által korábban végzett mellékvízmérő-cserék ismételt, a plombálással együttesen végrehajtott megoldását javasolja visszavezetni. A Fórumon a DRV képviselője ígéretet tett a javasolt gyakorlat ismételt bevezetésének felülvizsgálatára.

ad. 2. Több hozzászólás egyedi, konkrét ügy elmondását, illetve az akkor történt ügykezelés minősítését tartalmazta. Tekintettel arra, hogy a Fórum célja a közös problémákkal kapcsolatos egyeztetés volt, és a konkrét ügy megítéléséhez, kezeléséhez sem álltak rendelkezésre információk, ezért a társaság képviselői kérték az érintett közös képviselőket, hogy az egyedi észrevételeiket az ügyfélszolgálati elérhetőségeken keresztül jelezzék, amelyek alapján a szükséges kivizsgálás megtörténhet.

A Fórum legtöbb idejét a bekötési mérő és mellékmérők elszámolásának kérdésére fordította. A közös képviselők elmondták problémáikat ezzel kapcsolatban, azonban a felvetett megoldásokat a jelenlegi jogszabályi előírások nem teszik lehetővé, vagy a kifogásolt szolgáltatói gyakorlatot jogszabályi előírások rögzítik. A Fórumon ebben a témában konkrét javaslat nem fogalmazódott meg, egyfajta közös képviselői háttérmunkára született felhívás a jelenlévők között.

A DRV képviselői biztosították a közös képviselőket, hogy amennyiben háttérmunkát kezdenek a jogszabályok módosításával kapcsolatban, a változtatások előkészítésében a DRV Zrt. szakmai együttműködést biztosít.

A DRV Zrt. számára is elsődleges fontosságú, hogy a bekötési mérő és mellékmérők elszámolása ügyében olyan megoldást lehessen alkalmazni, mely a a társasházak és a szolgáltató számára is a gyakorlatban egyértelműen betartható és kezelhető.

A DRV Zrt. álláspontja szerint a Társasházi Fórumon nem kerültek felszínre olyan kérdések, illetve olyan mértékű aktivitása sem volt a résztvevőknek, ami a Fórum további megszervezését indokolja más területeken. Természetesen felmerülő igény esetén társaságunk a jövőben sem zárkózik el hasonló tájékoztató rendezvények megrendezésétől.

 

 


 

 A DRV Zrt. – közös képviselői kezdeményezésre – Társasházi Fórumot tart Siófokon

A DRV Zrt. – közös képviselői kezdeményezésre – Társasházi Fórumot tart a Siófok, Tanácsház u. 7. szám alatti központi épületének földszinti nagytermében, 2014. 08. 27-én. A Fórum meghívotti köre Siófok, Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Tab települések 10-nél nagyobb lakásszámú társasházakat kezelő közös képviselőire korlátozódik.

A Társasházi Fórum a szakmai együttműködés jegyében kerül megrendezésre, melynek első részében a DRV Zrt. tájékoztatást ad az elmúlt másfél év víziközmű-szolgáltatást érintő jogszabályi változásairól, kiemelve a leolvasás, elszámolás, számlázás témaköreit, valamint a társasházakkal kapcsolatos ügykezelés tapasztalatairól.

A Fórum második részében a fentiekkel kapcsolatos kérdések, problémák megbeszélésére kerül sor.

Az eredményekről és tapasztalatokról társaságunk a teljes szolgáltatási területén érintett összes közös képviselőt tájékoztatja, illetve dönt arról, hogy miként lehetséges és célszerű a Társasházi Fórum megszervezése, hogy azon minden társasházi közös képviselő részt vehessen.

 


 

OTP bank csoportos beszedési megbizások

Tájékoztatjuk azon Felhasználóinkat, akik az OTP Banknál vezetett folyószámlájukról csoportos beszedési megbízással egyenlítik ki viziközmű számláikat, hogy az OTP Banknál fellépő rendszer hiba miatt a 2014. április hónapra vonatkozóan kibocsátott 2014.05.23-ai fizetési határidejű számlák beszedése nem teljesült. A hiba javítását követően Társaságunk a ki nem egyenlített számlák értékére ismételten benyújtja a csoportos beszedést. A számlák késedelmes kiegyenlítése miatt a DRV Zrt. késedelmi kamatot nem számol fel, valamint fizetési emlékeztetőt sem bocsát ki.

2014. május 28-án Társaságunk a ki nem egyenlített számlák értékére 2014.06.05. fizetési határidővel ismételten benyújtotta a csoportos beszedést. Társaságunk minden érintett Felhasználóját levélben értesítettük a kialakult helyzetről. Azon Felhasználóink részére akiknek Társaságunk rendelkezett e-mail címmel egy elektronikus levelet küldtünk 2014. 05. 29-én, az e-mail címmel nem rendelkező felhasználókat pedig 2014.05.30-án postázott levélben tájékoztattuk.

 


 Kedvezményes mellékmérő plombálási akció a DRV Zrt.-nél 2014. július 31-ig!

 

Mellékmérő plombálási (nyilvántartásba vételi) díjak:

Megrendelt munka/ár

Normál ár
(bruttó)

Akciós ár
(bruttó)

Egyedi mellékmérő plombálás

3.620 Ft

1 810 Ft

Csoportos mellékmérő plombálás *

2 451 Ft

1 225 Ft

Amennyiben lecserélt mellékvízmérőjének nyilvántartásba vételét (plombálását) egyedileg, akciós áron kívánja elvégeztetni, kérjük, intézkedjen mielőbb a mérő cseréjéről! Ezt követően a helyi tarifával hívható DRV INFO Vonal (06 40 240 240) 7-es menüpontjának választásával egyeztessen időpontot munkatársunkkal!

A kedvezményes mellékmérő plombálás igénybevételének feltételei a következők:

A csoportos mellékmérő plombálásra vonatkozó kedvezményt abban az esetben tudjuk biztosítani, amennyiben legalább 10 db, ugyanazon társasházi főmérő után beszerelt, azonos címen nyilvántartott (utca, házszám) mellékmérő plombálását egy napra rendelik meg Társaságunktól.

A csoportos mellékmérő plombálást a linken megnyitható táblázat értelemszerű kitöltésével rendelheti meg. Igényét leadhatja személyesen az Önhöz legközelebbi ügyfélfogadó irodánkban, vagy elküldheti Ügyfélszolgálatunknak a következő címek egyikére:

DRV Zrt. Ügyfélszolgálat

8601 Siófok Pf. 888.

e-mail: ugyfelszolgalat@drv.hu

fax: 06-84/501-299

A megrendelő beérkezését követően munkatársunk a megadott telefonszámon visszahívja, és véglegesíti a csoportos plombálás időpontját a megjelölt megbízottal, közös képviselővel.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a felszerelt mellékvízmérők a mérésügyről szóló törvény szerint a hitelesítés évét követő 8. év december 31-ig alkalmasak joghatással történő mérésre. A mérő hitelességének lejárta tehát független a vízmérő beszerelésének napjától. A hitelesítés évét a mérőn található, Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) minősítésével ellátott ólomzáron, hologramos matricán vagy bélyegzőn ellenőrizheti.

Tájékoztatjuk, hogy lejárt hitelességű mérőre a Szolgáltató nem bocsáthat ki számlát. Amennyiben valamely Felhasználónk a 2014-ben lejáró mellékvízmérő(k) cseréjéről 2014.12.31-ig nem gondoskodik, a DRV Zrt. a hatályos jogszabályoknak megfelelően a mellékszolgáltatási szerződést FELMONDJA. Ebben az esetben felhasználása csak a bekötési főmérőn fog jelentkezni, és a társasháznak megküldött számla megosztásáról a lakóknak/felhasználóknak egymás között kell megegyezniük.

Bízunk abban, hogy akciónkkal hozzájárulhatunk anyagi terheinek enyhítéséhez, és Önnek is kedvezményes áron végezhetjük el a plombálást.

Tisztelettel:

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

 

 


 

Fogyasztóvédelmi referensek

A DRV Zrt. a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény előírásainak megfelelően fogyasztóvédelmi referens feladatok elvégzésre adott ki megbízást:

Tóth Zsófia, kiemelt ügyfél menedzser

Ilyés Erzsébet, személyes ügyfélfogadó ügyintéző és

Szegletné, Dr. Nagy Éva, ügyfélszolgálati főmunkatárs részére.

A fogyasztóvédelmi referensek elérhetősége a megszokott ügyfélszolgálati kommunikációs csatornákon keresztül lehetséges.

 


 

 

A jogszabályi előírásokat követve módosította számlaképét a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Siófok, 2014. március 3.- Januártól az újonnan életbe lépett törvényrendelet szerint új számlaképpel küldi felhasználóinak számlaleveleit a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. A változás célja, hogy megkönnyítse a számlák közötti eligazodást a lakosság számára. Az új számlaképpel a márciusban postázott levelekben találkozik a Felhasználó először.

A 2013. évi CLXXXVIII. törvény szerint januártól minden közüzemi szolgáltatónak egységes számlakép alkalmazásával kell tájékoztatnia felhasználóit fizetési kötelezettségeikről. A közüzemi számlák értelmezését könnyítendő, a különböző szolgáltatások számláinak felépítése azonos, csak színükben térnek el egymástól. A víziközmű társaságok - így DRV Zrt. is - a jövőben a számla első oldalán kék színű mezőket alkalmaz. A számlaképeken továbbra is szerepel a kiemelt rezsitájékoztató mező, amelyben megjelenik a rezsicsökkentés által megtakarított összeg, így segítve a felhasználók tájékozódást. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. fontosnak tartja, hogy felhasználóit megfelelően tájékoztassa, ezért az első számlákhoz magyarázó kiadványt is mellékelt az új számlaképekkel kapcsolatosan. Az új számlaképpel a márciusban postázott levelekben találkozik a Felhasználó először.

A megszokott számlázási ütemtől eltérő számlázást a Társaságnál folyó informatikai fejlesztések elhúzódása okozta.

Felhasználóinktól ezúton is elnézést kérünk, és köszönjük türelmüket! 

  


 

Hirdetmény

A Dunántúli Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 8600 Siófok, Tanácsház u.7. ) Közgyűlése, az 1/2013. (XII.19.) számú határozatában döntött a társaság alaptőkéjének felemeléséről. A közgyűlési határozat alapján a társaság alaptőkéje 4.440.000.000 Ft-ról, azaz négymilliárd-négyszáznegyvenmillió forintról, 4.540.000.000 Ft-ra, azaz négymilliárd-ötszáznegyvenmillió forintra változik.

 


Új számlakép bevezetése


A lakossági Felhasználóink számára 2014. január 1-jétől új, egységes közmű-szolgáltatói számlakép kerül bevezetésre a 2013. évi CLXXXVIII. törvény alapján.

Az új számlakép jogszabályi előírásoknak megfelelő kidolgozása folyamatban van, ezért a január hónapban esedékes rész- és elszámoló számlák későbbi időpontban kerülnek kiküldésre.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

További kérdés esetén munkatársaink készséggel állnak Felhasználóink rendelkezésére az alábbi elérhetőségek egyikén:

Info vonal: 06-40-240-240

Posacím: DRV Zrt. Ügyfélszolgálat 8601 Siófo,k Pf. 888.

E-mail cím: ugyfelszolgalat@drv.hu.

Weboldal: www.drv.hu

 


 

Házi szennyvízátemelők üzemeltetése


Tisztelt Felhasználónk!

Amennyiben az Ön felhasználási helyén a szennyvíz közcsatornába történő bevezetése házi szennyvíz beemelő szivattyú alkalmazásával került kialakításra, kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatást!

Amennyiben az Ön felhasználási helyén a szennyvíz közcsatornába történő bevezetése házi szennyvíz beemelő szivattyú alkalmazásával került kialakításra, kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatást!

A 458/2013. (XII. 2.) Kormány rendelettel módosított, a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II. 27.) Kormány rendelet alapján a szennyvízelvezető törzshálózathoz csatlakoztatott házi szennyvízátemelők üzemeltetését jövőben a víziközmű szolgáltatónak kell végezni, melynek feltétele, hogy a felek átadás-átvételi eljárást folytassanak le legkésőbb 2014. február 28-ig.

A víziközmű-szolgáltatónak 2013. december 31-ig fel kell hívni az érintett felhasználók figyelmét arra, hogy igénybejelentéssel és időpont egyeztetéssel éljen a 2014. február 28-ig lefolytatandó átadás-átvételi eljárásra vonatkozóan.

Fent hivatkozott jogszabály alapján, amennyiben a rendeletben biztosított kedvezményekkel élni kíván, Önnek be kell jelentenie társaságunk felé a szennyvíz beemelőjére (házi kisátemelőjére) vonatkozó átadási igényét írásban, vagy telefonon, hogy annak átvétele legkésőbb 2014. február 28-ig megtörténhessen.

Kérjük, hívja a 06-40-240-240 számon Ügyfélszolgálatunkat, és a 7 menüpontot választva egyeztessen egy Önnek is megfelelő időpontot.

Kérjük szíves együttműködését a jogszabályi előírásoknak megfelelő műszaki állapot kialakításában, hogy szolgáltatásunkat a jövőben is zavarmentesen, megelégedésére vehesse igénybe.

Siófok, 2013. december 17.

Tisztelettel:

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Az alábbi elérhetőségek egyikén állunk szíves rendelkezésére:

postacím: DRV Zrt. ügyfélszolgálat, 8601 Siófok, Pf.: 888

e-mail: ugyfelszolgalat@drv.hu

infovonal: 0640/240-240

 

 

 


Az idényes felhasználási helyek víz -és csatornaszolgáltatásának pontos elszámolása érdekében a DRV Zrt. munkatársai soron kívüli leolvasást végeznek 2015.06.19-től 22-igA rovat további cikkei:Készítette: Wildom.