KEOP-7.9.0/12-2014-0030 Regionális Vízmuvek tervezett napenergia hasznosítását célzó fejlesztések projekt elokészítése KEOP-7.9.0/12-2014-0001 Szennyvíziszap hasznosítása az öt Regionális Vízmuben fejlesztési projekt elokészítése

 Nyomtatóbarát verzió  
Vízmérő-leolvasás

Ebben a rovatban a vízmérők leolvasásával kapcsolatban talál információkat. Amennyiben a vízfogyasztás méréséről, a mérőcseréről, a locsolási célú vízfogyasztás méréséről, valamint a bekötési mérő (főmérő) és mellékmérők üzemeltetésével kapcsolatos feladatokról keres információkat, akkor válassza a felső vízszintes menüsorban szereplő másik linket.Vízmérő leolvasási rend*

Munkatársaink a vízmérőket az állandó lakossági Felhasználóknál hathavonta, a lakossági idényes Felhasználóknál a nyári szezon alatt egyszer - július végén vagy augusztusban vagy szeptemberben - olvassák le.

IdényFelhasználóink a negyedéves számláikban önleolvasás alapján kérhetik az elfogyasztott vízmennyiség kiszámlázását.

Kérjük idényes Felhasználóinkat, hogy a szezont követően, október 15-ig, önleolvasás alapján diktálják be a júliusi/augusztusi/szeptemberi leolvasásunk utáni fogyasztást magában foglaló szezonzáró (09.30.) mérőállást! Ennek érdekében idényFelhasználóink számára a harmadik elszámoló számlához csatolva előre gyártott levelezőlapot is küldünk, melyet értelemszerűen kitöltve kell visszaküldeni Társaságunkhoz.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a bejelentett szezonzáró (09.30) mérőálláshoz képest idényFelhasználónknak további fogyasztása is van, akkor december 15-ig van lehetőség az év végi záró mérőállás megadására, hogy a számlázást tárgyévi díjon végezhessük el.

Az idényes Felhasználó által bejelentett mérőállást az adott év december 31-ei záró mérőállásának tekintjük.A százalékos locsolási kedvezmény pontos elszámolásához, kérjük, hogy minden év április 20-30. illetve október 1-10. között olvassa le és diktálja be a vízmérő állását.


A közületi állandó Felhasználók vízmérőinek leolvasására havonta kerül sor. A közületi idényes Felhasználóink vízmérőit társaságunk az idény alatt havonta olvassa. A közületi idényFelhasználóknak módjuk van a szezonon kívüli időszakban mérőállás közlésére, mely fogyasztás a havi számlákban kerül elszámolásra, kiszámlázásra.

A részletes vízmérő leolvasási rendet a településlistában is megtalálja, ha beírja a fogyasztási helyéhez tartozó település nevét.

A nagyobb településeken a leolvasási időpontok utcánként eltérhetnek az állandó lakossági Felhasználók esetében.


A DRV Zrt. és a Felhasználóink közös érdeke, hogy a ténylegesen elfogyasztott vízmennyiség ellenértéke szerepeljen a számlán, ezért kérjük, hogy tegye lehetővé leolvasónk számára a vízmérőállás rögzítését, illetve akadályoztatása esetén önleolvasás alapján, az értesítőn megadott időpontig adja meg ügyfélszolgálatunknak a mérőállást. A Felhasználó beazonosításához szükséges a számlán található Felhasználó azonosító szám megadása.

A vízmérő állását honlapunk segítségével elektronikusan is megadhatja a vízmérőállás bejelentése űrlap kitöltésével és elküldésével. Részletek...

A vízmérő állását megadhatja a DRV INFO Vonal 06 40 240 240 segítségével is.

Mérőállását a nap 24 órájában bármikor rögzítheti ügyintéző nélkül is. Válassza az INFO Vonal 2-es menüpontját, majd nyomja meg az 1-es gombot.

A telefon nyomógombjai segítségével adja meg:

Automata rendszerünk rögzíti mérőállását.

Munkaidőben (7.30 – 15.30) kérheti ügyintézőnk segítségét a mérőállás rögzítéséhez.

A levélben történő adatközlést azért nem javasoljuk, mivel az értesítőn megadott határidőt követően beérkező mérőállásokat nem áll módunkban az aktuális számlában szerepeltetni.

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre a társaságunk által olvasott vagy a Felhasználó által diktált mérőállás, akkor a számlázandó fogyasztást becsléssel állapítjuk meg. Felhasználói igény esetén ügyfélszolgálatunk a becsléssel megállapított, elszámoló számlában szereplő fogyasztás számítási módjáról egyedi tájékoztatást ad.

* A vízmérő leolvasási rend részben leírtaktól eltérően, a Tolna megyei Pincehely és Belecska településeken mind a lakossági, mind a közületi Felhasználók vízmérőit kéthavonta olvassa le Társaságunk.

Vízmérő-leolvasás társasházaknál

Töltse le a vízmérő-leolvasás, számlázással kapcsolatban készített kiadványunkat PDF formátumban!

Vízmondó - Vízmérő-leolvasás, számlázásA rovat további cikkei:Készítette: Wildom.