Vissza

Tájékoztatás rendkívüli hétvégi ellenőrző vízmérő-leolvasásokról és a visszacsapó szerelvények beépítéséről Kilitiben

Tájékoztatjuk tisztelt kiliti felhasználóinkat, hogy két alkalommal rendkívüli ellenőrző vízmérő-leolvasásokat tartunk Siófok Kiliti városrészében (az M7-es hídtól délre) két egymást követő hétvégén, 2020. augusztus 1–2-án, majd augusztus 8–9-én újra. Az intézkedés célja, hogy a Kilitiben jelenleg is fennálló baktériumszennyezettség forrását felderítsük, és kiszűrjük az esetleges illegális hálózatra táplálásokat, hogy a jelenleg fennálló ivóvízfogyasztási korlátozást mielőbb feloldhassuk.

A fent említett időszakokban a városrész valamennyi felhasználóját felkeresik munkatársaink, akik reggel 8 órától folyamatosan dolgoznak majd. A vízmérő-leolvasást egyesével vagy párban végzik.

A leolvasókon kívül egy másik csapat is folyamatosan járja az ingatlanokat, akik a visszacsapó szerelvények beépítését végzik.  Ezek az eszközök megakadályozzák, hogy egy saját tulajdonú kút nem megfelelő minőségű vize bejuthasson a közüzemi ivóvízhálózatra, elszennyezve azt. A szerelvények beépítésének megkezdéséről korábban már sajtóközlemény útján tájékoztattuk az érintetteket.

A visszacsapó szerelvényeket beépítő kollégáink párban dolgoznak. Az említett két hétvégén ők is reggel 8 órától keresik majd fel az ingatlanokat, munkájukat azonban hétköznaponként is folytatják, olyankor délutántól estéig dolgoznak. Az ő munkájuk várhatóan hónapokig tart majd.

A két csapat egymástól függetlenül végzi a munkáját, így előfordulhat, hogy egy napon belül kétszer is felkeresnek egy-egy felhasználót külön-külön.

Munkatársaink emblémázott, DRV-s munkaruhát viselnek, és rendelkeznek a DRV Zrt. által kiadott személyazonosító igazolvánnyal.

Amennyiben kétségeik merülnének fel, hogy valóban munkatársaink keresték-e fel Önöket, az ingyenesen hívható DRV-infovonalon (06 80 240 240/1-es menüpont) név alapján igazolhatják hitelességüket.

Kérjük, hogy amennyiben az Önökhöz kiérkező személy nem tudja igazolni, hogy a DRV munkatársa, ne engedjék be otthonukba!

A rendkívüli leolvasások és a visszacsapó szerelvények beépítésének zökkenőmentes megvalósításához ezúton kérjük szíves együttműködésüket. 

Társaságunk munkaerő-átcsoportosításokkal és rendkívüli munkavégzés elrendelésével biztosítja a kellő számú szakembert a fent részletezett intézkedések ellátásához. Eközben munkatársaink folyamatosan végzik a kiliti ivóvízhálózat, valamint a víztároló mosatását, és szintén folyamatosak a vízminta-vételezések és -vizsgálatok. Célunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül megszüntessük a vízminőség-problémát, és feloldhassuk a vízfogyasztásra vonatkozó korlátozást.

Köszönjük megértésüket, türelmüket és együttműködésüket.

 


A+ A-