Vissza

Tájékoztatás a Velencei-tó környéki településeken jelentkező vízminőségi problémákról – 2019. június 21.

A DRV Zrt. ezúton tájékoztatja tisztelt felhasználóit a szolgáltatott ivóvíz minőségével kapcsolatosan előforduló problémák okairól, illetve a megtett és továbbiakban tervezett intézkedésekről.

A Velencei-tó környéki települések vízellátását az ercsi kútsor biztosítja. A kitermelt ivóvíz az átlagosnál magasabb koncentrációban tartalmaz mangánt és vasat. Vízkezelő technológia nincs kiépítve. A technológia hiánya következtében a kitermelt víz vas- és mangántartalma kiülepedik a távvezetékben, és azon keresztül az elosztóhálózatban. A jelenség kezelésére a rendszer mechanikai tisztítását, a lerakódott vas- és mangániszap eltávolítását, a hálózat öblítését szakembereink folyamatosan végzik, de ezzel a módszerrel biztonságosan nem oldhatók meg a rendkívüli hibákból, valamint a nyári időszakban jellemzően magasabb fogyasztásból adódó felkeveredés miatti problémák.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is csőtörés volt a térséget ellátó Velence–Ercsi távvezetéken, emellett áramszünetek is nehezítették a megfelelő minőségű ivóvízellátás biztosítását.

A vízminőség-javítás érdekében végzett intézkedések nyomán jelentkező esetleges kényelmetlenségekért ezúton is kérjük tisztelt felhasználóink megértését.

Kérjük, amennyiben vízminőségi elváltozást tapasztalnak, jelezzék a DRV Zrt. INFOvonalán – a 06 80 240 240-es telefonszámon –, ahol az 1-es menüpont kiválasztásával közvetlenül elérhetik diszpécserünket. A területen szükség esetén lajtos kocsival folyamatosan biztosítunk ivóvizet, amennyiben ilyen jellegű igény merül fel, kérjük, jelezzék a diszpécserünk felé.

Társaságunk a jövőben is mindent elkövet a Velencei-tó környéki települések megfelelő minőségű ivóvízellátásának biztosítása érdekében. Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.


A+ A-