Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Újra forralás nélkül iható a csapvíz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon

Feloldották a vízfogyasztás korlátozását 

Siófok, 2020. július 31.A mai naptól a vezetékes ivóvíz ismét forralás nélkül alkalmas emberi fogyasztásra Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. A vízellátó rendszer fertőtlenítését követően, az elmúlt napok vízmintavételi vizsgálatainak eredményei alapján a vízminőség helyreállt, ezért a csapvíz forralására a továbbiakban nincs szükség.

A vízfogyasztásra vonatkozó korlátozást az illetékes hatósággal, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával történt egyeztetés után, 2020. július 26-án rendelte el a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. A július negyedik hétvégéjén a térséget sújtó villámárvizek ugyanis elöntötték a nagyatádi vízművet, átmeneti hiányt okozva a vízellátásban, valamint lerontva az ivóvíz minőségét.  A vezetékes ivóvíz a korlátozás életbe lépésétől csak forralás után volt fogyasztható, illetve a lakosok az utcákat járó lajtoskocsikról is vételezhettek tiszta ivóvizet.

Az árvíz levonulása után lehetővé vált a víztermelő kutak üzembe helyezése, így a vízellátás újra biztosítottá vált, a vízellátó rendszer fertőtlenítését követően pedig helyreállt a vízminőség, ezért a víz forralására a továbbiakban nincs szükség.

A társaság köszöni a haváriával érintett felhasználók türelmét és együttműködését.

Friss hírekért, aktualitásokért kövessék Facebook-oldalunkat is!

 

 


A+ A-