Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Kiemelt időszakban is helyt álltak a DRV Zrt. szakemberei

Siófok, 2018. szeptember 13. – Teljes kapacitással üzemeltek a nyári időszakban a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) vízművei, sőt a csúcsvízművek elindítására is szükség volt. A nyári hónapok kiemelt időszaknak számítanak a DRV Zrt-nél, hiszen a Balaton és a Velencei-tó környéki települések jelentős része a társaság üzemeltetési területéhez tartozik. A turisztikai és fesztiválszezon kihívásai mellett pedig idén a szélsőséges időjárással, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal is meg kellett küzdeniük a Vízmű szakembereinek.

A megnövekedett vízigény zavartalan biztosítása érdekében a DRV Zrt. már tavasszal megkezdte a felkészülést. Az üzemvezetőségek intézkedtek a hálózatok átmosatásáról, elvégezték a tűzcsapok karbantartását, megtörtént a víztornyok, glóbuszok, valamint víztárolók éves átvizsgálása, tisztítása és fertőtlenítése is. Az elmúlt évekhez hasonlóan a társaság ideiglenes vízvételi helyeket épített ki és biztosította a tűzcsapokról a vízvételezés lehetőségét. A rendezvényekre, valamint a nagy hőségre való tekintettel plusz párakapukat és ivókutakat is beüzemeltek a DRV Zrt. munkatársai. A megnövekedett mennyiségű szennyvíz kezelése érdekében a hálózatot átmosták, továbbá kitisztították a szennyvíz-átemelőket.

Idén nyáron is több százezren szórakoztak az olyan, a szolgáltatási területeket érintő nagyobb fesztiválokon, mint a Fishing on Orfű, a Balaton Sound, a Strand Fesztivál, vagy a keszthelyi B My Lake. A fesztiválok során az átlagos nyári fogyasztáshoz viszonyítva – ami az üdülőövezet miatt normál esetben is kiemelkedő – egy-egy fesztivál miatt közel 32 ezer m3 többlet vízigény jelentkezett. A DRV Zrt. előzetes intézkedéseinek és felkészültségének köszönhetően egyik esemény alatt sem lépett fel vízhiány, és vízminőségi problémát sem jeleztek a rendezvények szervezői. Az ivóvíz-szolgáltatás zavartalanul működött ezen időszak alatt is, a megnövekedett vízfogyasztás, valamint szennyvízelvezetés nem okozott problémát.


A+ A-