Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Faültetés és szemétszedés a Földünkért Világnapon

SAJTÓKÖZLEMÉNY
 

FAÜLTETÉS ÉS SZEMÉTSZEDÉS A FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAPON

A társadalmi felelősségvállalás jegyében hirdetett közösségi akciót a DRV Zrt.
 

Siófok, 2018. október 26. – A Földünkért Világnaphoz a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt (DRV Zrt.) is csatlakozott október 19. és 22. között. A DRV Zrt. kollegiális összefogásának köszönhetően hét településen ültettek facsemetéket és tisztították meg a szeméttől környezetüket a társaság munkatársai. A társadalmi felelősségvállalás jegyében és a környezettudatos gondolkodásmód erősítése érdekében belső közösségi akciót hirdetett a társaság.

A DRV Zrt. elkötelezte magát, hogy tevékenysége során kiemelt figyelmet fordítson a környezet állapotának megőrzésére, javítására. Ez közvetlen hatással van vízbázisainkra is, ezért azok szennyezőanyagoktól való megóvása elsődleges feladat. Ehhez kapcsolódóan október 19-22. között faültetési és szemétszedési akciót hirdetett munkavállalói részére. A kampány ideje alatt a DRV Zrt. közel száz munkatársa 16 csoportba szerveződve ültetett el 19 facsemetét és szedett szemetet a társaság működési területén található hét településen. Annak érdekében, hogy minél több ember figyelmét felhívják a világnapra, a természeti értékek fontosságára és megóvásuk szükségességére, - a vizet és a környezetet szimbolizálva - kék vagy zöld színű ruhában jelentek meg munkahelyükön a DRV Zrt. szakemberei.

„Természeti erőforrásaink rohamos elhasználása, a globális túlfogyasztás, az ebből fakadó szemét és feleslegképzés, mind hatással van Földünk vízháztartására is, így a DRV Zrt., az ország területileg legnagyobb víziközmű szolgáltatója számára kiemelten értékes kezdeményezésként szolgált ez a világnap” – hangsúlyozta közösségi akciójuk fontosságát Volencsik Zsolt, a DRV Zrt. vezérigazgatója.

„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” szól a Földünkért Világnap jelmondata, amely több mint 25 éve már globálisan mozgatja meg a világ lakóit október 21-én. Célja a környezettudatos gondolkodásmód erősítése és az összefogás, hiszen valódi előrelépéshez elengedhetetlen az együttműködés, az értékek közös megóvása, a környezet védelme.


A+ A-