Vissza

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Egyre több vendéglátóhely csatlakozik a DRV Zrt. kezdeményezéséhez

Egyre több vendéglátóhely csatlakozik a DRV Zrt. kezdeményezéséhez

Siófok, 2019. augusztus 7. – Egyre több vendéglátóhely csatlakozik az idén 110 éves DRV Zrt. csapvízkampányához. A tavaly indított kezdeményezésben partner kávézók, cukrászdák, bárok felelős vendéglátóhelyként a DRV által biztosított emblémázott pohárban csapvizet szolgálnak fel a kávé mellé, a poharakat pedig a fogyasztás ideje alatt a vendégek kérésére folyamatosan, díjmentesen újratöltik. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára és a környezettudatosságra.

A kezdeményezés nem új keletű, hiszen a vállalat a tavalyi évben is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését. A kampánnyal hangsúlyozzák, hogy a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik, minősége jó, biztonsággal fogyasztható. Egészséges, az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. Nyáron pedig különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel, hiszen hőségben naponta akár több liter vizet is veszíthetünk izzadtság formájában. A csapvíz vitathatatlan előnye a palackozott vizekkel szemben, hogy gazdaságos, emellett kíméli a környezetet. Ha a csapvizet választjuk, jelentős mennyiségű műanyaghulladéktól mentjük meg Földünket.

Tavaly óta bővült a felhíváshoz csatlakozott vendéglátóhelyek száma, 23 kávézó és cukrászda állt a jó ügy mellé, akik az együttműködés keretében összesen 500 darab „Csak a csapvíz”-logóval ellátott poharakat kaptak. Ezekben szolgálják fel kísérőként a csapvizet a kávét rendelő vendégeknek, és a poharak a fogyasztás ideje alatt ingyenesen újratölthetők, természetesen csapvízzel. A DRV pedig honlapján és Facebook-oldalán is népszerűsíti az együttműködő üzleteket.

 „Mára globális problémává nőtt a környezetszennyezés, sőt – a kanadai Victoriai Egyetem munkatársa által vezetett legújabb kutatás szerint – a palackozott vizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is. Hosszú távú célunk ezzel a kampánnyal, hogy az előnyeit hangsúlyozva népszerűsítsük a csapvizet, és minél többek figyelmét felhívjuk a tudatos fogyasztásra és vízhasználatra. Köszönjük a csatlakozott vendéglátóhelyeknek, hogy a környezetük és vendégeik iránt felelősséget érezve támogatják a kezdeményezésünket” – fűzte hozzá Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

A csapvízkampány keretében végzett aktivitásokat egész évben végzi a társaság a márciusi víz világnapi rendezvényüktől kezdődően. Nyílt napjaikon például iskolás csoportok és kísérőik látogathatnak el a DRV szennyvíztelepeire, vízműtelepeire, illetve laboratóriumaiba, a működési területük 6 megyéjének frekventált településeinek közterületein, óvodáiban kihelyezett ivókutaknak és a különböző fesztiválokon (legközelebb a Strand Fesztiválon és a B my Lake-en) is megjelenő párakapuknak köszönhetően pedig a helyiek és a turisták könnyedén jutnak egészséges és ingyenes ivóvízhez, illetve felfrissüléshez a nyári melegben.

A csapvízkampányhoz csatlakozott felelős vendéglátóhelyek listája:

A Guruló Mokka

Ábrahámhegy

Park u. 28.

Ábrahám Teázó

Ábrahámhegy

Patak u. 3.

Central Caffe

Nagyatád

Kossuth u. 26.

Coffee Shop Company

Siófok

Fő tér 24.

Czukor Borsó

Siklós

Arany János u. 19.

Geleta Cukrászda

Balatonlelle

Rákóczi út 269.

Hexa Café

Siófok

Kele u. 5.

Jordanics Cukrászda

Keszthely

Pethő u. 7.

Katica Pékség, Kávé- és Teaház

Balatonkenese

Fő út 21.

Kócsag sütibolt és kávézó

Keszthely

Kócsag u. 1/a.

Korzó Café

Keszthely

Kossuth Lajos u. 7.

Lounge Caffe

Balatonalmádi

Babits M. utca 2.

Macchiato Caffe & Lounge

Hévíz

Széchenyi út 7.

Marcipán Cukrászda

Siófok

Fő u. 174-176.

Menthol Bár

Fonyód

Bacsák György tér 3.

Nagyi Kertje Teaház

Aszófő

Remete u. 2.

Nemes Cukrászda

Kápolnásnyék

Fő u. 35.

Szélcsend Kávé és Más

Balatonföldvár

Budapesti út 1.

Szöszi Cukrászda

Alsóörs

Endrődi u. 23.

The Rusty Coffee Boksz

Balatonakarattya

Kisfaludy sétány

Tulipán Kávéház

Keszthely

Erzsébet királyné útja 30.

Vár Kávézó

Szigliget

Kisfaludy u. 26.

Zámbó Cukrászda Kft.

Fehérvárcsurgó

Vörösmarty tér

 

Friss hírekért, aktualitásokért kövesse Facebook-oldalunkat is!


A+ A-